שתף קטע נבחר

האינטואיציה שלך: היא תמיד צודקת, זו את שטועה

אחת הדרכים להשיג תוצאות היא להקשיב לאינטואיציה שלנו, לתחושת הבטן, אומרת אורלי כץ, משום שהקול הפנימי לא מטעה אותנו לעולם. ולמה אנחנו לא עושים את זה, מדוע אנחנו מעדיפים להאזין לרציונל שלנו ולא לאינטואיציה? אולי בגלל שהפסקנו להבין את הגוף

חזרת מהעבודה תשושה, עצבנית ורעבה. את צריכה לסיים משהו ולשלוח באופן מיידי מייל ללקוח חשוב שמצפה רק לזה. פתאום הבת הקטנה שלך מתחילה לקטר, ליילל ולדרוש את תשומת הלב של אמא. את מתעלמת ממנה, מנסה להתרכז בפעולה החשובה שעלייך לעשות. הילדה מתעצבנת והנדנוד גובר. כבר אינך מסוגלת לבצע את הפעולה כראוי, אך את עדיין דבקה בה. האנרגיה שלך דולפת, הכעס על הילדה מתעצם, ובמקביל הנדנוד כבר הופך לבכי מרקיע שחקים.

 

בסופו של דבר את מבינה שרק אם תתייחסי לבתך, תקשיבי לה ותנסי להבין מה מפריע לה, היא תירגע. ורק אז תוכלי לגשת בשקט לביצוע המשימה ותוכלי להשיג תוצאות.

 

נשמע מוכר? ומה אם אומר לך שאותו הדבר קורה גם עם גופך? הילדה הקטנה היא בעצם הגוף שלנו שמנסה בכל דרך אפשרית לאותת לנו שלא טוב לו, שלא טוב לנו, שבחרנו בדרך שאינה מתאימה לנו, בפתרון שאינו מועדף עלינו. הוא מעוניין בתשומת ליבנו, רומז לנו שמשהו כאן לא כשורה. אך אנו מתעלמות וממשיכות בשלנו. הגוף ממשיך לאותת, האיתות הופך לצעקה והצעקה - לכאב. ואז כבר אין לנו ברירה אלא להתייחס אליו. לפעמים זה כבר מאוחר מדי, אך בכל מקרה התוצאה היא שאנחנו מאבדות את הקשר עם גופנו. 

 

פתאום אנחנו יודעות שזה זה

 

קיימות כמה דרכים לחזק את הקשר שלנו עם תחושות גופנו, וכולן דורשות מודעות, הבנה ותרגול. בחרתי לשתף אתכן בדרך אחת אפקטיבית ביותר: האינטואיציה שלכן!

 

בטחו באינטואיציות שלכן. "לפעמים הגוף שלנו מדבר אלינו באמצעות ניצוץ רגעי של תובנה. קליק של ידיעה מוחלטת. להבלחה הרגעית הזאת קוראים אינטואיציה. יש המכנים אינטואיציה בתור מחשבה שעדיין אינה מנוסחת או מחשבה שלא עובדה. אך פתאום אנחנו יודעות שזה זה! פתאום אנחנו מרגישות מה נכון לעשות. קשה לנו להסביר למה ואיך, אבל אנחנו פשוט יודעות. אינטואיציה, גם אם אינה מנוסחת כראוי, פועלת לעיתים כצפירות אזעקה" (מתוך הספר "כל אחת והדיזי שלה", אורלי כץ ודנה גניהר-רז).

 

אשת העסקים גליה אלבין אמרה באחד הראיונות: "סוד ההצלחה של חלק מנשות העסקים הישראליות שאני מכירה טמון בכך שהן מתחברות דווקא לאינטואיציה הנשית שלהן. הן חדות ומדויקות, והן יודעות שמה שלא יושב להן טוב בבטן - גם לא יעבוד במציאות העסקית שהן פועלות בה".

 

מה יגידו ואיך יגיבו

 

אני מוכנה להתערב איתכן שהאינטואיציה שלכן מעולם לא הטעתה אתכן. אך האם אנו בוטחות באינטואיציה שלנו ופועלות על פיה כל הזמן? התשובה שלילית!

 

מדוע אם כן אנו מעדיפות להאזין לרציונל שלנו ולא לאינטואיציה? כי אנחנו יודעות ש"ניענש" אם נפעל על פיה. כי חונכנו בעברנו לפעול על פי מה שנכון לעשות ולא על פי האינטואיציה.

 

לעיתים, כשיש לנו אינטואיציה לעשות משהו, מיד מופיע הפחד מהתוצאות וסחרחרת הקולות השליליים מוצאת קרקע פורייה לפעילות: "לא כדאי, את תיכשלי. תחשבי מה יגידו ואיך יגיבו". לעיתים מופיעות דוגמאות למצבים שפעלנו בהם על פי האינטואיציה, ונכשלנו. ולעיתים אנו לא משתמשות באינטואיציה שלנו זמן כה רב, עד כי שכחנו איך להפעילה ואיננו בטוחות שזו אכן האינטואיציה שלנו.

 

ואני אומרת: התחילו לפעול על פי האינטואיציה שלכן! היא אינה טועה, היא יודעת מה אנו רוצות ומה הדבר הטוב ביותר עבורנו. התעלמות ממנה גוררת הסתפקות במועט, ספקות, חוסר יכולת לסמוך על עצמנו וקבלת החלטות לא מוצלחות. למדו להקשיב לקול הזה ולתפעל אותו, אך עשו זאת באופן אחראי, לאחר תכנון מבוקר ונכון.  

 

לזהות את הסימנים

 

כשאת קוראת עכשיו על כוחה של האינטואיציה, ייתכן שהקול השלילי שלך קופץ ואומר: "האם את זוכרת את הסטירה שספגת כשפעלת בפעם האחרונה לפי האינטואיציה שלך?" לכן, קחי פסק זמן לכתוב מה גרם לך באמת לתחושת האכזבה מהאינטואיציה שלך.

 

לעיתים איננו מקשיבות לאינטואיציה זמן כה רב, עד כי איננו בטוחות שזאת אכן האינטואיציה שלנו, ואיננו יודעות כיצד לזהותה. כל שדרוש הוא מודעות לנושא. כשעלייך לבצע משימה או להחליט החלטה כלשהי, נסי ללכת עם האינטואיציה שלך. אם ראית שהיא הוכיחה את עצמה, נסי להיזכר איך גילית אותה ומה הרגשת אז: האם הרגשת דפיקות לב, זרימת אנרגיה, דגדוגים בבטן וכו'. האינטואיציה מופיעה באופנים שונים, וכדאי לגלות מתי היא מופיעה אצלך ואיך.

 

איך אומרת מרתה גרהאם? "הגוף לעולם אינו משקר".

 

  • אורלי כץ היא מאמנת אישית ועסקית לנשים ומחברת ספר הקואצ'ינג הראשון לנשים עם דנה גניהר רז: "כל אחת והדיזי שלה " (הוצאת אסטרולוג). לאתר O.K Coaching – המרכז לאימון נשים לחצו כאן.

 

לטורים הקודמים בסדרה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
פתאום מרגישים מה צריך לעשות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים