שתף קטע נבחר

איסמעיל הנייה: הענישה הציונית לא מפחידה אותנו

ראש הממשלה הפלסטיני המיועד הגיב להחלטות הממשלה. עוד אמר הנייה כי הטלת תפקיד הרכבת הממשלה עליו ועל תנועת החמאס "היא אחריות גדולה ואני מתפלל לאללה שיסייע לנו לשאת באחריות הזו"

"צעדי הענישה הציוניים אינם מפחידים את העם הפלסטיני ולא יפחידו את הממשלה הפלסטינית הבאה. אנחנו, שהתמודדנו בעבר עם כל האתגרים הקשים, נוכל להתמודד גם עם האתגרים האלה". כך הגיב בצהריים (יום א') ראש הממשלה הפלסטיני המיועד, בכיר החמאס איסמעיל הנייה, להחלטות ממשלת ישראל על החרמת הרשות הפלסטינית ואמר.

 

הנייה דיבר במסיבת עיתונאים שקיים בביתו במחנה הפליטים שאטי בעזה. הוא אישר כי תנועת החמאס אכן הטילה עליו באופן רשמי את תפקיד ראש הממשלה, ואמר כי ההחלטה התקבלה בכל מוסדות התנועה בגדה, ברצועה ומחוץ לשטחים ובתוך הכלא הישראלי, שם יושבים בכירים בתנועה.

 

עוד אמר הנייה כי הטלת הממשלה עליו ועל תנועת החמאס "היא אחריות גדולה ואני מתפלל לאללה שיסייע לנו לשאת באחריות הזו שהטיל עלינו העם הפלסטיני, ולשאת בעניין הפלסטיני ובהקרבות של עמנו, וזאת עד להשבת כל הזכויות האנוסות של עמנו הענק".

 

הנייה אמר כי סדר העדיפויות של ממשלתו יכלול טיפול בעניין המדיני, הכלכלי, בסוגיית ביטחון הפנים והאנרכיה הביטחונית, וכן נושא הרפורמות במוסדות הפלסטינים. הנייה הוסיף כי ממשלת החמאס תהיה פתוחה לעולם. ראש הממשלה הפלסטיני המיועד אמר כי החלטות ממשלת ישראל, הן החלטות שממשיכות ללכת באותו כיוון ועל פי אותה מגמה של ממשלת ישראל, והיא הניסיון להכריע את העם הפלסטיני ולפגוע ברצונו, וזהו רצון ההתנגדות. ההחלטות הישראליות הן ניסיון לפגוע ולעקוף את הבחירה הדמוקרטית של העם הפלסטיני". 

 

גם יו"ר הפרלמנט הפלסטיני הטרי, עזיז דוויק, גינה את הצעד של ממשלת ישראל במסגרתו יעוכבו כספי הרשות הפלסטינית. "זהו צעד שגוי והישראלים חייבים לשקול אות מחדש", אמר.

 

ההחלטות: כספים לא יועברו

 

הבוקר החליטה הממשלה בתום ישיבתה השבועים לאשר חמש החלטות, בעקבות כינון הפרלמנט הפלסטיני וכינונה הצפוי של ממשלת החמאס:

  

  • לא יועברו כספים מישראל לרשות הפלסטינית.

 

  • פנייה לקהילה הבינלאומית על מנת שעם סיום כהונתה של ממשלת המעבר של אבו מאזן ייעצר כל סיוע כספי לרשות הפלסטינית, למעט הסיוע ההומניטרי הניתן במישרין. לשם כך תוסיף ישראל להוסיף לסייע לפעולת הארגונים ההומניטאריים בסיוע לאוכלוסיה הפלסטינית.

 

  • ישראל תמנע כל העברה של אמצעים או סיוע לארגוני הביטחון הפלסטינים. בנוגע לסעיף זה הובהר כי ישראל תובעת ממצרים - על פי ההסכם שנחתם לא מכבר - לקחת חלק במאמץ מניעתי זה.

  

  • מניעה והגבלת תנועתם של אישים הקשורים לחמאס, לרבות אלו שנבחרו לפרלמנט הפלסטיני, בכל האזורים הנתונים לשליטת ישראל.

 

  • הגברת הבדיקות הבטחוניות במעברים, במיוחד בקרני ובארז, הן ביחס לאנשים ופועלים העוברים בהם והן ביחס לסחורות המועברות דרכם. כמו כן תימשך הפעילות לשדרוג המעברים ברצועת עזה כדי לאפשר פיקוח בטחוני יעיל יותר.

 

ממלא מקום ראש הממשלה הוסיף כי ישראל הגדירה תנאי סף

 ותמשיך לנהוג על פי תנאים אלו. לדבריו, ישראל הוכיחה שהיא רוצה לפעול למען השלום ולמען הקמת שתי מדינות לשני עמים שיחיו בשלום ובביטחון זה לצד זה. "נמשיך לדאוג לשלומם של אזרחיה ולא נתפשר על כך", הדגיש אולמרט.

 

"הרשות הפלסטינית הופכת, הלכה למעשה, לרשות טרוריסטית", המשיך. "מדינת ישראל לא תסכים לכך. לא נתפשר עם הטרור ונמשיך להילחם בו במלוא העוצמה. אין לנו רצון לפגוע באזרחים הפלסטינים ועם זאת, ישראל לא תקיים כל מגעים עם הרשות הפלסטינית ברשות החמאס". אולמרט הבהיר כי בידי ממשלת ישראל נמצא ארסנל תגובות אותו הכינה להמשך הדרך והיא תעשה בו שימוש אם וכאשר יהיה בכך צורך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנייה. לא מפחדים
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
ענישה ציונית. ישיבת הממשלה הבוקר
צילום: איי אף פי
מומלצים