שתף קטע נבחר

פרשנות: כניסת גוגל - חדשות טובות לרשת הישראלית

כניסתה של גוגל לשוק הישראלי אולי אינה משמחת את יריבותיה המקומיות, אך בסופו של דבר היא תועיל לגולשים ולשוק האינטרנט הישראלי כולו

מסיבת העיתונאים בה בישרה גוגל על תחילת פעילותה בישראל לא ניפקה כותרות. קל יותר לחלץ מידע מראש השב"כ (מדיניות מוכתבת מהחברה העולמית, שנוהגת בחשאיות מוחלטת ביחס לתוכניות עתידיות).

 

קשה להניח כי באתרים הגדולים בארץ רווים נחת מכניסת גוגל לפעילות בישראל. סביר להניח כי איש לא יתייחס ברצינות להצהרה של ברנד כי גוגל אינה מתכוונת להתחרות בחברות המקומיות.

גוגל תנגוס בעוגת הפרסום המקומית, גם אם תביא להגדלתה בסופו של דבר.

 

נוסף על כך, המשקל הסגולי של גוגל בשוק גורם לחברות להימנע מכניסה לתחומים בהם גוגל פועלת, גם אם אינה מתכוונת לכך.

 

המשמעות של כניסת מתחרה גדול נוסף לשוק כה קטן היא, כי על חברות האינטרנט המקומיות להתאמץ יותר, להשתפר ולהתייעל. אך בראייה כוללת, מאותן סיבות בדיוק, מדובר בחדשות טובות לאתרים וגם לשוק המקומי.

 

התחרות תתרום לגולשים

 

גוגל ו-MSN, שתיים מחברות האינטרנט הגדולות בעולם (אנחנו עדיין מחכים ליאהו!, eBay ואמזון), בחרו לפעול ברשת הישראלית, ויש בכך כדי להצביע על חיוניות השוק והפוטנציאל הבלתי ממומש שלו. התחרות תפתח את השוק ובסופו של דבר תתרום לגולש הישראלי.

 

אך דומה כי לפני הכל, נשארה לגוגל עבודה רבה בתחום הגיור של מוצריה – יודע כל מי שביצע חיפוש בעברית וקיבל תוצאות מיושרות לשמאל או ג'יבריש.

 אינדקס התמונות של גוגל דל בתוצאות, Gmail עמוס בתקלות והרשימה עוד ארוכה.

 

גם מנוע החיפוש הבסיסי, בניגוד לשמועות, רחוק מלהיות מושלם. במטרה לשפר את החיפוש בעברית, גוגל החלה באחרונה לשלב יכולות מורפולוגיות במנוע החיפוש. המשמעות: גוגל יזהה את כל צורות הכתיב וההטיה של מלות החיפוש, וכשנחפש את "נשים בתנ"ך" נקבל גם אזכורים של "אשה בתנ"ך".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גוגל. התחרות תיטיב עם הגולשים
מומלצים