שתף קטע נבחר

לבני לבריטים: אין כוונה להעניש את הפלסטינים

שרת החוץ נפגשה עם ראש הממשלה הבריטי והבהירה לו כי למרות הדרישות הנחרצות מהחמאס, ישראל נחושה למנוע משבר הומינטארי בשטחים: החמאס חייב להבין לאחר הבחירות ברשות, שאם הוא רוצה לקבל לגיטימציה, הוא חייב להשתנות". גם נושא הקצינים הישראלים החוששים ממעצר עלה בפגישות

שרת החוץ, ציפי לבני, ממשיכה את מסעותיה באירופה במטרה לגייס תמיכה למאבק בחמאס. אחר הצהריים (ה') נפגשה עם ראש הממשלה הבריטי, טוני בלייר, במעונו הרשמי בדאונינג 10 בלונדון. בפגישה הבהירה לבני לבלייר כי אין בכוונת ישראל להעניש את האוכלוסייה הפלסטינית בעקבות ניצחון החמאס בבחירות והדגישה כי הממשלה תפעל למנוע מצב של משבר הומניטארי ברשות.

 

לבני העלתה בפני הבריטים כנושא ראשון במעלה את בעיית הקצינים, שנתקלים בקושי להגיע ללונדון בשל חשש מפני מעצר. מהבריטים שמעה השרה כי הם רואים בכך בעיה משותפת שיש למצוא לה פתרון. "נתתי לנושא עדיפות עליונה, אפילו לפני סוגיית החמאס שאינה פחות חשובה מכך", אמרה לעיתונאים לאחר פגישותיה. "העניין התעורר לראשונה בעקבות נסיעתו של האלוף אלמוג לבריטניה.

 

"הבריטים הבהירו שהנושא נמצא בהליך וביקשתי שהפתרון יימצא בהקדם האפשרי מאחר והנושא בוער לאזרחי ישראל. לי ברור ומובן מאליו שמדינות אירופה, כולל בריטניה, צריכות להיות פתוחות כלפי קצין שסיים את דרכו בצבא. מה שנותר עכשיו זה להמשיך 'לנדנד' להם בענין". 

 

לבני, שהגדירה את הפגישה עם בלייר כעניינית וממוקדת מבחינת העברת המסרים, אמרה לראש הממשלה הבריטי כי על הקהילה הבינלאומית לנקוט עמדה תקיפה כנגד החמאס. בנוסף היא ציינה כי שינוי בעמדות הפלסטיניות יושג רק בעמידה נחרצת על תנאי הסף, כפי שקבעה הקהילה הבינלאומית.

 

"הבהרתי כיצד על הקהילה הבינלאומית לנהוג (בעקבות עליית החמאס) והדגשתי כי הציפייה שלנו מהקהילה היא לעמוד מאחורי הכללים שקבעה", אמרה השרה. "החמאס מחפש סדקים בקהילה הבינלאומית ומבחינתנו לא יכול להיות משא ומתן על קיומה של ישראל".

 

"הזמנים הללו לא קלים עבור האזור שלנו. ישראל, כמו גם הקהילה הבינלאומית, צריכה להתמודד עם איומים ואתגרים חדשים", הוסיפה לבני במסיבת העיתונאים לאחר הפגישה. "זה כולל ארגונים איסלאמים קיצוניים, מנהיגים דוגמת נשיא איראן (מחמוד אחמדי-נג'אד), ועליית החמאס לאחר נצחונו בבחירות ברשות הפלסטינית. אני סבורה כי קיים קשר בין מה שאנו רואים כעת ברשות לבין איראן והחיזבאללה בלבנון ובמקומות אחרים - כל האיומים הללו אינם נוגעים רק לישראל כי אם לקהילה הבינלאומית כולה.

 

"בעיני, הקול של הקהילה הבינלאומית חשוב ביותר והמסר שתעביר קהילה זו - וכמובן בריטניה - לארגוני הטרור הללו הוא מכריע. החמאס חייב להבין לאחר הבחירות ברשות, שאם הוא רוצה לקבל לגיטימציה, הוא חייב להשתנות".

 

"ישראל, מכל מקום, אינה רוצה להעניש את העם הפלסטיני", הדגישה שרת החוץ. "זו הסיבה שאנו מנסים לפעול, בשיתוף הקהילה הבינלאומית, לשלוח מסר ברור למנהיגים הפלסטיניים - הן בחמאס והן ליו"ר הרשות אבו מאזן - כי עליהם לקחת אחריות, כי על החמאס לשנות את דרכיו וכי עליהם לעמוד בתנאי הקהילה הבינלאומית לפני כינון הממשלה החדשה. מצד שני אנו מאמינים כי יש למצוא דרך למנוע משבר הומינטארי ברשות הפלסטינית".

 

"ישראל תמיד ראתה את החברות עם בריטניה כחשובה ביותר. אנו חולקים את אותם ערכים, את אותם אינטרסים ולדעתי אנו גם חולקים את אותה דרך - הדרך הנכונה - כדי להתמודד עם כל האתגרים הללו".

 

לבני נדרשה גם לנושא

 האנטישמיות אינו רק הבעיה של ישראל והעם היהודי", אמרה השרה. "אמרתי את זה גם בצרפת - זו בעיה של החברה שבה היא מרימה את ראשה. האנטישמיות אינה נוגעת למיעוט כזה או אחר, או למדינה כזו או אחרת, זו בעיה שכל חברה וכל מנהיגות שמכבדת את ערכיה צריכה לטפל בה. זכותו של כל יהודי לגור בכל מקום ומחובתם של השלטונות לספק לו את הבטחון לכך".

 

השרה לבני, שנועדה גם עם השר הבריטי לענייני המדינה, קים האוולס, הייתה אמורה להיפגש גם עם שר החוץ הבריטי, ג'ק סטרואו, אולם פגישה זו בוטלה בשל מחלתו של השר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
טוני בלייר. "החברות עם בריטניה חשובה"
צילום: איי אף פי
צילום: ז'אק גואז, איי אף פי
לבני. "הקהילה חייבת לשלוח מסר ברור"
צילום: ז'אק גואז, איי אף פי
מומלצים