שתף קטע נבחר

"רוב הציבור התנגד לסיקור הנרחב על מצב שרון"

מסקר שנערך על ידי ההסתדרות הרפואית ואוניברסיטת תל-אביב עולה ש-81% מהציבור סבור שהתקשורת הקדישה זמן רב מדי לסיקור אשפוזו של אריאל שרון. עוד עולה שהציבור הישראלי מעוניין לדעת מה מצבם הבריאותי של המנהיגים ואף לעגן את הנושא בתקנות

הציבור הישראלי מעוניין לדעת מה מצבם הבריאותי של המנהיגים ואף לעגן את הנושא בתקנות, אבל מסתייג מפרסום פרטים רבים מדי על עברו הרפואי של ראש הממשלה – כך עולה מסקר שנערך על ידי ההסתדרות הרפואית ומכון חיים הרצוג לתקשורת, חברה ופוליטיקה באוניברסיטת תל-אביב.

 

הסקר בדק את עמדות הציבור בנוגע לחשיפת פרטים רפואיים של מנהיגים בעקבות הסיקור התקשורתי של אשפוזו של ראש הממשלה שרון לאחר האירוע המוחי בו לקה. מהסקר עולה ש-80% מהציבור תומך בהנהגת תקנות שיקבעו פרסום פרטים רפואיים על מנהיגי הציבור. אולם כשהשאלה נוגעת לפרסום המידע הרפואי בתקשורת רק כשני שליש מסכימים ומחצית מהציבור כלל אינו מעוניין בפרסום פרטים אודות עברו הרפואי של ראש הממשלה.

 

מהסקר עולה עוד שחלק גדול מהציבור (כמעט 80%) עקב אחרי הסיקור התקשורתי הנוגע לאשפוז ראש הממשלה וכשני שליש מהנשאלים אף הביעו שביעות רצון ממה שקראו, שמעו וראו. עם זאת, אחוז גבוה של הנשאלים (81%) סבור שהתקשורת הקדישה זמן רב מדי לסיקור האירוע ואילו 71% סבורים כי היא עסקה יותר מדי בספקולציות. כמחצית מהנסקרים מאמינים כי הנפח הרב של השידורים היה תוצאה של שיקולי רייטינג.

 

בניגוד לדעה הרווחת בציבור על אמינות כלי התקשורת (לפי הסקר רק כמחצית מהנשאלים מיחסים לדיווחים אמינות), רוב הציבור 70% תופס את סיקור אשפוזו של שרון כאמין עד אמין מאוד. בנוסף ציינו חלק גדול מהנשאלים (76%) שהמידע הרפואי אודות שרון שנחשף על ידי התקשורת היה חשוב, מלא ומעמיק.

 

למרות הדיווחים האמינים וחשיפת המידע הרפואי על ידי התקשורת, מצא הסקר שבמצב של סתירה בין דיווחי הרופאים לדיווחי התקשורת, רוב הציבור יאמין ללובשי החלוקים הלבנים (כ-71%). האמינות מיוחסת גם לדיווחים שהגיעו מ"הדסה עין-כרם": 84% מהנשאלים סברו שדיווחים אלו היו אמינים או אמינים מאוד.

 

מי צריך לדווח לציבור? רק שליש מהנשאלים הביעו אמון בדיווחיו של מנהל בית החולים, פרופ' שלמה מור-יוסף, דובר המוסד או צוות בית החולים. 42% מהנשאלים סבורים כי דווקא רופאו האישי או הצוות המטפל של ראש הממשלה הם אלה שצריכים להיות הגורמים המדווחים העיקריים.

 

בנוסף, סברו הנשאלים שלדיווחים בתקשורת היתה השפעה על המתרחש בקומה השביעית בהדסה: כמעט מחצית מהנשאלים (44%) הסכימו עם הטענה, שהתקשורת השפיעה על שיקולי הרופאים שטיפלו בשרון.

 

ממצאי הסקר יוצגו מחר ביום עיון "התקשורת, הרופאים ומחלות מנהיגים", באוניברסיטת תל-אביב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
העדכונים על מצבו של שרון (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים