שתף קטע נבחר

הצבא הכתום פלש לקדימה

"זה הבית שלך. אתה מסורתי, חשובה לך הזהות היהודית. מי עוד יתן לך את זה? עמיר פרץ? או איך קוראים לו, אולמרט?" כך עמל ח"כ אפי איתם, בראשות "הצבא הכתום", כדי לשכנע תושבים ביישוב קדימה להצביע לאיחוד הלאומי-מפד"ל. במפלגה החליטו שמה שהצליח כבר במפקד מתפקדי הליכוד - שיכנוע פנים אל פנים - יצליח גם בבחירות. כך זה נראה בשטח

הכירו את "הצבא הכתום". לא, לא מדובר בחיל הפרשים האוקראיני, אלא בכינוי לעשרות בני נוער ופעילים המזוהים עם המפד"ל-האיחוד הלאומי, שהגיעו השבוע לכבוש את קדימה. לא, לא המפלגה שעל פי הסקרים הולכת להוביל בכנסת הבאה, אלא הישוב שבשרון, שנבחר באופן סימבולי כנקודת הפתיחה למבצע גיוס הבוחרים.

 

"באנו לכבוש את קדימה" הכריז ח"כ ניסן סלומיאנסקי בשיחות ההכנה האישיות לפעילים. "בחרנו בכוונה להתחיל ביישוב עם שם של מפלגה שלדעתנו אסור שתהיה בשלטון", אמר. בעת תדרוך ה"צבא הכתום", הוסיף חבר המטה ליאור ליפשיץ: "תשמרו על סבר פנים יפות. מה שבא מהלב נכנס אל הלב. אל תתרגשו אם מישהו מתנגד לדיעותיכם והכי חשוב – תמלאו משוב למעקב".

 

צילום וידאו: דלית שחם 

 

הפעילים התחלקו לקבוצות של שבעה אנשים שעברו בכל בית ביישוב. הם לוו בכלי רכב שנשאו את שלטי המפלגה שנסעו ברחובות הריקים. הפעילים נכנסו פנימה לבתים, ישבו בסלון, לפעמים גם צפו בחדשות יחד עם בני הבית וניסו לשכנע בוחרים פוטנציאלים להצביע עבורם.

 

האם המהלך הזה עבד? לפחות מבחינת אלמנט ההפתעה. רבים מהתושבים נדהמו למראה חברי הכנסת אותם הם רגילים לראות על המסך הקטן, מתדפקים על דלתם ומתארחים כמכרים ותיקים. ח"כ אפי איתם, למשל, הפעיל את קסמו האישי בשילוב עם עברו הצבאי כדי להתחבב על תושבי המקום. הוא סיפר על שירותו כתת אלוף, מגוריו בקיבוץ וחייו לפני גילוי התורה והמצוות.

 

אפילו חוש הומור עדתי משהו נוצל להשגת המטרה. עם סגן ראש המועצה, ישי יצחקי, התבדח איתם כי מעצם היותו "תימני" יש לו מחויבות להצביע בעד המסורת והמפד"ל. "אתה נראה לי תימני. תשאל את יהודי תימן: היו שם אנסים? רוצחים? לא. היתה מסורת בניגוד למה שקורה היום במדינה. אין ערכים ואין שמירה על מסורת".

 

אבל יצחקי, "התימני", התגלה כלקוח בעייתי משהו, כלומר, בוחר שאיננו ממהר להתחייב אך שולל את הצבעתו למפלגתם על הסף: "אני בין אלה שלא החליטו עדיין למי להצביע, אבל האיחוד הלאומי-מפד"ל לא על הפרק", הבהיר והוסיף: "אם יש משהו שאתם יכולים להגיד שישנה את דעתי, בואו תנסו".

 

איתם ניסה לשכנע: "זה הבית שלך. אתה מסורתי, חשובה לך הזהות היהודית. מי עוד יתן לך את זה? עמיר פרץ? או איך קוראים לו, אולמרט?"

 

יצחקי השיב כי גם אם יקבלו חבריו של איתם קולות, הוא איננו בטוח בכוחם לחולל שינוי. "אתם חייבים להתפשר באידיאולוגיה שלכם. יש שטחים שצריך לוותר עליהם. גם אין סיבה שנממן ונתחזק צבא כל כך גדול. תתפשרו מעט בנושא ויתור על שטחים - ונעבור אליכם".

 

בסיום כל ביקור מילאו הפעילים "דו"ח סיכום ביקור בדירה" שנועד למעקב אחר המשפחות. הדו"ח כולל בין היתר: דעה פוליטית של בני המשפחה, מידע לגבי

 נכונותם להתנדב במטה לקראת הבחירות ועוד. במקרה של משפחה שאחד מחבריה הוא בחזקת "קול צף" - פרטים עדכניים שלו נכללים בטופס על מנת שהפעילים יוכלו להמשיך במלאכת החיזור.

 

יש לציין כי מדובר בעבודת רגליים לא פשוטה: בערב אחד ביקרו הפעילים הכתומים כ-1,500 משפחות. אבל ניסיון העבר הוכיח את עצמו: מבצע "פנים אל פנים" שערכו הכתומים בתקופת ההתנתקות הוביל למהפך בסקרים ולניצחון במשאל מתפקדי הליכוד שהצביעו נגד התוכנית ברוב של כמעט 60%.

 

לא שזה עזר, כזכור - ראש הממשלה, אריאל שרון, החליט להתעלם מתוצאות המשאל ולהמשיך קדימה. ב"צבא הכתום" מקווים, מן הסתם, שהתקדים הזה לא יחזור על עצמו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
תדרוך אחרון
צילום: דלית שחם
צילום: דלית שחם
המשימה: שכנוע
צילום: דלית שחם
צילום: גיל יוחנן
סלומיאנסקי. "באנו לכבוש"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
המפד"ל-האיחוד הלאומי. מפגש עם העם
צילום: גיל יוחנן
מומלצים