שתף קטע נבחר

מבוכה לקדימה בראשל"צ: העולים נשארו בבית

בתנועה מנסים להבין מדוע מתוך למעלה מארבעים אלף יוצאי חבר העמים המתגוררים בעיר, הגיעו רק כמה מאות לכנס בהשתתפות אולמרט ולבני. ראש העיר, מאיר ניצן: "אני מרגיש רע עם הארגון". ממלא מקום ראש הממשלה הכריז בנאומו כי "מפלגת קדימה כבר ניצחה. השאלה היא רק כמה מנדטים היא תקבל"

כמו מסיבה שאיש לא בא. ארבעים וארבעה אלף עולים, יוצאי חבר העמים, מתגוררים בראשון לציון, אולם רק 500 מהם טרחו והגיעו אמש (ד') לכנס בחירות שערכה מפלגת קדימה. גם העובדה שבכנס השתתפו ממלא מקום ראש הממשלה אהוד אולמרט, שרת החוץ ציפי לבני, שר התשתיות הלאומיות רוני בראון ויושבת ראש מטה העולים בקדימה, חברת הכנסת מרינה סולודקין, לא שיכנעו את העולים להגיע להיכל הספורט העירוני כדי לשמוע את בכירי התנועה.

 

 

"אני מרגיש רע עם הארגון", אמר ל-ynet המארח, ראש העיר מאיר ניצן, שציין כי בראשון לציון מתגוררים בסך הכל 235 אלף תושבים, מתוכם 184 אלף בעלי זכות הצבעה. לדבריו, הפעילות הארגונית של קדימה בעיר לוקה בחסר בעיקר בשל בעיות תקציב אולם הוא אופטימי: "אני לא מסתכל אחורה, אני מסתכל קדימה ומקווה להביא כמה שיותר מצביעים למפלגה".

 

אולמרט הגיע באיחור של כעשרים דקות לכנס שנערך בהיכל הספורט העירוני, המשמש בימים אחרים פרלמנטר אחר - השר לשעבר ושחקן הכדוריד המקומי, אופיר פינס. המראה שנחשף לעיניו היה מביך, כאשר רק 500 אנשים התפזרו ביציעים שאיכלסו לאחרונה אלפי צופים נלהבים בנצחונה המפתיע של ראשון לציון על מכבי תל אביב בליגת הכדורסל. כנראה שאנתוני פארקר אטרקטיבי יותר מממלא מקום ראש הממשלה.

 

מיעוט הקהל בכנס אמש היה מביך במיוחד נוכח העובדה שמחוץ לאולם עמדו מספר אוטובוסים שאספו תומכים של קדימה משכונות העיר ובקצות האולם ישבו "אוהדים" שהקשר שלהם עם רוסיה מסתכם במשחקי מכבי מול צסק"א מוסקבה. בצד אחד של האולם ישבו בני נוער בחולצות של קדימה אשר נכנסו לאולם אחרי שסיימו לחלק את הפרחים והדגלים בכניסה. מספר תושבים המתגוררים בסמוך לאולם ועוד כמה סקרנים ששמעו כי אולמרט, לבני ובראון הגיעו העירה.

 

אחרי כל אלו, גם נאומו המשוחרר של אולמרט ותנועות הידיים הרבות בניסיון להלהיב את הקהל, לא עוררו את התלהבותם של הנוכחים, למעט אותן שתי קבוצות "צבריות". אולמרט הכריז במהלך נאומו כי מפלגת "קדימה", כבר למעשה זכתה בבחירות, השאלה היא רק, לטענתו, כמה מנדטים היא תקבל. "אני מבקש מכם לתת לנו את הכח לבצע את השינויים הנדרשים בחברה הישראלית", פנה ממלא מקום ראש הממשלה אל העולים וכלל הנוכחים באולם.

 

אולמרט הוסיף והבטיח בנאומו לדאוג לשינוי החקיקה הנוגעת לפסולי חיתון, ולבצע שינויים בתוכנית ויסקונסין, כך שתתאים גם לעולים החדשים.

 

לרגל יום האישה הבינלאומי הבטיח אולמרט כי מאחר ולא די באחת עשרה הנשים המוצבות במקומות ריאליים ברשימת קדימה, הוא יעשה שינויים נוספים לשיפור מעמד הנשים. בנוסף הוא הודיע שכבר ביום חמישי "ובלי קשר להבטחות של בחירות" הוא עתיד לשבת עם מרינה סולודקין ולדון בבעיית הפנסיה לעולים חדשים. כדי להסביר את הבעיה של הפנסיה אף הביא אולמרט את סיפורו של שומרו האישי בעבר, ואדים, אשר את משפחתו ליווה לאורך השנים.

 

שרת החוץ לבני דיברה על הצורך בשינוי התפיסה החברתית בישראל, אשר בעבר תבעה מעולים לשנות את תרבותם ולהתאימה לתרבות הצברית. מועמדת קדימה לכנסת, יוליה שמאלוב-ברקוביץ', אמרה כי יש להתייחס בכבוד רב לעולים המהווים פלח משמעותי באוכלוסיה בישראל.

 

עם תום האירוע, כאשר המאות הספורות שהגיעו לכנס יצאו אל מגרש החניה, נשארו המארגנים באולם כדי לדון בינם לבין עצמם במספר

 המדוייק של הנוכחים ובעיקר בשאלה העיקרית - היכן היו כל יתר העולים ומדוע נשארו בבית. אחדים מהם הודו כי מדובר באכזבה צורמת של ארגון הכנס ותירצו זאת במחסור תקציבי.

 

ולמרות הכל, ניסה שמוליק דהן, דובר קדימה, להציג את חצי הכוס המלאה: "להביא 500 איש לכנס בחירות בימים אלה, כאשר הקמפיין בכל המפלגות מתאפיין בפעילות תקשורתית ולא בפעילות שטח, זהו הישג נאה. צריך לזכור שאנו היחידים שמארגנים כנסים כאלה לעולים - הראשון בנצרת והשני כאן בראשון לציון".


פורסם לראשונה 08/03/2006 23:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אולמרט. יותר נשים בכנסת
צילום: ירון ברנר
צילום: רויטרס
לבני. צורך בשינוי התפיסה החברתית
צילום: רויטרס
מומלצים