שתף קטע נבחר

השקת הביוגרפיה של עמיר פרץ נגמרה בדמעות

אמש הושק הספר "כאן ועכשיו", המביא את סיפור חייו של יושב ראש העבודה, עמיר פרץ. פרץ התרגש עד דמעות והודה "אני איש שהכי קשה לו לקרוא את הספר כי בשבילי זה כמו לעבור את הכל מחדש"

התרגשות רבה ניכרה אמש (יום ד') היטב על פניו של יושב ראש מפלגת העבודה, עמיר פרץ, בערב השקת ספרו החדש של המחזאי יהושע סובול - "כאן ועכשיו" - המספר את סיפור חייו של פרץ. דווקא כשביקש להודות לקהל שהתאסף כדי לחגוג את הוצאת הספר המביא את סיפור חייו ודרכו, פרץ בדמעות. "החברים שלי כאן ומשפחתי כאן, ואני מודה שהייתי רוצה שאבי ואמי יהיו כאן", אמר פרץ בהתרגשות רבה. 

 

"הפרקים שנכתבו בספר פורטים על איזה שהם גידים שמתחברים לתזמורת שמנגנת בעוצמה כל כך גדולה מתוך כאב. אני איש שהכי קשה לו לקרא את הספר כי בשבילי זה כמו לעבור את הכל מחדש", אמר פרץ לקהל, ובו בני משפחתו.


פרץ והסופר יהושע סובול בהרצליה (צילום: איי.פי) 

 

סובול עצמו סיפר על השנה האחרונה, במהלכה פגש רבים ממכריו של יושב ראש העבודה, וגילה גם טפחים נסתרים באישיותו. "מה שהיה משותף לכל האנשים איתם דיברתי הוא ששמו של עמיר עלה כמי שנחלץ לעזרתם בשעות הקשות ביותר. אלמלא עזרתו המאבק שלהם היה קורס", אמר סובול. לדבריו, הסיפורים הללו "שאבו אותו" לתהליך הכתיבה. "הגעתי לעמיר ומהתחושה הזו נוצר תהליך כתיבה בולמוסי שלא יכולתי לעצור אותו".

 

חלק ניכר מהספר עוסק בדרכו של פרץ אל צמרת מפלגת העבודה, ובכוונתו להוביל למהפכה חברתית בישראל. "עמיר פרץ הוא מחולל המהפכה הישראלית. בתוך הקריסה הטוטאלית של החברה הישראלית מתווה עמיר פרץ דרך למהפכה שתרסק את כוחם של המעטים שהשתלטו על החברה ותחזיר את החברה לישראלים", אמר פרופ' דני גוטווין, מרצה להיסטוריה באוניברסיטת חיפה. "עמיר החל לטעת את מפת הסוציאל-דמוקרטיה הצפון אירופית בישראל, אבל לשפה הזאת היה צריך ספר דקדוק ועכשיו יהושוע סובול כתב את הספר הזה", הוסיף גוטווין.

 

באירוע השתתפו בכירים במפלגת העבודה בהם אבישי ברוורמן, יולי תמיר, בנימין בן אליעזר וראלב מג'דלה. את האירוע הנחה השחקן אלון אבוטבול שהקריא קטעים מהספר, ואמר: "בשנה האחרונה התאהבתי בעמיר פרץ ובעזרת השם הוא יהיה ראש הממשלה הבא של מדינת ישראל".

 

ביום ראשון הקרוב יצאו פרץ ובכירי העבודה למסע בן שישה ימים ברחבי הארץ, במהלכו הם צפויים לסייר בעשרות ישובים. במפלגה הוחלט כי בכל יישוב תתקיים עצרת שתערך בכיכר פתוחה ולא באולם אירועים כפי שהיה נהוג בעבר. המשלחת תיסע באוטובוס מיוחד, אולם גורמים בעבודה התחייבו כי לא יכונה "פרץ-בוס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פרץ: בין חיוכים לדמעות
צילום: איי פי
מומלצים