שתף קטע נבחר

בכירי קדימה: תנו לנו 61 מנדטים

"תנו לנו 50 ואפילו 60 מנדטים. 61 מנדטים יעשו את כל ההבדל", הכריז מאיר שטרית בכנס של אנשי קדימה בנס ציונה. בכירי קדימה מקפידים על מסר אחיד: עוד ועוד מנדטים, עוד ועוד כוח. החשש ברור: הסקרים יישארו וירטואלים, והמציאות תטפח בפניהם. בעבודה דווקא בונים על התסריט הזה: "תהיה הפתעה גדולה ביום הבחירות", אומר ח"כ בן אליעזר

"40 מנדטים אינם מספיקים. צריך לעשות את הכל כדי להגביר את הרוב של המפלגה" - כך הבהיר אמש (שבת) מספר 2 בקדימה, חבר הכנסת לשעבר שמעון פרס, שנאם בכנס בחירות של תנועת קדימה בנס ציונה. גם שר הביטחון, שאול מופז, הצטרף לרעב למנדטים וקרא לנוכחים באולם להביא לקדימה 50 ו-60 מנדטים. ובעצם, כל אנשי קדימה הצטרפו למקהלה שפיזמה את אותו מזמור: עוד מנדטים.

 


רעב למנדטים. פרס (צילום: עופר עמרם)

 

השאננות, כך סבורים בקדימה, היא אויבה הגדול של המפלגה. כך לפחות התברר בכנס הפעילים בנס ציונה. בקדימה חוששים, כפי שאמר זאת מאיר שיטרית בנאומו באנגלית, כי מי שאומר שיצביע קדימה בסקר, לא יעשה זאת ביום הבחירות. "לא מספיקה התמיכה הטלפונית שלכם, צאו להצביע ביום הבחירות ותנו לנו 50 ואפילו 60 מנדטים. 61 מנדטים יעשו את כל ההבדל", הוסיף.

  

בכנס, אליו הגיעו פעילים מכל רחבי השפלה הדרומית, ובין היתר מרחובות ומיבנה, השתתפו כ-850 פעילים. הכנס החל באיחור רב בשל אי הגעת משגיח הכשרות. גם כך, חלק מהבכירים, כמו שר הביטחון שאול מופז, והשרה לשעבר דליה איציק, הגיעו אחרי פתיחת הכנס. בפעם הראשונה בכנסי קדימה, הוצב רק שלט אחד מעל הבמה ובו תמונתו של אהוד אולמרט, בלי אריאל שרון. מאתמול, עשרה ימים לפני הבחירות, אולמרט ולא שרון, מוביל את הקמפיין. אף פעם לא מאוחר.

 

אל כנס הבחירות הזה, 230 שעות לפני היפתח הקלפיות, הוזמנה תקשורת הבינלאומית. לשם כך, ובכסות הטענה שבאולם נמצאים עולים אנגלו-סקסיים רבים, נשאו המשתתפים ובהם שמעון פרס, ציפי לבני, צחי הנגבי ומאיר שיטרית נאום קצר באנגלית.

 

לכל המשתתפים הבכירים של קדימה בכנס, היה מסר פוליטי אחיד לאנשיהם: צאו להצביע ביום הבחירות והביאו כמה שיותר אנשים לקלפיות. לשם כך, על פי המסרים שמנחה הצוות האסטרטגי של הקמפיין, תבעו הנואמים מעל ל-40 המנדטים שהיו לקדימה בסקרים בשיאה. פרס דיבר על 40 מנדטים, שיטרית על 61 מנדטים. "ישראל זקוקה למפלגה עם חוט שדרה", אמר שמעון פרס. "תנו לנו את כל הכוח לו אנו זקוקים כדי להוביל את המדינה הזאת לעתיד טוב יותר", ביקשה ציפי לבני. ואילו מאיר שיטרית ביקש עוד 22 מנדטים מעל הסקרים כי בעשר השנים האחרונות התחלפו עשרה שרי תחבורה מלבדו, ששימש בתפקיד שנתיים. "אני מבקש להגיע למצב שהממשלה תכהן כל הקדנציה ואם לאחר מכן הציבור יחשוב שלא פעלה נכון, שיעיף אותה מהשלטון", אמר שיטרית.

 


רוצים את כל הקדנציה. פרס, שטרית והנגבי (צילום: אי פי)

 

כל שר שנאם, התייחס לסוגיות שעל סדר היום. כל השרים דיברו על הסוגיה הפלסטינית, ועל העובדה שישראל לא תסכים לשלטון חמאסי אשר לא מכיר ומסכן את ביטחונם של אזרחי ישראל. השר שיטרית עסק גם בסוגיה הכלכלית חברתית מתוקף מעמדו כאחד משרי האוצר בפוטנציה בממשלת קדימה הבאה, ותקף את תוכניתו של עמיר פרץ לקביעת שכר המינימום ל-1000 דולר. 

 

"שם המשחק עכשיו הוא לתרגם את היתרון הווירטואלי-משהו של הסקרים למצביעים בקלפיות. זאת המלחמה הגדולה, כי אחרת כל המאמץ של 123 הימים האחרונים, עלול לרדת לטמיון", אמר בכיר בקדימה ל-ynet עם תום הכנס בנס ציונה.

 

תהיה הפתעה גדולה

 

הלחץ של קדימה משתקף גם באופטימיות שמביעים בעבודה. ח"כ בנימין בן אליעזר, ששידר פסימיות קלה בעבר, נשמע אופטימי מתמיד. "אין לי צל של ספק היום שתהיה הפתעה גדולה ביום הבחירות, והתוצאות יהיו שונות ממה שמנבאים לנו הסקרים". בן אליעזר סיפר כי בסיוריו הרבים ברחבי הארץ, הוא נתקל ב"סימפטיה, באמפטיה ובחן כלפי מפלגת העבודה". לדבריו, "אני מבסס את תחושותיי על מפגשים עם ציבורים שונים. קודם כל, המגזר הערבי והדרוזי. שנית, המגזר היהודי. במקומות בהם היה חבל לבזבז זמן בעבר, מקבלים אותנו עכשיו אחרת. אני רואה בשבועיים האחרונים מין שינוי דרמטי".

 

בן אליעזר הסביר כי חשיפת הנבחרת של מפלגת העבודה בתשדירים ובקמפיין שינתה את היחס של הציבור למפלגת העבודה. "השאלות שהיו שואלים אותנו באופן קבוע בנושא הביטחוני פסקו. פשוט פסקו. אנשים רואים את הפוטנציאל הקיים בנבחרת שלנו, והם הפנימו שיש נבחרת ביטחונית שיודעת לטפל בכל הנושאים בצורה הטובה ביותר. הציבור מתחיל פתאום להבין שיש קבוצה של אנשים שנאבקת ונלחמת בשביל נושאים שבמשך שלוש ארבע חמש קדנציות דחו הצידה, בתירוצים ביטחוניים של איראן, קסאמים וטרור.

 

"פתאום, הדבר הזה משתנה. כשאתה מסתובב ברחוב, העיניים משדרות סימפטיה ולא איבה. בניגוד לעבר, עד לפני שבועיים ושלושה שבועות כשהייתי די מוטרד,

אני חוזה שבאווירה הזו יש הרבה מבטים והרבה חיוכים והרבה מוכנות, והרבה פתיחות כלפינו".

 

עוד סיפר בן אליעזר כי בימים האחרונים נודע לו כי אנשי מפלגת העבודה לשעבר, ראשי רשויות, שעזבו לקדימה, חזרו למפלגתם. "אני מתחיל לראות גם הרבה חבר'ה שהלכו לקדימה וחוזרים חזרה, בלי הרבה חצוצרות ובלי רעשים. הם פשוט חוזרים הביתה. פתאום אני רואה אותם יושבים בינינו".

 

לבן אליעזר יש גם מילים טובות כלפי היושב ראש, עמיר פרץ. "ראיתי את עמיר בימים האחרונים ואני רואה את המגע האישי בינו ובין הציבור, וזה אחר לגמרי", הוא מספר. "הוא מתקבל באהבה, בחיבוקים, מתקבל בחן. הציבור פתוח כלפיו. הרגשתי איתו טוב מאוד בסיורים ברחבי הארץ. אם תחושותיי טובות, אנחנו הולכים להפתיע".


פורסם לראשונה 18/03/2006 22:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
עיניים גדולות. פרס
צילום: עופר עמרם
צילום: עופר עמרם
כנס קדימה בנס ציונה
צילום: עופר עמרם
מומלצים