שתף קטע נבחר

מחקר: בושה של החולים דוחה את האבחון באלצהיימר

מחקר חדש שנערך בארה"ב מצא כי מבוגרים רבים אינם ניגשים לאבחון אלצהיימר ואינם מטופלים, בשל הבושה מהסביבה והתעלמות המקורבים מהסימנים הראשוניים. התוצאה: טיפול מאוחר מידי שאינו מעכב את הידרדרות המחלה

הכחשה, בושה ודעה קדומה של חולי האלצהיימר והמקורבים להם מונעים מחולים רבים לגשת לרופא לאיבחון מחלת האלצהיימר עם הופעת הסימנים הראשונים, התוצאה: החולים מאובחנים מאוחר מידי, כשהטיפול כבר אינו יעיל.

 

נתונים אלה מגיעים מסקר חדש של האגודה האמריקנית לאלצהיימר. מהנתונים עולה כי חולי האלצהיימר מגיעים לאבחון ראשוני אצל רופא מומחה כשש שנים לאחר הופעת הסימפטומים הראשונים.

 

החוקרים התבססו על ראיונות עם 539 אזרחים אמריקנים המקורבים או מטפלים בחולי אלצהיימר בסביבתם. מהסקר עלה כי שניים מכל חמישה מקורבים לחולה אלצהיימר, לא ידעו כלל על סימני המחלה הראשונים, ועל תוצאות המחלה.

 

בעקבות הממצאים הסבירו החוקרים כי די בעיכוב של שנתיים כדי להביא להחמרה משמעותית במחלת האלצהיימר, ההולכת ומתקדמת עד למותו של החולה. "קיימים היום טיפולים חיוניים המביאים לעיכוב התפתחות המחלה" ציינו החוקרים, "ככל שחולף הזמן מהאבחון הראשוני, כך קטן הסיכוי של החולה לשמר את איכות חייו".

 

בישראל חיים כיום כ-70 אלף חולי אלצהיימר, ועד שנת 2020 צפוי המספר להגיע לכ-120 אלף איש ואישה. החולים לוקים בניוון מוחי, המתחיל בשיכחה ובלבול, ממשיך בהפרעות נפשיות וחוסר יכולת לזהות קרובים ועצמים, עד לניתוק כללי מהסביבה, שיתוק ומוות. למחלה אין כל ריפוי, אך תרופות חדישות מצליחות לעכב את התפתחות הנזק המוחי.

פורסם לראשונה 22/03/2006 23:43

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלצהיימר. הבושה דוחה את האבחון
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים