שתף קטע נבחר

ירושלים מציגה: דו קיום בשכונת שייח-סעיד

דווקא בעיר הכי מתוחה ומפולגת בישראל, הגיעו עשרות תושבים יהודים לחגוג עם אנשי הכפר ג'בל מוכבר את החלטת בית המשפט למנוע מתוואי הגדר לחצות את השכונה. הילל ברדין, שסייע לשכניו הערבים במאבקם המשפטי, אמר בארוע הניצחון: "זה רצון כן ועז של התושבים הערבים והשכנים היהודים לשבת ביחד. זה העתיד הנכון לנו"

דווקא בתקופה מתוחה של לפני בחירות, כשירושלים מוצפת בהתרעות בטחוניות, ניתן היה אתמול (א') לחזות במראות בלתי שגרתיים כאשר תושבי העיר - יהודים וערבים - חגגו במשותף את ההחלטה להשאיר את שכונת שייח-סעיד בתוך גבולות הבירה.

 

לפני כשנתיים התבשרו תושבי שייח-סעיד, הממוקמת בפאתי הכפר ג'בל מוכבר דרומית-מזרחית לירושלים, כי שכונתם עתידה להישאר מחוץ לגדר ההפרדה. ביום רביעי האחרון, לאחר מאבק משפטי ממושך, החליט בית משפט השלום בתל אביב לפסוק לטובת

 התושבים וקבע שתוואי הגדר יקיף את השכונה ולא יחצה את הכפר, וכך תמשיך שייח-סעיד להיות חלק בלתי נפרד מג'בל מוכבר. בשכונת שייח-סעיד בלבד חיים כ-2,500 איש ולמרות ששטחה אינו נכלל בתחום המוניציפאלי של ירושלים, מרבית תושביה נושאים תעודות זהות ישראליות ונחשבים כתושבי העיר.

 

בעקבות הפסיקה המרגשת מבחינתם, החליטו אנשי השכונה לקיים ארוע חגיגי בבית הספר המקומי וכבר ביום שישי פורסמה מודעה הקוראת לתושביה היהודים של ירושלים לבוא ולחגוג עם אנשי הכפר. היום הגיעו לשכונה כ-150 מתושבי ירושלים המערבית, מרביתם מהשכונות ארנונה, ארמון הנציב ותלפיות, הממוקמות בשכנות לג'בל מוכבר. חלק מהתושבים היהודים אף סייעו לאנשי השכונה במאבקם המשפטי. 

 

ועד השכונה דאג להסעות עבור המוזמנים ממערב העיר והתושבים המקומיים קיבלו את פניהם עם הגעתם למקום. מנקודת המפגש ניתן היה לראות את הגדר הבנויה למחצה נמתחת לאורכו של ההר ממול, מעל נחל קדרון. על פי התוכנית המקורית הייתה הגדר אמורה לרדת משכונת אבו-דיס, במורד תוואי הנחל, ולחצות את הכפר. היום, לאחר שהאיום הוסר, אותה גדר דוממת סימלה יותר מכל את נצחונו של הצדק, עבור התושבים.

 

המוכתר של ג'בל מוכבר, השייח חסין עוויסאת, הודה בנאומו לנוכחים ו"לכל אלו שתמכו בנו. אתם האמנתם שהטיעונים שלנו צודקים ולכן אנחנו מודים לכם מאוד". עוד הוסיף השייח עוויסאת: "לאורך כל ההיסטוריה העם הפלסטיני והעם היהודי חיו ביחד בשכנות. אנחנו מקווים שמספרם של שוחרי השלום והצדק יגדל". מוחמד משאהדה, תושב שכונת שייח-סעיד, הוסיף כי התושבים "מקווים להמשיך עם השלום ולחיות ביחד ושהחיים יהיו קלים".

 

הילל ברדין, תושב ארנונה וממארגני המפגש בשייח-סעיד, סיפר כיצד שמע לפני שנתיים על הכוונה לחלק את הכפר השכן לו ואיך

 בכל פעם שהגיע לבקר במקום ולהתעניין במתרחש, הרגיש שעליו לעשות משהו בנידון. ברדין, יחד עם תושבים מארנונה ותלפיות, ייסד בשיתוף ועד שכונת שייח-סעיד מפגשי שכנים אשר בין היתר באו לידי ביטוי במאבק המשותף כנגד בניית הגדר בתוואי המקורי שלה.

 

אתמול הביע ברדין את שביעות רצונו מפסק הדין ואמר: "רצינו שהכפר יהיה שלם ושהמשפחות יהיו מאוחדות וזה מה שבית המשפט פסק. מה שרואים פה היום זה רצון כן ועז של התושבים הערבים והשכנים היהודים לשבת ביחד. זה העתיד הנכון לנו".


פורסם לראשונה 26/03/2006 23:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
גדר ההפרדה סביב ירושלים (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים