שתף קטע נבחר

קצין? שוטר? האו"ם מחכה לך

חולמים על עבודה מאתגרת במרכז העצבים של העולם? תשכחו מ"השגריר". כוחות השלום של האו"ם מזמינים אתכם, קצינים ישראלים בקבע, להגיש מועמדות. הבוס החדש, קופי, כבר מחכה בניו-יורק

קצין בקבע? תמיד חלמת על תפקיד מאתגר בחו"ל? הידיעה הבאה מיועדת לך. לראשונה פרסם השבוע משרד החוץ הודעה ברשת האינטרנט המפנה את קהל הקצינים למכרזים שמפרסם האו"ם לתפקידים באגף לכוחות השלום במזכירות הארגון בניו-יורק.

 

המשרות במכרזים מיועדות לקצינים בקבע, מדרגת סרן ועד אלוף משנה, או לחילופין לבעלי דרגות מקבליות בשירות המשטרה. המשרות המוצעות הן משרות בכירות יחסית בכוחות האו"ם - בדרגות P-4 ו- P-5, דרגות ניהול המקבילות לדרגות שבין סרן לאל"מ. אגף כוחות השלום של האו"ם מפקח על 18 כוחות ברחבי העולם, מהם שלושה במזרח התיכון – בירושלים (UNTSO), ברמת הגולן (UNDOF) ובדרום לבנון (UNIFIL).

 

הפעם, המכרז לא מתפרסם באתר האינטרנט של האו"ם כמקובל ביתר המשרות, אלא מוענק למדינות מסויימות באופן יחודי. זאת, משום שמדובר במסלול במסגרתו "משאילות" אותן מדינות קציני צבא לתקופת זמן בת שנתיים לכל הפחות לצורך התפקיד. לאחריהן חוזר הקצין לשרת בארגון ממנו הגיע.

 

נשמע מעניין? כדאי לדעת שמדובר במשרות דוגמת קצין תכנון משטרתי, ראש מחלקה רפואית באגף הלוגיסטי, קצין הדרכה, ראש מחלקת פעולות צבאיות וכן ראש משלחת לשרותי תמיכה וניהול.

 

הדרישות מינימליות לתפקיד הן ידיעת השפה האנגלית (ברמת שפת אם) ושפה נוספת על בוריה: צרפתית אם אפשר - ואם לא אז ספרדית, רוסית או ערבית. עוד דרישה היא תואר ראשון לפחות וכן נסיון צבאי. מי שיזכה במשרה יהנה מהנפקת דרכון של האו"ם והטבות נוספות הניתנות לעובד הארגון. התאריך אחרון להגשת מועמדות, אגב, הוא ה-15 במאי.

 

מכסת עובדי האו"ם של כל מדינה נקבעת מראש, ומחושבת על פי דמי החבר השנתיים שאותם היא משלמת. אלו נקבעים על פי גובה התל"ג של אותה מדינה מסך התל"ג העולמי. לפי מפתח זה נקבע כי לישראל יהיו 18 עובדים באו"ם. אלא שהליך "השאלת הקצינים" מחושב בנפרד ממכסת העובדים הרגילה, ועל כן מעודד משרד החוץ את יציאת הקצינים לשליחות, שתגביר את מספר העובדים הישראלים באו"ם.

 

"היינו רוצים שהמכסה של העובדים שלנו תתמלא בישראלים. מבחינתנו, כל עובד הוא למעשה שגריר של ישראל באו"ם. כל מדינה מעוניינת באופן טבעי שהמכסה שלה תתמלא ולכן אנו מעודדים ישראלים לגשת לבחינות הללו ולאייש את התפקידים", אמר ל-ynet מנהל מחלקת האו"ם באגף לארגונים בינלאומיים במשרד החוץ, רוני אדם. "אנו מעודדים זאת גם בשל העובדה שהמכסה של 18 עובדים עולה למדינה כסף רב וראוי לאיישה. אנו מעודדים את מי שמעוניין להתמודד על התפקיד המוצע בכוחות השלום של האו"ם לגשת ולהציע את עצמו. יש לציין בהקשר זה כי לישראל יש יתרון יחסי בנושא הצבאי בתפקידים הספציפיים הללו. פרט לכך, אנו קוראים לכלל הציבור לגלוש לאתר האינטרנט של האו"ם ולהתעניין במכרזים לעבודת הפתוחות בפניהם בארגון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הבוס החדש? מזכ"ל האו"ם אנאן
צילום: איי פי
כך זה נראה מבפנים. בניין האו"ם
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
וכך מבחוץ
צילום: איי פי
מומלצים