שתף קטע נבחר

קצב: החלטתי מי ירכיב את הממשלה

"אין שום סיעה שמתייצבת חד-משמעית נגד אולמרט ואין מועמד שני להרכבת הממשלה", הודיע הנשיא משה קצב בתום יום ארוך נוסף של דיונים עם שורה של סיעות. ההודעה הרשמית צפויה עוד השבוע. אלי ישי הודיע לנשיא: אנחנו נגד ההתכנסות, אבל רוצים להיות שרים

נשיא המדינה, משה קצב, עוד לא הודיע רשמית עדיין - אך הפור נפל והוא יטיל את הרכבת הממשלה על אהוד אולמרט. בתום יום דיונים ארוך שקיים עם שורה של סיעות, אמר הערב (יום ג') קצב: "עמיר פרץ טילפן אלי והודיע שהוא תומך באהוד אולמרט. אין עוד שום סיעה שמתייצבת חד-משמעית נגד אולמרט. למעשה, אין שום מועמד שני להרכבת הממשלה". חברי סיעת ש"ס הבהירו שהם נגד ההתכנסות, אך המליצו על אולמרט ואמרו שהם רואים עצמם חלק בממשלה עתידית.

 

קצב הבטיח שייפגש עם אולמרט עוד לפני חג הפסח ויודיע רשמית על החלטתו עד סוף השבוע, "את ההחלטה על מי להטיל את הרכבת הממשלה כבר קיבלתי עם עצמי. אני רוצה קודם כל ליצור קשר עם הלשכה של המועמד כדי לקבוע איתו מועד מוסכם לפגישה".  


נציגי הליכוד בפגישה עם קצב (צילום: גיל יוחנן)

 

קצב נועד עם סיעת ש"ס ועם סיעת רע"מ-תע"ל. רק סיעה אחת לא אמרה עדיין את דברה - וזו יהדות התורה, שתגיע לבית הנשיא ביום חמישי, אחרי שראשיה ישמעו מחר את דעתם של מועצת חכמי גדולי התורה. אשר לסיעות שטרם נתנו תשובה חד-משמעית, אמר הנשיא שלשכתו תקיים עמן התייעצות טלפוניות "לא רציתי להתערב בסיכומים שלהם אך אני לא רואה טעם בסיבוב שני של התייעצויות. ניצור קשר טלפוני עם חלק מראשי הסיעות כמו ישראל ביתנו ונשמע את החלטתן".

  

סיעת ש"ס הודיעה שלא תתמוך בתוכנית ההתכנסות של אולמרט, אך למרות זאת היא רואה את עצמה מועמדת להצטרף לקואליציה עתידית. ראשי הסיעה המליצו על אולמרט להרכיב את הממשלה הבאה. "עם ישראל אמר שתהיה מהפכה חברתית והמהפכה יוצאת היום לדרך", אמר יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי. ישי סירב לנקוב בתיקים ובקווים האדומים שתדרוש מפלגתו, אך אמר שהדבר החשוב לש"ס הוא שתוכנית מפת הדרכים החברתית שלה תיושם.

 

רע"מ-תע"ל נגד ישראל ביתנו: אסור להם להיות שרים

   

נציגי רע"מ-תע"ל אמרו לכתבים בתום פגישתם עם קצב שלא ישתתפו בקואליציה אך יתמכו בתוכנית ההתכנסות מבחוץ. הם לא המליצו על אף מועמד להרכבת הממשלה. בפגישה עם הנשיא, הביעו את חששם מפני התחזקותה של ישראל ביתנו. 

 

ראש רשימת רע"מ, ח"כ איברהים צרצור, הסביר את עמדתו המפתיעה: "כמו שתמכנו בנסיגה מרצועת עזה כך נתמוך בתוכנית ההתכנסות של אולמרט, אם כי אנחנו סבורים שהתוכנית הזאת לא תביא שלום. אנחנו חושבים שהדרך היחידה היא להידבר עם המנהיגות הפלסטינית שכן תוכנית התנתקות נוספת רק תוסיף להעמקת המרירות בין שני העמים ותביא לקטסטרופות". 

 

מאוחר יותר הבהיר צרצור שלא הובן כהלכה וכי מפלגתו מתנגדת לתוכנית ההתכנסות. "העמדה הברורה שלנו קובעת שאם ממשלת ישראל רוצה לסגת מההתנחלויות ולפרקן נשמח על כך ועל כל נסיגה מאדמה כבושה. אולם, לא הוצגה בפנינו שום תוכנית, לא דנו בשום תוכנית ואנחנו מאמינים שצעדים חד-צדדיים בכפייה יגדילו את האפשרות של עימות ואי-יציבות באזור. אנו מראשי המתנגדים לתוכניתו של אהוד אולמרט וכל ניסיון לייחס לנו תמיכה בתוכנית הוא סילוף של האמת. את התנגדותנו זו הבהרנו אף לנשיא קצב בעת פגישתנו", אמר צרצור ל-ynet.

 

בפתח הפגישה אמר ח"כ אחמד טיבי: "התוצאות במערכת הבחירות הזו הדאיגו אותנו בעקבות התחזקות כוחות מסוימים שעסקו בנושא האזרחים הערבים בישראל, אני מתכוון לישראל ביתנו. אנשים כאלה נודו באירופה ואנו מקווים שהם לא יהיו חלק מהקואליציה. מי שרוצים לבצע טרנספר לתושבי אום אל-פחם לא יכולים להיות בתפקיד הרם ביותר של שר. חשוב לנו שדברים בנושא זה ייאמרו על-ידי נשיא המדינה".

 

גם ח"כ טאלב א-סאנע אמר: "אנו עדים לקולות אנטי-דמוקרטיים שמסכנים את הדו-קיום. זו בעיה לא רק של המגזר הערבי, אלא של כלל האוכלוסייה. הציבור הערבי שבע הבטחות ואכזבות והגיע הזמן לשנות. זה הזמן לפעול".

 

הנשיא קצב התייחס לדברים אלה והביע התנגדות נחרצת לרעיון הטרנספר ולפגיעה בזכויות הערבים בישראל: "אני מתנגד מכל וכל לרעיון הטרנספר. אזרחי ישראל הערבים הם אזרחים לכל דבר. זכויותיהם וחובותיהם לא תלויות בדבר".

 

לפני ש"ס ורע"מ-תע"ל התייצבו אצל קצב נציגי הליכוד, מבלי שהמליצו על איש מהמועמדים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
קצב בפגישה עם חברי רע"מ-תע"ל
צילום: חיים צח
צילום: חיים צח
נגד ההתכנסות. אלי ישי
צילום: חיים צח
מומלצים