שתף קטע נבחר

ישראל תחרים אישים שייפגשו עם אנשי חמאס

בדיון שקיים אולמרט הוחלט כי גורמים רשמיים ישראלים לא ייפגשו עם אזרחים זרים שיוועדו עם אנשי חמאס בשטחים. עוד הוחלט כי ישראל לא תקיים קשר עם הרשות הפלסטינית, שהוגדרה כ"רשות עוינת", ותפעל למנוע התבססות שלטונית של ממשלת חמאס

אזרחים זרים שייפגשו בביקורם בגדה וברצועה עזה עם גורמי חמאס לא יתקבלו לפגישות אצל גורמים רשמיים ישראלים. כך הוחלט היום (א') בדיון שקיים ממלא מקום ראש הממשלה אהוד אולמרט בלשכתו. ישראל לא תקיים קשר עם הרשות הפלסטינית, שהוכרזה כרשות עוינת. שורת ההחלטות תובא בהקדם להחלטת מליאת ממשלת ישראל.

 

אולמרט קיים היום דיון בנושא המדיניות כלפי החמאס בעקבות השבעת הממשלה הפלסטינית. שר הביטחון שאול מופז הציג בדיון את המלצות מערכת הביטחון לצעדים אותם תנקוט ישראל בעקבות עליית משטר החמאס ושרת החוץ הציגה את עמדת המערכת הבינלאומית. לאחר מכן התקיים דיון נרחב בנושא.

 

עוד הוחלט שישראל תפעל למנוע כל התבססות שלטונית של ממשלת חמאס. מדיניות ישראל תהיה שהרשות הפלסטינית היא רשות אחת ולא יישות דו ראשית, כשמצד אחד ממשלת החמאס ומאידך הגורמים המתונים ברשות הפלסטינית.

 

ההחלטה העקרונית של אולמרט מהיום היא שיופחתו הקשרים עם הרשות הפלסטינית ולא יתקיים כל קשר עמה. יחד עם זאת, כך הורה ממלא מקום ראש הממשלה, לא תהיה פסילה אישית של יו"ר הרשות אבו מאזן.

 

עוד החליטה הממשלה היום שישראל תתאם עם הקהילה הבינלאומית את דרכי הסיוע ההומניטרי לצרכי האוכלוסייה הפלסטינית שלא דרך מנגנוני השילטון. מטעם זה ובכפוף לשיקולי ביטחון, יוותרו המעברים ברצועת עזה פתוחים כדי לאפשר כניסת הסיוע ההומניטרי לרצועה.

 

בדיון השתתפו שר הביטחון, שאול מופז, שרת החוץ, ציפי לבני, השר לביטחון פנים גדעון עזרא, השר צחי הנגבי, הרמטכ"ל, דן חלוץ, ראש השב"כ, יובל דיסקין, ראש אמ"ן, האלוף עמוס ידלין, מתאם הפעולות בשטחים, האלוף יוסף מישלב, ראש המל"ל, גיורא איילנד ונציגי לשכת ראש הממשלה.

 

ההמלצה למנוע פגישות של זרים עם אנשי חמאס ועם ישראלים באותו ביקור נועדה לבלום סחף, לנוכח החשש הגדול שמדינות מסוימות בעולם יבקשו להיפגש עם שרי החמאס במהלך ביקוריהם כאן. העמדה הבינלאומית גורסת שאין לקיים כל מגע עם ממשלת החמאס עד שלא תחזור בה ותעמוד בשלושת תנאי הסף: הכרה בישראל, חזרה מדרך הטרור והכרה בהסכמים עליהם חתמה הרשות הפלסטינית עם ישראל.

  

בשבועות האחרונים התפרסמו עוד ועוד ידיעות על כך שגורמים ממשלתיים ברמה זו או אחרת באירופה ובאסיה מקיימות קשרים לא עקיפים עם ממשלת החמאס של איסמעיל הנייה. ידיעות אלה אמנם הוכחשו על-ידי גורמים כמו צרפת, אולם לא מכבר התארחו נציגי החמאס במוסקבה ובאנקרה. החשש הגדול של אולמרט ואנשיו הוא שתקדימים אלה עלולים לגרוף לסחף בינלאומי, שייתן לגיטימציה בסופו של דבר לרשות הפלסטינית בראשות ממשלת חמאס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
אולמרט. דיון על חמאס
צילום: איי אף פי
מומלצים