שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    התשובה הספרדית לגפילטע פיש

    אחרי שלמדנו איך מכינים גפילטעפיש, הגיע הזמן להכיר גירסה שונה לחלוטין של דג למנה ראשונה שמופיעה על שולחנות סדר רבים - דג ברוטב חריף. תמי לויאב יצאה ללמוד איך מכינים חריימה בנוסח טריפוליטאי

     

    חריימה טריפוליטאי פיקנטי  

    המרכיבים (ארבעה סועדים):

    1 ק"ג דג ים לפי בחירה (רצוי דג עם בשר מוצק ולא שמן מדי)

    1 ראש שום (12 שיני שום)

    2 כפות פפריקה חריפה

    2 כפות פלפלצ'ומה (מתכון בהמשך)

    1 כפית גדושה מלח

    3 כפות רסק עגבניות

    1 כפית קימל טחון (רצוי כרווייה - סוג של קימל טחון)

    1 כפית כמון

    3/4 כוס שמן

    1 לימון טרי

    מים

     

    אופן ההכנה:

    1. מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב.
    2. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה הפלפל צ'ומה ואת הרסק. בוחשים מהר מהר למספר שניות לצרוב את הפפריקה.
    3. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה.
    4. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל. מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. מניחים את הדג כשהמים מכסים את הדג לשלושת רבעי. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון.
    5. מבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה. סוחטים מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון.

     

     

    הפלפל צ'ומה של לאה גואטה

     

    המרכיבים:

    50 גרם שום כתוש

    75 גרם פפריקה חריפה

    1/2 1 כפות שמן

    מלח לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים את כל החומרים יחד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
    2. במידה ורוצים לעלות את רמת החריפות ניתן להוסיף פלפל שטה טחון לתערובת. ניתן לשמור במקרר זמן ממושך.

     

      


    פורסם לראשונה 11/04/2006 11:05

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים