שתף קטע נבחר

בקרוב: שעועית שלא גורמת לתופעת הלוואי המוכרת

מדענים הצליחו ליצור זן שעועית בעל ערך תזונתי גבוה, אך ללא תופעת הלוואי המעכירה את האטמוספירה. סוד הקסם טמון בחיידק ידידותי שהפחית את כמות המרכיב בשעועית הגורם לנפיחות

אוהבים שעועית, אבל לא מסוגלים להתמודד עם תופעת הלוואי המוכרת אחרי אכילתה? בקרוב הישועה: מומחים מוונצואלה טוענים כי פיתחו זן שעועית העשיר בחומרים תזונתיים בריאים, אך אינו גורם לתופעת הגזים המחרידה. על הפיתוח החדש מדווח כתב העת Science of Food and Agriculture בגליונו האחרון.

 

נפיחות נגרמות בעיקר עקב תופעת בליעת האוויר (ארופאגיה), או בשל עצירות ושהייה ממושכת של תוכן צואתי במעי. עם זאת, חלק מהמזונות מתפרקים על ידי חיידקים ומשחררים גז, טבעי אמנם אך מדיף ריחות לא נעימים.

 

שעועית היא מקור תזונתי זול, ועשיר בוויטמינים מינרלים וחלבון. עם זאת, בשל תופעת הלוואי הבולטת שלה, רבים נמנעים מצריכתה. צוות החוקרים מאוניברסיטת קרקאס שילב את זרעי השעועית יחד עם חיידקים ידידותיים המפחיתים את המרכיבים הגורמים לנפיחות ובתוך כך מעלים את ערכה התזונתי של השעועית.

 

החוקרים מצאו כי הוספת החיידק הידידותי L-casei, מביאה לירידה בכמות החומר גורם הנפיחות ראפינוז, בשיעור של 88.6%. בתוך כך, עלתה כמות הסיבים התזונתיים בשיעור של 97.5%. החוקרים סיכמו כי שילוב החיידק L-casei מפחית את מידת הנפיחות, ומעלה את ערכה התזונתי של השעועית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק שעועית. לאכול בלי לפחד
ד"ר רק שאלה
מומלצים