שתף קטע נבחר

השליח וולפנזון עוזב: התפקיד בלתי אפשרי

שליח הקוורטט למזרח התיכון, החליט לעזוב בעקבות ההחלטות להטיל חרם על ממשלת החמאס. "התפקיד הפך להיות עקר", הסביר, ופנה לקבל הצעות עבודה חדשות

השליח הכלכלי המיוחד של הקוורטט לרשות הפלסטינית, ג'יימס וולפנזון, פרש אמש (ב') רשמית מתפקידו, לאחר שלדבריו, "החלטת הקוורטט שלא לקיים קשרים עם הרשות הפלסטינית ושלטון החמאס, הפכו את השליחות במזרח התיכון לבלתי אפשרית".

 

וולפנזון מונה לתפקיד לפני שנה, עם פרישתו מתפקיד נשיא הבנק העולמי, כדי להיעזר בניסיונו הרב ולסייע לארגון הכלכלי של הרשות הפלסטינית עם יציאת ישראל מרצועת עזה. הוא שיגר רמזים על רצונו להמשיך בשליחות למשך שנה נוספת, למרות עליית החמאס, אך הסביר כי החלטת ארצות הברית והאיחוד האירופי להימנע מכל קשר ישיר עם הרשות הפלסטינית הפכה את תפקידו לעקר.

 

הקוורטט המורכב מנציגי ארה"ב, האיחוד האירופי, רוסיה והאו"ם, דורש ממשלת החמאס להכיר בישראל ובהסכמים שנחתמו עימה, כתנאי לחידוש הקשרים הדיפלומטים. וולפנזון עצמו הזהיר לפני כמה שבועות מנקיטת צעדים נגד ממשלת החמאס, ויעץ לקונגרס לא להעביר חקיקה נוקשה שתרע את המצב הכלכלי ברשות, ובעקבותיו את הסיכוי לקדם תהליך שלום. הצעותיו לא התקבלו.

 

כשנכנס לתפקיד תרם וולפנזון חצי מיליון דולר לרשות הפלסטינית, והאיץ באנשי עסקים אחרים לתרום גם הם כדי לרכוש ממפוני רצועת עזה את החממות עבור הפלסטינים. אבל עם פינוי הרצועה נשרפו החממות על ידי פלסטינים ומאמציו של וולפנזון לקדם את הכלכלה הפלסטינית נכשלו עקב ניהול כושל של הפלסטינים, ועקב ההגבלות שהטילה ישראל על מעברי הגבול.

 

וולפנזון, יהודי בן 72, לא יוותר מחוסר עבודה לאחר שיעזוב את התפקיד. השליח, עוד מעט לשעבר, כבר קיבל הצעה להיות יועץ בכיר בחברת השירותים הפיננסים "סיטיגרופ".

 

שליח אמריקני נוסף למזרח התיכון ששליחותו הוקפאה גם היא הוא גנרל קית' דייטון, השליח הביטחוני האמור לבצע את התיאום הביטחוני בין ישראל והרשות, ולאחד את מנגנוני הביטחון הפלסטינים. בשלב זה, האמריקנים אינם מספקים מידע על מעמדו הנוכחי של דייטון עם ההחלטה על קיום החרם על הרשות הפלסטינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
וולפנזון. "שליחות בלתי אפשרית"
צילום: איי פי
מומלצים