שתף קטע נבחר

מנגל לייט? יש כזה דבר

תחילה לחדשות הטובות: הבקר של היום בריא יותר ופחות שומני מבעבר. רוצים לעבור את מנגל העצמאות ללא הרבה עודפים? אל תקנו קבבים מוכנים, בחרו את חלקי הבשר הפחות שומניים, ותרו על פיתות ומשקאות ממותקים ואכלו ירקות. רגע לפני שמתחילים בחינגה - טיפים לשומרי המשקל

בפארק, בחצר, במרפסת או על אי התנועה הירוק – את יום העצמאות שלנו אנחנו חוגגים על האש. מירית קרקובסקי, הדיאטנית הראשית של המרכז לטיפול בהשמנת יתר (מלב"י), נותנת כמה טיפים קטנים, שיוכלו להפוך את החגיגה הזאת לא רק למהנה במיוחד – אלא גם לכזאת שלא תפגע לכם בגזרה ותשמור לכם על הבריאות.

 

תחילה למשהו חיובי. בשנים האחרונות היה עליהום גדול על בשר בקר, בגלל הכולסטרול הרב שהוא מכיל והנזקים הבריאותיים שהוא גורם. אבל למעשה, הרכב הבקר היום שונה באופן דרמטי מאשר הרכבו לפני 5 שנים.

 

הגידול של הפרות והעגלים היום הוא שונה, וכיום נותנים לבקר אוכל כזה, שנועד להפוך את הבשר שלו לדל בשומן. אפילו את הפלנקטון (המזון) של דגי הבריכות מעשירים באומגה-3, כדי שהם יהיו עוד יותר עשירים ברכיב התזונתי החשוב הזה. כך שהיום אפשר לחזור ולאכול בקר.

 

מוצרי בשר, עוף ודגים (וגם תוצריהם – כמו חלב, גבינות וביצים), הם גם מקור טוב לוויטמין B12, אותו לא ניתן לקבל מהצומח, ויש לו חשיבות ליצירת תאי דם אדומים, למניעת אנמיה ולמערכת העצבים.

 

ובכל זאת, המנגל מזמן מספר מוקשים לשומרי המשקל שבינינו, הנה כמה עצות זהב שיפחיתו את הנזקים:

 

  • קבבים: עדיף לא לקנות את הקבבים מוכנים, כי אין לכם מושג מה הכניסו לתוכם ומהי כמות השומנים. בקשו מהמוכר שיטחן לכם את הבשר מול העיניים, ותבחרו בשר שאינו שמן במיוחד. בנוסף, בשר טחון טרי, טעים בדרך-כלל הרבה יותר מהקבבים המוכנים.

 

  • ותרו על החלקים השומניים: אנטריקוט, קשתית (שפונדרה), חזה בקר, איברים פנימיים (כבד, לבבות, טחול) וכבש עמוסים בשומן. ב-100 גרם בשר כבש צלוי, למשל, יש 30 גרם שומן. 100 גרם בשר עוף צלוי מכיל רק שליש מהכמות הזאת (10 גרם שומן).

 

  • לכו על החלקים בפחות שומניים: צלעות, כתף (חלק מס' 4 בסופר), פילה לסטייקים (חלק מס' 12), סינטה (המותן של הפרה, מס' 11), חזה עוף וכמובן – דגים.

 

  • מה לעשות שחזה העוף לא יתייבש על הגריל: בגלל שהוא דל בשומן, חזה העוף נוטה להתייבש על הגריל. אם אתם רוצים לשבח את טעמו, אפשר לשים אותו במרינדה דלת קלוריות שכוללת שמן זית, פטרוזיליה, שום, לימון, פלפל ומלח.

 

  • להסיר את השומן: גם אם בחרתם בחלקי הבשר היותר שומניים, תמיד אפשר לבקש מהקצב (או אנחנו בעצמנו) להסיר את השומן הגלוי לעין. למשל, בסינטה יש מן מעטפת של שומן בצד העליון שלה שמאוד קל להסיר אותה. מהעוף – להסיר את העור. הכל כמובן בטרם הבישול, ולא אחרי שצלינו, משום שכאשר אנחנו צולים זה חודר טוב לבשר, ועדיף להוציא את זה עוד לפני התהליך של הצלייה. 

 

  • אמרו "לא" לפיתות: רצוי לוותר על הפיתות, בייחוד אם אנחנו בזמן של דיאטה ורוצים לשמור על הגזרה. להזכירם: פיתה אחת שווה 240 קלוריות.

 

  • במקום חומוס וטחינה - ירקות: הכינו כמה שיותר תוספות לבשרי המנגל שיהיו על בסיס ירקות: סלט כרוב, סלט ירקות, סלט חסה, סלט עגבניות ומלפפונים, סלט תרד וכדומה. אפשר כמובן גם להכין שיפודי ירקות על האש. חומוס וטחינה - אפשר, אבל במידה.

 

  • שתו מים: כי בכל פחית של משקה מתוק או תוסס יש בבמוצע 200 קלוריות, וכחמישית מצריכת הקלוריות היומית שלנו מגיעה ממשקאות מסוג זה. עדיף ליהנות מאותן 200 קלוריות ריקות או יותר באוכל, מאשר לבזבז אותן על נוזלים. מים או סודה עדיפים בהרבה על כל משקה ממותק.

 

כמובן שמותר לחגוג פעם בשנה, אבל תמיד אפשר לחשוב על הימים שאחרי, על הגזרה שאנחנו רוצים לשמור ועל הבריאות שלנו. גם אם לא יצא לכם ליישם אף לא אחת מהעצות – תמיד אפשר לחזור למחרת לתפריט המאוזן שלכם. חג שמח. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר-טל
קבב. טחנו את הבשר בעצמכם
צילום: שלום בר-טל
צילום: אביגיל עוזי
פיתות. במידה
צילום: אביגיל עוזי
צילום: ויז'ואל/פוטוס
משקה ממותק. לכו על מים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מומלצים