שתף קטע נבחר

תמיר: מפעל הזנה לחרדים, למרות בג"ץ

באוקטובר 2005 החליט העליון, בראשות השופט חשין, כי מוסדות חרדים לא זכאים לארוחת צהריים במימון המדינה - "אם יבחרו הוריהם שלא להידרש לחינוך הממלכתי - שלא יבואו בטענה שאין מזכים אותם בארוחה". דקות לפני שנכנסה לתפקיד אמרה השרה תמיר ל-ynet: "אפעל להרחיב את מפעל ההזנה לכל ילדי ישראל". ראש עיריית בית"ר עילית: "מינוי תמיר - יום חג". השר היוצא, שטרית, תקף את החינוך החרדי והערבי: "בעוד 20 שנה יהיה פה רוב לא ציוני"

שרת החינוך לעזרת החרדים, בניגוד לפסיקת בג"ץ: השרה יולי תמיר, שנכנסה היום (א') לתפקידה, אומרת ל-ynet דקות לפני כניסתה לתפקיד: "אפעל להרחיב את מפעל ההזנה לכל ילדי ישראל. כל ילד בעיני הוא ילד, בין אם הוא יהודי, ערבי, או חרדי. אני מאמינה שכל ילד בישראל זכאי לקבל ארוחה חמה".

 

בנאום כניסתה לתפקיד אמרה תמיר: "אני מאמינה גדולה בשוויון אזרחי. בעיני הנושא הזה יהיה מאוד חשוב. אני מאוד מקווה שנגיע ליום שלא בג"צ יקבע את המדיניות שלנו, שאנחנו נסכים ונוכל שתהיה לנו את האפשרות הכלכלית להפוך את המערכת לשוויונית באמת, למערכת שכולנו נהיה גאים בה. החברה הישראלית מאוד השתנתה, קשה לחנך בחברה מפולגת ומסוכסכת כמו החברה שאנו חיים בה, אבל זה היעד של כולנו".


השרה הנכנסת והשר היוצא. תמיר ושטרית      (צילום: יואב גלאי)

 

גם שר החינוך היוצא, מאיר שיטרית, התייחס לשסעים בחברה ואמר: "בעבר הזדעזעתי שלפחות חמישים אחוז מילדי ישראל לא מקבלים חינוך ציוני, אם בחינוך הערבי או בחינוך החרדי ועלי זה לא מקובל. אני חושב שחייבת להיות תוכנית ליבה, בה ילמדו את המקצועות הבסיסיים בכל בתי הספר. המשמעות היא היום שבעוד 15-20 שנה יהיה פה במדינת ישראל רוב לא ציוני".

 

בג"ץ פסל, תמיר מתחה ביקורת

 

השרה תמיר פעלה בקדנציה האחרונה בכנסת לקידום מפעל ההזנה בבתי הספר. בין השאר, הייתה חברת הוועדה המשותפת לחינוך וכספים אשר פעלה לקידום החוק.

 

במאי 2004 הושק "פיילוט" של מפעל ההזנה שכלל 22 אלף תלמידי ברחבי הארץ, חמשת אלפים מתוכם תושבי העיר החרדית בית"ר עילית. לקראת שנת הלימודים 2005 החליט משרד החינוך שלא לכלול את תלמידי המוסדות החרדיים במפעל בטענה לבעיות משפטיות. בעקבות החלטת משרד החינוך הגישה עיריית בית"ר עילית עתירה לבג"ץ בסוף אוגוסט 2005.

 

באוקטובר 2005 החליט בית המשפט העליון, בראשות השופט מישאל חשין, כי מוסדות מוכרים שאינם רשמיים או מוסדות פטור, כלומר, אותם מוסדות בהם לומדים התלמידים החרדים, לא זכאים לארוחת צהריים במימון המדינה אלא רק ילדים הלומדים בבתי ספר ממלכתיים.

 

השופט חשין אמר אז כי "אם יבחרו הוריהם של ילדים שלא להידרש לחינוך הממלכתי אלא לחינוך הניתן במוסדות אחרים שאין הם ממלכתיים, אל יבואו בטענה כי אין מזכים אותם בארוחה חמה כהוראות חוק ארוחה יומית לתלמיד".

 

ח"כ תמיר מתחה כבר אז ביקורת על החלטת בג"ץ וטענה כי "המדינה מאפשרת את קיומם של זרמי חינוך שונים וכל עוד היא לא מפעילה חינוך ציבורי אחיד אסור להפלות ולמנוע ארוחה חמה מילד חרדי. זה נראה לי בלתי סביר ולא אחראי למנוע מהילדים ארוחה חמה כאשר אין להם אפשרות ללכת למוסד ממלכתי כי אין כזה בבית"ר עלית". תמיר הוסיפה: "יורה כבוד השופט חשין לפתוח בבית"ר עלית בית ספר ממלכתי ואני אהיה הראשונה לתמוך במהלך אך כל עוד אין דבר כזה אז אסור למנוע מילד ארוחה חמה ביום".

  

החרדים: "מינוי יולי - יום חגיגי"

 

כבר לקראת סוף השבוע האחרון הביעו גורמים במגזר החרדי שמחה על מינויה של תמיר כשרת החינוך. "אין ספק שאנחנו מאוד שמחים שאישה שהובילה מאבק של שוויון נכנסת למשרד החינוך. בשבילי זהו יום חגיגי שיולי מתמנה לתפקיד", אמר ראש עיריית בית"ר עילית יצחק פינדרוס.

 

"הבעיה שלנו במשרד החינוך עם פרויקט מפעל ההזנה מהווה סימפטום להתייחסות של משרד החינוך למגזר החרדי עד כה. הפרויקט חשוב לנו ולו בשל העובדה ששתי הרשויות המקומיות הנמצאות במצב סוציו-אקונומי הכי נמוך בארץ ביישובים היהודים הן הערים החרדיות בית"ר עילית ומודיעין עילית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב גלאי
תמיר. לא למנוע מילד ארוחה חמה
צילום: יואב גלאי
צילום: אלי אלגרט
שטרית. הזדעזתי בעבר
צילום: אלי אלגרט
צילום: סבסטיאן שיינר
חשין. שלא יבואו בטענות
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: דן בלילטי
פינדרוס. שמח מאוד
צילום: דן בלילטי
מומלצים