שתף קטע נבחר

רמון: ההכנות להתכנסות יימשכו עד 2008

שר המשפטים אמר ל-ynet ש"כל מי שאומר שב-1 בינואר 2007 נפנה את ההתנחלות הראשונה טועה ומטעה. ההכנות להתכנסות יהיו ארוכות". לדבריו, "עד סוף השנה נעשה מאמץ גדול לבדוק את האפשרויות מול הפלסטינים"

"ההכנות לתוכנית ההתכנסות יהיו ארוכות ואני מניח שהן יימשכו עד שנת 2008". כך אמר היום (ד') ל-ynet שר המשפטים, חיים רמון.

 

לדבריו, ההכנות לתהליך ההתכנסות מורכבות ותלויות בגורמים רבים. עם זאת הוא הוסיף כי "ההתכנסות תהיה גם תהיה. אין אופציה אחרת. אין דרך אחרת, זהו ניתוח מציל חיים".

 

שר המשפטים אמר עוד ש"כל מי שאומר שב-1 בינואר 2007 נפנה את ההתנחלות הראשונה טועה ומטעה. נעשה מאמץ גדול לבדוק עד סוף השנה את האפשרויות מול הפלסטינים". 

 

לדבריו, "בשלב הראשון, לפני חקיקת חוק פינוי פיצוי החדש נצטרך לקבוע את המפה המפורטת של ההתכנסות. בלי המפה הזאת אי אפשר לחוקק את החוק ובלי החוק אי אפשר ללכת להתכנסות. חייבים לדעת אילו יישובים יכנסו לתוך איזה גושים ורק אז אפשר לדבר על פינוי פיצוי. אני מניח שעם חקיקת חוק כזה רבים מתושבי יהודה ושומרון אשר אינם נכללים בגושי ההתיישבות שיוותרו בידי ישראל יבקשו לצאת", אמר עוד השר.

 

הוא הבהיר שלבד מההכנות המשפטיות עליהן הוא מופקד ותהליכי החקיקה המקבילים בכנסת, יש צורך בהכנות כלכליות רבות משמעות כדי לבחון את סוגיית העלויות הכבדות של הפינוי. כמו כן הוא הבהיר שנדרשת הכנה פוליטית והידברות עם המתנחלים עצמם. "כל התהליכים האלה לוקחים הרבה זמן. לאחר שנברר וניווכח שהפלסטינים אכן אינם פרטנר נצטרך לבחור ללכת למהלכים חד צדדיים ומכאן ועד לפינוי הישוב הראשון הדרך עוד ארוכה". 

 

גורם מדיני: אולמרט הביע רעיון ולא נקב במועד

 

אתמול אמר ראש הממשלה אהוד אולמרט שבתוך פרק זמן של עד שישה חודשים תנקוט ישראל צעדים חד צדדיים, אם אכן יתברר שאין לה פרטנר פלסטיני. גורם מדיני בכיר בירושלים הסביר היום שדבריו של רה"מ לא התייחסו לתאריך תחילת פעולת ההתכנסות.

 

לדברי הגורם, "כשראש הממשלה אמר 'אנו נחכה חודש, חודשיים, שלושה חודשים, חצי שנה ואם לא נראה שינוי ננוע קדימה ללא הסכם', הוא התכוון להצביע על התהליך המתרחש מול הפלסטינים. אין הכוונה למועד מדויק, אלא לרעיון. הרעיון הזה קובע שאם בתוך פרק זמן נתון לא יעמדו הפלסטינים בתנאים שהציב הקווארטט, תראה ישראל את עצמה חופשית להתחיל בתהליך חד צדדי".

 

בירושלים מעריכים שביצוע תהליך ההתכנסות עד לפינוי הראשון יארך לפחות שנתיים. הגורם המדיני הוסיף כי במהלך השנתיים הללו ימוצו הנסיונות להידבר עם הפלסטינים. לדבריו, ישראל תנסה לקבל הסכמה בין-לאומית לצעדים חד צדדים שלא בטוח כל עיקר שתקבל; תבוצע הידברות פנימית עם המתנחלים ביהודה ושומרון, יבוצע תהליך חקיקת חוק פינוי פיצוי בממשלה, במשרד המשפטים ובכנסת; תיערך היערכות כלכלית להוצאה הענקית הנאמדת בעשרות מיליארדי שקלים, וצה"ל ומשטרת ישראל יערכו את כוחותיהם להתכנסות אל תוך גושי ההתיישבות. לבסוף יוקמו הבתים עבור המפונים, אם בתוך גושי ההתיישבות שיוותרו בידי ישראל ואם בתוך תחומי הקו הירוק.

 

"זהו תהליך ארוך, מורכב ומסובך מאוד. אין לדבר עליו במונחים של שישה חודשים או משהו דומה לזה", הבהיר הגורם המדיני. "גם שנתיים הם מועד קצר יחסית לביצוע כל הפעולות הללו. כך או כך, במהלך כל התהליך הזה, צפויים מוקשים רבים, אם בהכנות הפנימיות ואם בתגובה הבין-לאומית. שנת 2008 כתאריך יעד, נקבעה בהתחשב בנסיבות אלה וגם במועד סיום הקדנציה של הנשיא בוש, שממשלו עשוי לתמוך בתהליך ההתכנסות. מי שסבור אחרת, אינו רואה נכון את המציאות", אמר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי רוט
רמון. "הכנות מורכבות"
צילום: יוסי רוט
צילום: גיל יוחנן
אולמרט. "רצה להביע רעיון"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים