שתף קטע נבחר

בג"ץ: ניתן לקנוס רשות שתממן מאבק בפינוי

שופטי בג"ץ דחו אמנם את עתירתה של תנועת שלום עכשיו למנוע אפשרות מרשות מקומית להעביר כספי ציבור לשם מאבק בפינוי, אך קבעו כי המדינה יכולה להעניש רשויות כאלה ולקזז מהן כספים באותו שיעור. שלום עכשיו ומועצת יש"ע בירכו על ההחלטה

בג"ץ דחה היום (א') את עתירה של תנועת שלום עכשיו נגד המועצות האיזוריות ביש"ע ומשרד הפנים, לפיה יש למנוע מרשות מקומית להעביר כספי ציבור שהיא מקבלת לשם מאבק בפינוי. עם זאת, קבעו השופטים כי בידי המדינה אפשרות למתן "עונש" לכל רשות שתיבחר לעשות שימוש בכספים אלה, באמצעות קיזוז תקציבי.

 

העתירה הוגשה בעקבות השימוש שעשו אותן רשויות במהלך ההתנתקות באוגוסט 2005. בפסק הדין של השופטים הנשיא אהרון ברק, המשנה לנשיא בדימוס מישאל חשין, דורית בייניש, אשר  גרוניס ואליקים רובינשטיין, נכתב כי "רשאית רשות מקומית להעביר כספים לגוף או לגופים אחרים כדי להיאבק בישומה של תוכנית ההינתקות".

 

עם זאת, באותה נשימה הוסיפו השופטים הסתייגות לפיה "בכל מקרה שבו מעבירה רשות מקומית כספים למאבק ביישומה של תוכנית ההינתקות, רשאית המדינה לקזז מתמיכתה לאותה רשות סכום כסף השווה לסכום הכסף שהרשות העבירה לגוף או לגופים אחרים לשם מאבק זה".

 

שלום עכשיו ומועצת יש"ע בירכו על ההחלטה

 

מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, אמר בעקבות הפסיקה כי "מדובר בשינוי הלכה קודמת, אשר מבטיח שכספי משלם המיסים הישראלי לא יזרמו לכיסה של מועצת יש"ע. יחד עם זאת, אנחנו עדיין סבורים שאין זה תקין שמועצה איזורית תעשה שימוש בכספיה לקמפיין פוליטי".

 

עו"ד יוסי בנקל, המייצג את שלום עכשיו, הוסיף: "המשמעות היא אדירה כי הפסיקה אומרת שמעכשיו אי אפשר לממן מכספי מועצות מקומיות פעולות מחאה לנושא שהממשלה והכנסת מחליטים לקדם כמו התנתקות או התכנסות. זאת מכיוון שבמקרה שכך יעשה תהיה המדינה רשאית לקזז את הסכומים. יש לכך חשיבות אדירה לקראת תוכנית ההתכנסות במידה ותצא לפועל".

 

במועצת יש"ע בירכו על דחיית העתירה. לדבריהם, בג"ץ התיר את המשך ההעברות מהרשויות המקומיות לצורך המחאה הציבורית. "בהחלטה זו יסוד חשוב של שמירה על הדמוקרטיה והכרה בזכות ההפגנה", אמרו במועצה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
ההתנתקות (ארכיון)
צילום: חגי אהרון
מומלצים