שתף קטע נבחר

הקיבוצים נגד פרץ; מקווים לפקוד 25 אלף איש

חברי הקיבוצים מוחים בין היתר על כך שיו"ר המפלגה לא מינה את נציגת הקיבוצים לתפקיד שר או סגן שר כפי שהיה נהוג בעבר - "לא קיבלנו שום דבר למרות הברית ביננו". המטרה: לפקוד 25 אלף חברי קיבוצים שיהוו כוח מרכזי במפלגה

לאחר שכמה מבכירי מפלגת העבודה יצאו באופן פומבי נגד, יו"ר המפלגה עמיר פרץ, התחיל גם השטח לומר את דברו. היום (ב') נודע כי אנשי מחוז הקיבוצים יתחילו השבוע במפקד חברים רחב היקף שמטרתו לפקוד כ-25 אלף חברי קיבוצים למפלגת העבודה.

 

כיום במחוז הקיבוצים בעבודה כ-12 אלף מתפקדים, והכעס באותם מקומות כלפי עמיר פרץ גדול. לראשונה מזה שנים רבות לא קיבל נציג הקיבוצים תפקיד בממשלה בה שותפה המפלגה. חברת הכנסת אורית נוקד, שכיהנה בממשלה הקודמת כסגנית שר, נותרה הפעם ללא כל תפקיד. אנשי הקיבוצים טוענים כי פרץ אמר במהלך מערכת הבחירות כי הוא כורת ברית עם אנשי הקיבוצים. "ברית, ברית, אבל בסוף אנחנו לא קיבלנו שום דבר", אמרו גורמים בכירים בתנועת הקיבוצים. "זה מצב שלא היה אף פעם. האמת היא שהיינו מעדיפים מישהו אחר שיהיה יו"ר במקום עמיר פרץ".

 

בקיבוצים ינסו כבר השבוע, באמצעות מפגשים ברחבי הארץ להחזיר לשורות המפלגה חברים שנטשו אותה, וכאלה שהקטינו את מעורבותם בנעשה במפלגה. גם לראשי הקיבוצים ברור כי היעד של 25 אלף איש רחוק, אולם המטרה המרכזית של המפקד הענק תהיה ליצור מצב שבו הכוח של המחוז יגדל ואנשי הקיבוצים לא יהיו תלויים באף אחד, אלא יהיו גוף גדול ומשפיע בתוך המפלגה ובתוך מוסדותיה.

 

התסיסה במחוז הקיבוצים מצטרפת אל הזעם הרב שיש לבכירים במפלגה כלפי פרץ, הן בשל העובדה שהם לא מונו לשרים, והן בשל טענות על כך שהעבודה זנחה את הנושאים החברתיים והכלכליים אליה התחייבה במערכת הבחירות.

 

בתוך כך, נושאים את עיניהם למחוז הקיבוצים כבר כמה מבכירי העבודה ובראשם עמי איילון, שזוכה לאהדה גדולה במגזר זה. רבים מחברי מפלגת העבודה במחוז הקיבוצים נטשו את המפלגה לאחר שפרץ נבחר לעמוד בראש המפלגה ולאחר שאהוד ברק נשאר מחוץ לתמונה הפוליטית.

 

הוקמה ועדת משמעת, כרגע אין את מי לשפוט

 

מוקדם יותר היום התכנסה סיעת העבודה בכנסת לדיון סגור לתקשורת ואף לעוזרים הפרלמנטריים. בישיבה הוקמה ועדת המשמעת בראשות חבר הכנסת מתן וילנאי, בא יהיו חברים גם חברי הכנסת עמי איילון וקולט אביטל. ועדת המשמעת הזו הייתה אמורה "לשפוט" את חברי הכנסת שלי יחימוביץ' ויורם מרציאנו שנעדרו מן ההצבעה בקריאה ראשונה על התקציב. אך למרות שהוועדה הוקמה, אף אחד עוד לא הגיש תלונה רשמית נגד השניים ויו"ר הסיעה, חבר הכנסת אפרים סנה, אמר כי הוא ישקול אם לעשות כן.

 

בישיבה אמר פרץ כי הדיווחים על מתיחות בינו לבין אולמרט הם תוצאה של ספין. פרץ הגדיר את הדיווחים כ"חלום והזיה" של יועצי התקשורת. לדבריו הפגישה עם אולמרט הייתה באווירה טובה. חברי הסיעה הביעו במהלך הישיבה את תמיכתם בדרישה לקיים מגעים עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, וכן בהמלצה של משרד הביטחון להעביר 50 מיליון שקל לפלסטינים למטרות הומניטריות.

 

ח"כ איילון הציג בפני חברי הסיעה מכתב הנוגע למסמך הסכמה עליו חתומים מנהיגי האסירים הפלסטינים הכלואים בישראל. איילון כתב בין השאר כי "לא ניתן להגזים בחשיבות מנהיגי האסירים בכלא, עבור החברה הפלסטינית. הם מהווים את הקבוצה בעלת המעמד הציבורי הגבוה ביותר בקרב הפלסטינים. הסכמה ביניהם והכרתם למנהיגותו של אבו מאזן כמייצג העם הפלסטיני במישור המדיני מעניקה לו את הכוח הציבורי שלא היה לו עם עליית החמאס".

 

עוד כתב איילון: "לאור המציאות הפוליטית בה לא ברור אם ראש הממשלה ושרת החוץ אכן מתכוונים למצות את המשא ומתן המדיני (התנהגותם עד היום נראה שלא), חשוב שסיעת העבודה בכנסת תאמץ מדיניות של חיזוק כל גורם היכול להביע להנעה של מהלכים מדיניים שיאפשרו התנתקות תוך תיאום והסכמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בקיבוצים מעדיפים מישהו אחר. פרץ
צילום: גיל יוחנן
לא קיבלה תפקיד. נוקד
צילום: אלי אלגרט
יישפוט את יחימוביץ'?. וילנאי
צילום: אלי אלגרט
צילום: גבי מנשה
לא הוגשה תלונה נגדה. יחימוביץ'
צילום: גבי מנשה
צילום: ירון ברנר
מסמך הסכמה. איילון
צילום: ירון ברנר
מומלצים