שתף קטע נבחר

שר החוץ האיטלקי החדש: בעד בידוד חמאס

ארבעה ימים לאחר שנכנס לתפקידו מתווה שר החוץ של איטליה את מדיניות החוץ של ממשלתו. בראיון ראשון ובניגוד לציפיות הוא אמר כי איטליה תמשיך את הקו האירופי של בידוד החמאס, אך מבהיר כי יש לסייע לאוכלוסייה הפלסטינית. ומה במחלוקת? צעדים חד צדדיים מצד ישראל

שר החוץ החדש של איטליה, מאסימו ד'אלמה, התווה היום (א') בראיון לעיתון את מדיניות החוץ של הממשלה והציג עמדה ברורה לגבי החמאס. לדבריו, ארצו תאמץ את מדיניות בידוד החמאס של רוב מדינות אירופה.

 

ד'אלמה, קומוניסט לשעבר שכיהן כראש ממשלת איטליה בין 1998 ל-2000, התראיין לעיתון השמאלני "לה-אוניטה", ארבעה ימים לאחר השבעת הממשלה החדשה במדינה.

 

"ברור שלאיטליה אין כל כוונה לשבור את האחידות. אירופה מסכימה פה אחד על העמדה הנוטה לבודד את חמאס", אמר ד'אלמה. לדבריו, "אנו לא מאמינים שממשלה שלא מכירה בזכות הקיום של ישראל תוכל לקחת חלק בתהליך שלום וזוהי עמדה עקרונית".

 

עם זאת, ד'אלמה הבהיר כי יש לסייע לפלסטינים. "זה יהיה לא מקובל בקהילה הבינלאומית ולא נוח לישראל אם תהיה התמוטטות הומניטרית בשטחים", אמר ד'אלמה. הוא הוסיף כי ישראל תשגה אם תבצע נסיגה חד צדדית, צעד שלדבריו מנוגד להחלטות האו"ם ומסכן את הסיכויים להשגת פתרון במשא ומתן.

 

איטליה, ובמיוחד מפלגות השמאל במדינה, הביעה בעשורים האחרונים סימפטיה לפלסטינים, אך ראש הממשלה הקודם, סילביו ברלוסקוני, שינה את התמונה והיה אחד מראשי הממשלה האוהדים ביותר את ישראל בתולדות איטליה. ניצחונו בבחירות של מנהיג קואליציית השמאל, רומנו פרודי, גרר הערכות על התקררות צפויה ביחסים בין שתי המדינות.

 

מומחה לחקר הפוליטיקה באוניברסיטה האמריקנית ברומא, ג'יימס וולטון, אומר כי מבחינה מעשית המשמעות של הממשלה החדשה באיטליה היא ירידה בתמיכה הפוליטית בישראל. "לא יהיה שינוי מבחינת הסחר ושיתוף הפעולה הכלכלי. יהיה שינוי באופי ההצהרות כל פעם שיש ירי בעזה", אמר וולטון. לדבריו, "הם יביעו יותר תמיכה בפלסטינים, אך הם בוודאי לא יתמכו בחמאס".

 

ד'אלמה אמר גם כי בכוונת איטליה לשמור על יחסיה הטובים עם ארצות הברית על אף המחלוקת בנושא עיראק. איטליה הודיעה באחרונה כי תסיג את 3,000 חייליה מעיראק. אך על אף הרוח החיובית ד'אלמה מודה שמדובר במשוכה בעייתית ביחסים עם האמריקנים. "הידידות שלנו עם ארצות הברית לא יכולה להעלים את קיומה של מחלוקת בנושא עיראק, מצד שני מדובר במחלוקת שקיימת גם בתוך החברה האמריקנית", אמר השר הטרי. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ד'אלמה. נגד צעדים חד צדדיים
צילום: איי פי
מומלצים