שתף קטע נבחר

"אני משתתקת דווקא כשהבחור מוצא חן בעיניי"

כמו שיש במבחנים או בהרצאות מצבים של "בלק-אאוט", כך קורה גם שהחששות והמתח לקראת דייט מייצרים סוג של "ניתוק רגשי". כדי להתמודד עם זה צריך למצוא דרכים להפגת המתח והחרדה, בין אם אלה דרכים מלאכותיות, בין אם טיפול פסיכולוגי. ואפשר גם לנסות לצחוק על זה

שאלה:

 

קראתי את הכתבה שלך לגבי אכזבה מדייטים, לי יש בעיה שקשורה בנושא. אני בחורה כבת 30, יפה, מצחיקה, קלילה, חברותית ומושכת אלי תמיד אנשים. אבל כשאני נפגשת עם בחור שמוצא חן בעיניי, אני מאבדת את יכולת הדיבור, אני נתקעת ולא מצליחה להשתחרר ולבטא את מה שאני רוצה באמת, ולרוב אני מנהלת שיחה עצורה.

אני לא מצליחה להתגבר על ה"שיתוק" והמצב תוקע אותי, תמיד אני אומרת לעצמי - חבל שאותו בחור לא רואה אותי ביומיום, כי אני הרבה יותר אטרקטיבית.

חברה יעצה לי לראות את אותו בחור בדימיון ערום, או למצוא אצלו פגם, אולי זה ישרת אותי.

אשמח לקבל עצה איך להשתחרר מהתקיעוּת בדיבור.

דנה

 

 

תשובה:

 

שלום דנה,

מה שאת מתארת נשמע כמו סימפטומים של חרדה. כמו שיש במבחנים או בהרצאות מצבים של "בלק-אאוט", כך קורה גם שהחששות והמתח לקראת דייט מייצרים סוג של "ניתוק רגשי" בינך לבין עצמך. ההיתקעות והקושי לדבר הם למעשה קושי להתרכז, לחשוב, וליצור קשר עם עולמך הפנימי. ידוע כי חרדה פוגעת בזיכרון ובריכוז, וכנראה עבורך מצבי הדייטינג עם בחור שמוצא חן בעינייך הם מעוררי לחץ.

 

כדי להתמודד עם זה, חשוב למצוא דרכים להפחית את המתח והחרדה. זה יכול להיות פתרונות כימיים כמו כוסית יין או כדור (על פי מרשם של רופא), וזה יכול להיות פיתרון יותר עמוק, כמו טיפול פסיכולוגי.

 


האם את חשה שאת נמצאת במבחן? (צילום אילוסטרציה: ויז'ואל/פוטוס)

 

 

אם זה טיפול פסיכולוגי בגישה דינמית, יהיה ניסיון להעמיק ולהבין מדוע נושא הקשר כה משפיע עלייך, ומדוע דווקא בחורים שמוצאים חן בעינייך גורמים לך ניתוק: האם את חרדה מפני דחייה? האם את חשה שאת נמצאת במבחן? האם מישהו מוצלח מעורר בך רגשות נחיתות? וכדומה. בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, לעומת זאת, מנתחים את מערך המחשבות שמוביל למתח ומנסים למצוא דרכי חשיבה אחרות לגבי הקשר או הדייט, שלא יעוררו כזה מתח. בטיפול התנהגותי לומדים גם טכניקות של הרפיה עצמית.

 

גם דרכים כמו מדיטציה, טיול קצר עם עצמך, וכל דרך אחרת שפועלת בשבילך, יכולים להועיל כדי שתגיעי רגועה יותר לפגישה ותוכלי להשתמש בידע, בהומור ובכל המשאבים שיש לך כאדם.

 

עושים זאת לפעמים בראיון עבודה

 

אפשרות אחרת שאולי כדאי לנסות היא לפתוח את הפגישה בווידוי, דומה לזה שכתבת כאן. כלומר, להודות בפני הדייט בצורה קלילה שאת לחוצה ושזה גורם לך להיות פחות מעניינת, משעשעת ואטרקטיבית. עושים זאת לפעמים גם בראיון עבודה, או באודישן. ההכרה בגלוי בעובדה שאת במתח מאפשרת לעתים להפוך את זה לנושא פחות מאיים, ואפילו להתלוצץ על כך במהלך הפגישה.

 

לעומת זאת, המאמץ לאורך כל הפגישה להסתיר את המתח שלך עלול דווקא להחמיר את המצב ולגזול ממך את האנרגיה המנטלית הנחוצה לך לשם ניהול שיחה מעניינת ומתן ביטוי לעצמך. אם לא תתייחסי ללחץ שלך בקלילות, תוכלי אולי "לתפוס את השור בקרניו" ולא לתת לחרדה להשתלט עלייך ולנהל במקומך את הדייט עם הבחור הנחשק.

 

עירית קליינר-פז היא פסיכולוגית קלינית, מטפלת אישית וזוגית, מרצה ומדריכה. ניתן לשלוח באימייל שאלות, ותשובות נבחרות יתפרסמו בטשטוש הפרטים המזהים. לצערנו, אין אפשרות להשיב אישית על הפניות.

 

האתר של עירית

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
חברה יעצה לי לדמיין אותו ערום
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים