שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סודות מחיי המטבח - המלצה ראשונה לשבוע הספר

    לפני קצת יותר משבוע טס נ' לניו יורק וחיפש משהו קליל לקרוא במטוס. נתתי לו את "סודות מחיי המטבח", בתקווה שלא רק יקרא על אוכל אלא יצליח גם לאכול משהו, בעיר הכי מסעדנית בעולם. אתמול הוא חזר עם הפתעה. הוא מושיט לי את הספר, קצת יותר מרופט ממה שזכרתי - ובתוכו הקדשה, עם חתימה

    ענקית ומקושקשת של אנתוני בורדיין, המחבר (בורדיין קידם את הספר שלו ב"בארנס אנד נובלס" בניו-יורק, ככה נ' השיג לי את החתימה).

     

    "סודות מחיי המטבח" (Kitchen Confidential) הוא ההמלצה הראשונה של לשבוע הספר המתקרב. זהו אינו ספר מתכונים, ואני הייתי משייכת אותו למדף הספרות היפה (דוקו-פיקשן). אנתוני בורדיין, שף ניו-יורקי בעל רקורד מרשים מספר מה באמת מתרחש מאחורי הקלעים של עולם המסעדנות.

     

    בורדיין מספר בנימה משועשעת מה באמת עושים השפים בזמן שאתם חושבים שהם מבשלים לכם את ארוחת הערב (רמז: זה לא קשור ישירות לאוכל), באיזה יום אסור בשום אופן להזמין דגים (יום שני - כי אין שום סיכוי שהם טריים) ואיך תדעו שהמסעדה בה אתם יושבים עומדת להיסגר תוך חודש-חודשיים.

     

    הכל ארוז בתוך הסיפור האישי שלו. בורדיין מתאמץ להראות הכי פרוע, הכי מורד והכי נועז, אבל בסך הכל מדובר בשף מהשורה הראשונה, שבהחלט אפשר להגדיר אותו כסיפור הצלחה. בורדיין, כבר מזמן לא מזיע מאחורי הסירים, הוא מסתובב עכשיו בכל העולם במסגרת תכנית הטלוויזיה שלו ("No Reservations") וטועם מאכלים מוזרים (לבבות קוברה וכריש כבוש...). הספר האחרון שלו נקרא "The Nasty Bits" והוא למעשה אסופה של קטעים שפרסם בעיתונות.

     

    "סודות מחיי" הפך אפילו לסדרת טלוויזיה - בחורף האחרון היא שודרה בארצות הברית (ברשת פוקס) - קבוצה של יפים ויפות בתפקידי שפים, מלצריות, מארחות ושוטפי כלים. כולם מתערבבים עם כולם. כמעט כמו בחיים האמיתיים.

      

    האתר של בורדיין.

     

    "סודות מחיי המטבח", הוצאת כנרת,2003. תרגמה: עדי יותם.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים