שתף קטע נבחר

ח"כ צרצור נפגש עם שרים מהחמאס ברמאללה

משלחת של חברי סיעת רע"מ-תע"ל ובכירים בפלג הדרומי בתנועה האיסלמית נפגשו ברמאללה עם יו"ר הרשות ושרים מהחמאס. לדברי ח"כ צרצור, הפגישה נועדה לקדם תהליך שיגרום ליציבות באזור

"ראינו לנכון לנצל את מעמדנו כחברי כנסת ונציגי התנועה האיסלאמית בישראל ולהיפגש עם בכירים פלסטינים. לא כמתווכים, אלא כמי שמנסה לקדם תהליך שיתרום להשגת יציבות באזור, לרווחת שני העמים". כך אמר הערב (א') ל-ynet יו"ר רע"מ-תע"ל, ח"כ אברהים צרצור, לאחר שנפגש ברמאללה עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ועם שרים ובכירים מטעם ממשלת החמאס. לדברי ח"כ צרצור היוזמה לשיחות באה מצד חברי תנועתו. "זהו תפקיד נשגב שאם לא נקיים אותו - נרגיש כמי שבוגדים בערכינו".  

 

בשעות הצהריים הגיע ח"כ צרצור, שעמד בראש משלחת של חברי רע"מ תע"ל ובכירים בפלג הדרומי בתנועה האיסלאמית לרמאללה, שם נפגשו עם אבו מאזן ולאחר מכן עם שרי האוצר והחינוך הגבוה מטעם ממשלת החמאס ועם יו"ר הפרלמנט הפלסטיני, עזיז דוויק. לדברי ח"כ צרצור השיחה התמקדה בשלושה נושאים מרכזיים: הנושא הפוליטי ומסמך האסירים, נושא חלוקת הסמכויות ברשות הפלסטינית והרה-אירגון של אש"ף, באופן שיהפוך אותו לנציג של כל העם הפלסטיני, דבר שיחייב את הכללתם של החמאס והג'יהאד האיסלאמי בתוכו. 


אבו מאזן וח"כ צרצור (במרכז)   צילום: אי.אף.פי

 

במהלך הביקור שוחח ח"כ צרצור בטלפון עם ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הניה. "ביקשתי לשמוע את דעתו של הנייה. בתום השיחות ביקשתי את אישורו של קצין הכנסת לאפשר לנו לנסוע לעזה על-מנת להמשיך בדיונים. אנו מאמינים שאם הצד הפלסטיני יפתור את המחלוקות על בסיס נוסחאות שיהיו מקובלות גם על ישראל, הדבר יביא שקט ואולי אף פריצת דרך במסלול המדיני".

 

לדברי ח"כ צרצור חברי משלחתו אמרו בצורה חד משמעית לפלסטינים שיש להבדיל בין הרצוי למצוי. "המצוי הוא שיש הסכמים בינלאומיים ושיש עם פלסטיני שמחכה להישגים ממנהיגיו. הדבר הזה מחייב פרגמטיזם. המלצנו להם לקבל את ההסכמים שנחתמו עם ישראל. אולם הם אמרו, אולי בצדק, שהם לא יכולים להכריז על קבלת ההסכמים מבלי שישראל תכריז שהיא מכירה בזכותו של העם הפלסטיני להקים מדינה בגבולות 4 ביוני 1967, אחרת הם יאבדו את יוקרתם ויידמו לקודמיהם בתפקיד. אני מאמין שהחמאס יכול לקבל את ההסכמים שנחתמו, אבל הם לא מוכנים לתת זאת ללא תמורה. התמורה היא הכרזה על זכותו של העם הפלסטיני להקים מדינה בגבולות 67'".

 

לשאלה מה יקרה אם ישראל תכריז מראש על נכונותה להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67', מה יישאר למשא ומתן? ענה צרצור: "זה יהיה העיקרון המנחה ואחר כך יוכלו הצדדים לדבר במשא ומתן על יישומו בפועל ועל שורה של נושאים כמו ההתנחלויות, המים, ריבונות, גבולות ועוד. אם ישראל תכריז על כך, היא תחסוך לעם הפלסטיני את הצורך לקיים משאל עם בנושא האסירים ותהפוך אותו לעוד מסמך".

 

יש לציין כי מסמך האסירים, שנוסח בכלא הדרים והוצג בחודש שעבר, כולל שורה של תנאים שלא בהכרח יזכו להסכמתה של ישראל. המסמך, שזכה לברכתו החמה של אבו מאזן, דבק בזכות השיבה ובהתנגדות לישראל "בכל האמצעים". "לעם הפלסטיני יש את הזכות להתנגדות ולדבקות בברירת ההתנגדות בכל האמצעים. יש למקד את ההתנגדות בשטחים שנכבשו בשנת 1967 לצד פעילות מדינית ודיפלומטית וניהול מו"מ, ולצד המשך התנגדות עממית-ציבורית נגד הכיבוש", נכתב במסמך.

 

כשנשאל ח"כ צרצור מה הטעם בניסיון להידבר עם ישראל על בסיס מסמך האסירים, בהנחה שישראל לא תסכים לחלקים ממנו, הוא אומר: "אם ישראל תמשיך להתעקש, המסמך יהפוך ללב העשייה הפלסטינית ויסבך את הבעיה. לכן, ישראל צריכה להכריז מעכשיו שהכיוון הוא מדינה פלסטינית בגבולות 67'. אחרת, מי שיישא באחריות למה שיקרה תהיה רק ישראל ולא העם הפלסטיני. הוא לא ירצה להמשיך להקריב את קורבנותיו". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
שליחות. ח"כ צרצור
צילום: חיים הורנשטיין
צילום: איי אף פי
נפגשו. אבו מאזן
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
יו"ר הפרלמנט. דוויק
צילום: רויטרס
מומלצים