שתף קטע נבחר

איילון: "מעמד ישראל בארה"ב איתן מאי פעם"

שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון, סוגר כהונה ואמר ל-ynet כי לא ייתכן שארה"ב תאפשר לאיראן להעשיר אורניום. לדבריו מו"מ ישיר בין טהרן לוושינגטון אפשרי, אבל צריך שישתתפו בו מדינות נוספות. על החקירה נגדו: "סאגה מוזרה שנגמרה בקול ענות חלושה". על העתיד: עולם העסקים מחכה לו

"אנחנו בקשר מצוין עם האמריקנים בכל הסוגיה האיראנית, למיטב הבנתי הפרסום בוושינגטון פוסט לפיו ארה"ב תאפשר לאיראן להעשיר אורניום אינו מדויק. למיטב ידיעתי, ארה"ב תובעת מאיראן להשעות לחלוטין את העשרת האורניום לפני פתיחת משא ומתן. לכן איננו מתייחסים לפרסומים זרים בסוגיה הזו ועומדים על ההבנות העמוקות שלנו עם ארה"ב". כך אמר אמש (ד') שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון, בראיון ל-ynet, לפני שובו לוושינגטון.

 

בשאלת איראן אמר השגריר ש"הגישה הישראלית כרוכה בדרישה חד משמעית מהאיראנים להפסיק את כל פעולות ההעשרה ולאפשר ליווי צמוד של התהליכים על ידי פקחים. צריך לחזור למצב שנחתם בהסכמי פריז לפיו מתקני האטום האיראנים יהיו סגורים עם סורג ובריח. זאת להערכתי גם העמדה האמריקנית, כלומר יש להשהות את תהליך ההעשרה ולאחר מכן לנהל איתם דיאלוג בו ייקבעו התנאים להמשך שיתוף הפעולה". לדברי איילון, הוא לא פוסל משא ומתן ישיר עם בין ארה"ב לאיראנים. עם זאת, לדבריו לא מדובר בדיאלוג בו יהיו מעורבות רק וושינגטון וטהרן, אלא גם מדינות כמו גרמניה, רוסיה וסין.

 

איילון נעתר היום לבקשת ראש הממשלה, אהוד אולמרט ושרת החוץ, ציפי לבני, להישאר בתפקידו עוד חודשים ספורים, עד למציאת מחליף. לדבריו, הוא לא יכול היה לסרב לבקשת השניים. "לא אומרים לא לשליחות ממלכתית ,למרות שבהחלט אני עושה זאת ברגשות מעורבים, מכיוון שאני ומשפחתי הבענו את רצוננו לחזור לארץ כבר בקיץ הקרוב. משפחתי תחזור לארץ בסוף אוגוסט ואני אשאר שם עד שיימצא לי מחליף".

 

בסוגיית מעמד ישראל בארה"ב, אמר השגריר שבארבע השנים בהן הוא מכהן בתפקידו בוושינגטון התחזק מאוד מעמדה של ישראל. לדבריו, השוואת סקרי דעת קהל בין יולי 2002, עם כניסתו לתפקידו, לבין מאי השנה מצביעים על הכפלת אחוזי התמיכה בישראל, מ-24 אחוזים ב-2002 ל-48 אחוזים השנה. לדברי איילון, על כל אמריקני אחד המגלה אהדה לפלסטינים, על פי סקרי דעת הקהל, יש בין חמישה לשמונה אמריקנים התומכים בישראל. "לאחר הבחירות בהן ניצח החמאס ברשות הפלסטינית נתון זה התייצב לתמיכה של כמעט 8 ל-1 לטובת ישראל. אין ספק שמעמד ישראל בארבע השנים האחרונות הפך לאיתן מאי פעם".

 

מהסקטור הציבורי לפרטי

 

בהתייחסו לחקירתו בעקבות הקלטת מנכ"ל משרד החוץ, רון פרושאור, במהלך התקרית בה האשים את צמרת המשרד בהפעלת לחץ לפיטורי עוזרו רן פטרזיל, אמר איילון: "החקירה לא הייתה רלוונטית לי. היא לא הפריעה לעבודתי, אלא פגעה בעיקר במשפחה שלי. על פי החלטתי התרכזתי בעיקר בעבודה. זאת הייתה סאגה מוזרה ומשונה במיוחד אשר נגמרה בקול ענות חלושה".

 

באשר לעתיד אמר איילון, כי בכוונתו לעבור לסקטור העסקי. "מצאתי בארה"ב גורמי השקעה עתירי הון. באחד הכינוסים האחרונים גיליתי משקיעים עם הון של 20 טריליון דולר שמחפשים אפיקי השקעה. לאחר שוורן באפט השקיע 4 מיליארד דולר בחברת ישקר, גילו המשקיעים האמריקנים את הפוטנציאל הקיים בישראל. ישראל היא מדינה בעלת פוטנציאל השקעה גבוה, הן בשל יציבותה הכלכלית והן בשל היותה שוק מתעורר. אני מתכוון להשתלב בכך ברגע שאסיים את שליחותי הממלכתית".

 

בסיום דבריו ביקש השגריר איילון להודות לאלו שעזרו לו לבצע את תפקידו. "אני מודה לראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, שנתן לי גיבוי מלא. כמו כן אני מודה לממשל האמריקני ולקהילה היהודית שם שגיבתה אותי. אין בי כעסים כלפי אף אחד בישראל על החקריה והפרשה, אך בעיקר חבל לי שניסו לגרור את המשפחה שלי לתוכה מתוך ירידה לעיסוק בנורמות פסולות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
ממשיך בוושינגטון. איילון
צילום: לע"מ
צילום: איי פי
ביקשה שישאר. לבני
צילום: איי פי
מומלצים