שתף קטע נבחר

אולמרט יוצא לירדן: ייפגש עם עבדאללה

אחרי שנפגש עם בוש ומובארק, יוצא ראש הממשלה לארמון בעמאן, שם ייפגש עם המלך הירדני הצעיר וינסה לדון עמו באינטרסים המשותפים של שתי המדינות. תוכנית ההתכנסות תידחק לשוליים, כדי למנוע חיכוכים

בלי הרבה ציפיות ייצא היום (ה') ראש הממשלה אהוד אולמרט לביקור אצל המלך עבדאללה השני בירדן. אולמרט יבקש להציג בפגישתו עם המלך את המשותף באינטרסים שבין המדינות. המטרה: למעט בהתעסקות בנושאים שבמחלוקת, קרי ההתכנסות.

 

בצהריים יפגוש אולמרט את המלך בארמונו ברבת עמון. הפגישה היא חלק מסדרת פסגות מדיניות אשר מנהל אולמרט בשבועות האחרונים - מסע שהחל בנסיעה לבית הלבן בוושינגטון, ונמשך בשארם א-שייח עם נשיא מצרים מובארק.

 

ביום ראשון הקרוב יצא אולמרט ללונדון, שם יפגוש את ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר, וביום שלישי ייפגש בארמון האליזה בפריז עם נשיא צרפת ז'ק שיראק. בתחילת יולי צפוי אולמרט לפגוש את קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. במהלך השבועות הקרובים צפויה להיקבע לו גם פגישה גם עם נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן).

 

ירדן הבהירה לא אחת בעבר כי היא מתנגדת לתוכנית ההתכנסות של ישראל. הטעמים שנתנה לכך היו רבים, וביניהם העובדה שגדר ההפרדה עשויה לשמש לגבול אשר ייקבע חד צדדית ויותיר את הפלסטינים שפניהם מזרחה אל הממלכה ההאשמית. כמו כן חושש עבדאללה מהתגובה של הפלסטינים, המהווים כ-80 אחוזים מאוכלוסיית מדינתו. מעבר לכך, מבקש המלך הירדני הצעיר להיות מעורב יותר במהלכים שעלולים להשפיע על הממלכה ההאשמית במזרח התיכון.

 

מלך ירדן עבדאללה צפוי להביע, כאמור, התנגדות לתוכנית חד צדדית של ישראל והוא יבקש לעודד את אולמרט ולהציע לו עזרה בתיווך עם הפלסטינים. כמו כן, יבקש להרחיב את הסיוע ההומניטארי לתושבי הרשות הפלסטינית המצויים במצוקה כלכלית עקב המצור הכלכלי שהוטל עליהם מאז כינונה של ממשלת החמאס בינואר 2006.

 

ראש הממשלה אולמרט מצידו מתכוון להסביר למלך הירדני שפניו אל דיאלוג עם הפלסטינים. עם זאת, יבהיר לו שאין לקיים דיאלוג שכזה עם הרשות הנשלטת בידי ממשלת חמאס, ממשלה המסרבת לעמוד בשלושת תנאי הקוורטט: הכרה במדינת ישראל, חזרה ממדיניות הטרור וכיבוד ההסכמים עליהם חתום אש"ף עם ישראל.

 

במהלך ביקורו צפוי ראש הממשלה אולמרט להציג בפני המלך הירדני את תוכניתו של המשנה לראש הממשלה שמעון פרס לשיקומם הכלכלי של הערבה ושל בקעת הירדן. זאת במסגרת תוכנית בינלאומית אשר תאפשר הקמת אתרי תיירות, שדה תעופה משותף ואזורי תעשייה נוסח זה שנבנה באזור עמק בית שאן בצד הירדני. אזור תעשייה זה מספק תעסוקה לכ-135 אלף עובדים ומכניס כמיליארד וחצי דולר בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עבדאללה. יארח בארמון
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
פגישות מדיניות. אולמרט
צילום: איי פי
מומלצים