שתף קטע נבחר

מענקי יצירה למשתתפי הזירה בפסטיבל ישראל

קרן תרבות אמריקה-ישראל תעניק 40 אלף שקל לחמישה יוצרים שהציגו במסגרת "זירת הפסטיבל" בירושלים. העבודות יוצגו עם תום הפסטיבל על במת צוותא בתל אביב

המשתתפים בפרויקט "זירת הפסטיבל" שהושק השנה לראשונה במסגרת אירועי פסטיבל ישראל קיבלו בסוף השבוע שתי הודעות משמחות: חמישה מבין היוצרים הצעירים יזכו במענק יצירה מטעם קרן אמריקה-ישראל שעומד על סכום כולל של 40 אלף שקל, וכל עבודות הפרויקט יוצגו בסוף השבוע הבא על במת מועדון צוותא בתל אביב. 

 

את רשימת הזוכים במענקים הרכיבה ועדת שיפוט שכללה את שרה נורמן, מנהלת המרכז העירוני לתיאטרון ע"ש נורית קציר, אריק עשת, מנהל הסניף הירושלמי של הסטודיו למשחק של ניסן נתיב והכוריאוגרפית והבמאית שוקי הופמן, מנהלת בית הספר מחולה.

 

בסכום של עשרת אלפים שקל כל אחד זכו רונן סידס על המופע "Velcro"; ירון קרבל על המופע "אדם זבי דם" ושיר גולדברג על המופע "היי יפה". מענק בסכום זהה יחולק שווה בשווה בין עודד גרף על עבודתו "Could Be Heroes" לבין אביב איבגי, מאיה ברינר ועידו כהן אלורו על יצירתם המשותפת "בין המיטה לרצפה".

 

מנהל פרויקט "זירת הפסטיבל", השחקן והבמאי יגיל אלירז, אמר עם נעילת האירועים: "חשיבות הפרויקט הוכיחה את עצמה ולראייה כבר מהרגע הראשון שפרסמנו את המודעה על קיומו הגיעו 120 הצעות שביטאו יותר מכל את הצמא האדיר של יוצרים למסגרת שתקבל אותם. גם היענות הקהל היתה מרשימה כשבכל אחד מחמשת ערבי הזירה התפוסה היתה מלאה. אין לי ספק שהמשך קיומו של הפרויקט בשנים הבאות יוביל למיצובו כאחת המסגרות החשובות של יוצרים בתחילת דרכם. לצערי הרב, כיום אין כמעט מסגרות שמאפשרות ליוצר להגיע אליהן בלי רזומה מוכח. אנחנו רצינו לאפשר גם ליוצרים לא מוכרים חשיפה בזכות רעיון מקורי, שפה חדשנית או כישרון יוצא דופן. זה שמוסד כמו פסטיבל ישראל שמארח במאים כמו לב דודין ופיטר ברוק מאפשר במה ליוצרים נעדרי רזומה עשיר, היא תעודה של כבוד בשבילו ובשבילנו".

 

על היענות "צוותא" לאמץ את מופעי "זירת הפסטיבל" לסופשבוע של יצירה אמר אלירז: "אחת הבעיות הגדולות של יוצרים בפרינג' היא היעדר המשכיות. פרויקט עולה במסגרת חד פעמית אחרי חודשים של השקעה כספית, יצירתית ונפשית ואין לו שום דרך לשווק את עצמו אחר כך. לצד התסכול הרב של היוצרים אני חושב שזה גם לא הוגן כלפי הקהל ויש בזה סינון והרחקה של צופים פוטנציאליים. מי שלא עלה בידו לראות את מופעי הזירה כדוגמה בירושלים, ברוב המקרים לא יוכל לראות אותם לעולם כיוון שלאורך שנים לא הצליחו להיווצר שיתופי פעולה בין היצירה הפרינג'אית לבין המוסדות המרכזיים. זו אחריות שיושבת חד משמעית על כתפי המנהלים האמנותיים. אנחנו ביקשנו ליצור המשכיות ולהביא את המופעים למרכז הארץ ולצוותא כמרכז פרינג'. אני מקווה שהחשיפה הנוספת תאפשר לעבודות אורך חיים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאל בשור
בין המיטה לרצפה. מבקש המשכיות
צילום: אריאל בשור
לאתר ההטבות
מומלצים