שתף קטע נבחר

מחקרים ישראלים: הרופאים לא מגלים מספיק מעורבות

שני מחקרים ישראלים שפורסמו לאחרונה מצביעים על כך שחלק גדול מרופאי המשפחה לא מגלים מספיק מעורבות בכל הקשור להתמדה של החולים בטיפול התרופתי ביתר לחץ דם

הראשון, שערכו מחוז מרכז של שירותי בריאות כללית והפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, הראה שלא רק החולים "אשמים" באי נטילת התרופות, ושגם לרופאים יש חלק בכך. כך, למשל, מצא המחקר, שב-40% מהמקרים שבהם חולים הפסיקו ליטול את הטיפול התרופתי, לא היה לכך הסבר בתיק הרפואי שלהם, וב-20% מהמקרים הרופאים אף המשיכו לתת מרשמים, אף שהחולים לא השתמשו בהם. ממצאים דומים עלו ממחקר שערכו אוניברסיטת תל אביב בשיתוף עם המרכזים הרפואיים וולפסון וברזילי, שם גם נמצא, שרבים מרופאי המשפחה אינם מיישמים כהלכה את ההמלצות לטיפול הניתנות לחולים שאושפזו בגלל יתר לחץ דם במכתב השחרור מבית החולים.

 

סקר רב-לאומי שפורסם בחודש ינואר האחרון מלמד שישראל לא לבד. על פי הסקר, כ-50% מהחולים ביתר לחץ דם אינם מקבלים טיפול תרופתי מספק, ואצל חלק ניכר מהם לא נערך אבחון נכון של רמת לחץ הדם.

 

"כשהרופא רושם לחולה מרשם, זהו צעד ראשון בטיפול, אבל זה לא מספיק". אומר גם ד"ר שלמה וינקר שעמד בראש המחקר של קופת חולים כללית ואוניברסיטת תל אביב. "הוא צריך גם לעקוב ולוודא שהחולה אכן לוקח את הטיפול. אם הוא לא יודע שהחולה הפסיק ליטול את התרופה, הוא לא נוקט שום צעד כדי לעודד אותו לקחת אותה. חייבים להבהיר לרופאים את חשיבות תפקידם, וגם לחשוב על פתרונות נוספים, כמו למשל שאת המעקב תבצע אחות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים