שתף קטע נבחר

לבנון תתלונן באו"ם על "רשת הריגול הישראלית"

ממשלת לבנון הודיעה כי תגיש תלונה רשמית למועצת הביטחון של האו"ם על "רשת הריגול הישראלית" שנחשפה במדינה. לבנון עצרה באחרונה חברים בחולייה שהיו אחראים להתנקשות בשני פעילי ג'יהאד במדינה בחודש שעבר והיא טוענת כי ישראל עומדת מאחוריה. ממשלת לבנון: "החקירה מרשיעה את ישראל"

ממשלת לבנון החליטה אמש להגיש למועצת הביטחון של האו"ם תלונה נגד ישראל בעקבות חשיפת רשת הריגול בלבנון. הממשלה טוענת כי ישראל עומדת מאחורי רשת ריגול הפועלת במדינה שהייתה אחראית בין היתר להתנקשות בשני פעילי ג'יהאד איסלאמי, האחים מג'זוב, בחודש מאי. 

 

הממשלה הסבירה כי הגשת התלונה התאפשרה "אחרי השלמת חקירה מקיפה המרשיעה את ישראל וחושפת את כוונתה, פעולותיה ותקיפותיה". הממשלה מתכוונת להגיש בימים הקרובים תלונה מפורטת לאו"ם, אליה יצורפו כל המסמכים והעדויות שנאספו במהלך חקירת ההתנקשות. מטרת התלונה, אומרים בלבנון, היא "לפגוע באמינותה של ישראל ולשמור על זכותה של לבנון להגן על עצמה".

 

כבר אתמול דווח כי לבנון שוקלת להגיש תלונה נגד ישראל ונראה שככל שהפרשה צוברת תהודה בלבנון כך מנסים גורמים שונים לעשות בה שימוש כרצונם. כך, למשל, ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, אמר השבוע כי נחשפה מעורבותה של ישראל בלבנון וכי עליה להניח ללבנון ובאותה הזדמנות לצאת מחוות שבעא – אג'נדה אותה הוא מנסה לקדם ללא הצלחה יתרה מזה מספר חודשים.

 

גם נשיא לבנון, אמיל לחוד, ואחרים מיהרו להשתלח בישראל. שגריר ארה"ב בלבנון, ג'פרי ולטמן, אמר כי ארגון חיזבאללה עומד מאחורי מעצר פעילי רשת הריגול. השגריר מתח בתגובה ביקורת על הארגון ואמר כי "תגובתו מעידה על נסיון ליצור 'מדינה בתוך מדינה' – דבר שישפיע באורח שלילי על בקשתה של לבנון  לקבל סיוע בטחוני מארצות הברית".   

 

סגן ראש ממשלת לבנון ושר ההגנה הלבנוני, אליאס מור, חשף אתמול פרטים חדשים על האופן שבו התבצעה ההתנקשות באחים מג'זוב ב-26 במאי. במסיבת עיתונאים שכינס אמש גילה מור כי ההתנקשות בוצעה באמצעות טכנולוגיה מפותחת במיוחד וכי מטוס שחג באוויר היה זה שהפעיל את מטען הנפץ שהוטמן במכוניתם של השניים. בנוסף סיפר מור כי מצלמה העבירה מהקרקע תיעוד של תנועותיהם של האחים מג'זוב בשידור חי למטוס.

 


ההתנקשות באחים מג'זוב. טכנולוגיה מפותחת (צילום: איי.אף.פי)

 

לדברי השר הלבנוני, זאת הפעם הראשונה בה נעשה שימוש בטכנולוגיה בהיקף שכזה וברמה מתקדמת שכזאת. חקירת הגורמים שנעצרו ובהם ראש הרשת, מחמוד ראפע, נמשכת ונראה כי לגורמים לבנוניים רבים יש אינטרס לשרבב לאותה הרשת אחריות להתנקשויות אחרות שאירעו במדינה בשבע השנים האחרונות.

 

בישיבת הממשלה הלבנונית אף הועלה הרעיון לדרוש להוסיף למנדט של ועדת החקירה הבינלאומית לנסיבות ההתנקשות בראש ממשלת לבנון, רפיק אל-חרירי, גם את נושא פעולתה של "רשת הריגול הישראלית". זאת משום שבסמכויותיה של הוועדה "לחקור את כל ההתנקשויות בלבנון".  עם זאת השר מור אמר כי אין עדויות לקשר בין הרשת לבין 14 מעשי התנקשות שאירעו בשנה שעברה, כולל ניסיון להתנקש בו עצמו.

 

כלי התקשורת בלבנון עוקבים אחר ההתפתחויות בפרשה בעניין רב בעוד המצוד אחר מעורבים נוספים באותה רשת ריגול נמשך. אחד המבוקשים הוא פלסטיני הנחשב לדמות מרכזית בחולייה בשם חוסיין חטאב. מקורות פלסטינים בדמשק אמרו לעיתון הלבנוני "א-ספיר" כי חטאב חשוד במעורבות בהתנקשויות בבכירים פלסטינים בבירה הסורית, ובראשן ההתנקשות בבכיר חמאס, עז א-דין שייח חליל בספטמבר 2004 וכן ניסיון ההתנקשות בבכיר אחר בארגון, מסבאח אבו חוילה, שלושה חודשים לאחר מכן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ההתנקשות באחים מג'זוב
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
סניורה. לסגת מחוות שבעא
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מור. אין קשר להתנקשויות קודמות
צילום: איי פי
מומלצים