שתף קטע נבחר

'שלום עכשיו' והמתנחלים ינסו לשכנע את ועדת השרים

יו"ר תנועת שלום עכשיו" מזה, וראשי מועצת יש"ע מזה, יגיעו להשמיע את טענותיהם - כל אחד בתורו - בוועדת השרים לענייני מאחזים. בתנועת השמאל טוענים כי יש לפנות 102 מאחזים. המתנחלים טוענים כי הם דווקא שוכנים במקומם החוקי. ההכרעה בקרוב

ועדת השרים לענייני מאחזים צפויה לשמוע הבוקר (יום א') את נציגיהן של שתי הקבוצות הפועלות במלוא כוחן זו כנגד זו בנושא: ראשי מועצת יש"ע ונציגי תנועת "שלום עכשיו". נציגי הקבוצות ישטחו את טענותיהם בנושא כשהם מגובים בתמונות ובמסמכים.

 

מועצת יש"ע תטען שהמאחזים הם לגיטימיים וחוקיים, וכי הם מצויים בהליכים שונים של הכרה. נציגי המתנחלים צפויים למתוח ביקורת על דו"ח טליה ששון ונסות להגיע להבנה חדשה עם נציגי הוועדה, להקים שכונות חדשות ביהודה ושומרון כדי למנוע בעתיד טענות על אי חוקיותן.

 

נציגי "שלום עכשיו" ידרשו לפנות את כל המאחזים, 102 במספר. בארגון מחלקים את המאחזים לקטגוריות: המאחזים שהוקמו לאחר חודש מרס 2001, שאותם ישראל התחייבה לפנות. לטענת "שלום עכשיו" מדובר ב-50 מאחזים וזאת בניגוד לממשלה, שטוענת כי ישנם רק 24 מאחזים כאלה. הם יציגו בפני חברי הוועדה צילומי אוויר של המאחזים שימחישו בין היתר מתי הוקמו. כמו כן צפויים חברי הארגון לסווג את המאחזים על פי הבעלות על הקרקע: האם מדובר באדמות מדינה, קרקע פלסטינית פרטית או אדמות סקר - קרקע שעדיין לא נקבע בבעלות מי היא, כיוון שהנושא בבדיקה.

 

מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר אמר ל-ynet: "אנחנו שמחים שגם הממשלה מכירה באמינות המידע של 'שלום עכשיו' בנושא התנחלויות ומאחזים, ואנחנו מקווים שהפגישה מחר לא תהיה לצורכי פרוטוקול בלבד".

 

לאחר הופעתם של ראשי המתנחלים בפני הוועדה, הם אף צפויים להיפגש עם שר הביטחון, עמיר פרץ. רק בסוף השבוע הבטיח השר כי כבר בשבועיים הקרובים יחל בפינוי מאחזים לא חוקיים. בפגישה שתיערך מחר יעלה נושא המאחזים אך גם נושאים ביטחוניים שקשורים ליהודה ושומרון. לנציגי מועצת יש"ע חברו גם שאול גולדשטיין, ראש מועצת גוש עציון ואליעזר חסדאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מאחזים בשטחים (ארכיון)
צילום: איי פי
אופנהיימר. לפנות הכל
צילום: גיל יוחנן
גולדשטיין. בא לחזק
צילום: גיל יוחנן
צילום מאחז באזור בית אל
מומלצים