שתף קטע נבחר

"טעויות קורות לכולם, קסאם זה פשע מלחמה"

חפים מפשע נהרגים ברצועה? שר המשפטים מפנה בשיחה עם ynet אצבע מאשימה אל הפלסטינים: "אפשר להימנע בקלות מהארועים שיכולים להחשב כפשעי מלחמה בעולם, אם ישראל תפסיק להיות מטרה לטרור יום יומי; פשע מלחמה זה לירות 40 רקטות ביום על שדרות". והוא אינו מודאג מהתגובות בעולם על ההתכנסות: "העולם רוצה שנצא מהשטחים ונוריד התנחלויות והרי זאת למעשה התוכנית"

"פשע מלחמה זה לירות 40 רקטות קאסם ביום על שדרות ולנסות ולהרוג אוכלוסיה אזרחית בכוונה תחילה - זה פשע מלחמה. טעויות שקורות תוך כדי קרב קורות לכל מעצמות העולם שנלחמות נגד הטרור. זה קרה בלונדון, זה קרה בספרד, זה קורה לארה"ב , זה קורה בכל מקום. במלחמה נגד הטרור נופלים לצערי הרב גם קורבנות חפים מפשע, שלא בכוונת מכוון". כך אמר היום (ה') בראיון ל-ynet, שר המשפטים חיים רמון, שהתארח אחר הצהריים ב-קהילות ynet.

 

בתשובה לשאלה בעניין הביקורת בעולם על הפגיעות באזרחים חפים מפשע, מה שמוגדר לפחות בעיני אבו-מאזן כפשע מלחמה, השיב השר רמון: "אפשר להימנע בקלות מהארועים שיכולים להחשב כפשעי מלחמה בעיני העולם, אם ישראל תפסיק להיות מטרה לטרור יום יומי המתבצע מרצועת עזה. זאת לאחר שישראל נסוגה מכל הרצועה, ופינתה 8000 תושבים ישראלים ויצאה לחלוטין מהשטח".

 

"מה שאנו עושים זאת הגנה עצמית", אמר רמון, "אנחנו, בניגוד לטרור הפלסטיני, משתדלים שלא לפגוע באוכלוסייה האזרחית. המצב אצלם שונה לחלוטין. המטרה שלהם היא לפגוע באוכלוסייה אזרחית שלנו, בשדרות ובעוטף עזה. המאבק שאנחנו מנהלים הוא מאוד נקודתי - נגד אותם טרוריסטים. לצערי אנו פוגעים גם באוכלוסיה חפה מפשע ואנחנו כואבים על כך. איננו מנהלים קרב נגד האוכלוסיה הפלסטינית", אמר וקרא לפלסטינים להקיא מתוכם את הטרוריסטים כדי למנוע פגיעות נוספות".

 

"אולמרט כבר הבהיר: לעולם לא נחזור לגבולות 67'"

 

באשר לאפשרות שהועלתה השבוע, לפיה תבחן ישראל אפשרות להחזיר את גדר ההפרדה מערבה, אל גבולות 67' אמר שר המשפטים: "ראש הממשלה הבהיר שאנחנו לעולם לא נחזור לגבולות 67'. הצהרת ראש הממשלה מצד אחד והצהרתו של אבו-מאזן מן הצד השני, שהם לא יסתפקו בלא יותר ולא פחות מאשר גבולות 67', מבהירות עד כמה קשה להגיע להסדר של קבע. לא ידוע לי על כך ששר הביטחון עמיר פרץ, מדבר בחדרים סגורים על הזזת גדר ההפרדה כדי להציב אותה על גבולות 67'".

 

"הגדר נועדה להגן לא רק על תושבי הקו הירוק", אמר השר רמון. "בתוואי הנוכחי נכללים עד כ-150 ישראלים החיים מחוץ לקו הירוק. הם בסופו של דבר יתכנסו בתוך גושי ההתיישבות. אנחנו רואים בהם בסופו של התהליך תושבי ישראל. אני לא רואה שאנחנו מוותרים על אריאל, על אלפי מנשה ולא על מעלה אדומים. בסופו של דבר הגדר תכיל מעט מאוד פלסטיניים, 2000 עד 3000 פלסטינים בסך הכל. זאת למרות שהשטח שייתווסף לישראל הוא 8-9 אחוזים משטח הגדה. אני מאמין שזאת הגדר הטובה ביותר למדינת ישראל", אמר.

 

בתשובה לשאלה אם ההתכנסות אכן תתקיים, למרות התנגדות העולם המערבי והעולם הערבי, אמר שר המשפטים: "אני מציע להקשיב טוב למה שהעולם אומר. העולם אומר שהוא רוצה שיתנהל מו"מ על פי תנאי הקהילה הבינלאומית ומפת הדרכים. להערכת ממשלת ישראל ולהערכת העומד בראשה, הסיכוי שזה יקרה אינו גדול. הפלסטינים אינם מקבלים את התביעות של הקהילה הבינלאומית. נותרה פתוחה השאלה האם לנצח נשאר בשטחים?".

 

"העולם יבחר בסופו של דבר בהתכנסות"

 

"לדעתי העולם יקבל את ההתכנסות", הוסיף השר רמון. "אם הוא יראה שהסטטוס-קוו מוביל למרחץ דמים, הוא יראה בתוכנית אלטרנטיבה למציאות הבלתי אפשרית. העולם, בגדול, רוצה שנצא מהשטחים ונוריד התנחלויות והרי זאת היא למעשה התוכנית. אני מניח שבסופו של דבר, כמו שארה"ב קיבלה את תוכנית ההתנתקות של שרון, היא תקבל גם את התוכנית הזאת. הרי ההתכנסות לגושים מבוססת על מכתבו של הנשיא בוש מאפריל 2004. אני משוכנע שבסופו של דבר נגיע למצב של שיתוף פעולה עם העולם וארה"ב בראשו בכלל ואבו-מאזן בפרט, בנושא ההתכנסות", אמר.

 

הוא הוסיף: "אני חושב שכל אלטרנטיבה אחרת, אינה יותר טובה. ההתכנסות בעיני היא ניתוח מציל חיים של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. אם נחכה עוד 20, 30 שנה המצב יהיה קשה יותר. יש סיכון בניתוח. הבעיות קשות מאוד, אך האלטרנטיבה הרבה יותר גרועה".

 

באשר לאפשרות מינויה של השופטת דורית בייניש לנשיאת בית המשפט העליון, על פי שיטת ה"סניורטי" הנהוגה כיום, אמר השר רמון, "שופטת בית המשפט העליון, דורית בייניש, היא שופטת מעולה. היא באמת מצויינת. איך יהיה המינוי, מתי יהיה המינוי, זה יקבע לאחר שנתייעץ עם נשיא בית המשפט העליון ועם חברי הוועדה למינוי שופטים שרק עכשיו מתמנים", אמר רמון והבטיח שבבוא העת "גם גולשי ynet ידעו על כך". 

 

"עוסק הרבה במצוקת בתי המשפט"

 

השר רמון התייחס גם למצוקת בתי המשפט בישראל והפגיעה בשלטון החוק כתוצאה מההקלה בענישה ואמר: "זה אחד הנושאים המרכזיים שאני עוסק בהם מאז התמניתי לפני כחודשיים. העובדה שאנחנו לא מצליחים לטפל באזרחי מדינת ישראל בזמן סביר - פוגעת בשלטון החוק. המצב שלו אנו שואפים לקראת 2007, הוא שנוכל לסיים את הדיון בתוך שנה".

 

לדברי השר רמון, מטרה זו תושג באמצעות גידול במספר הפרקליטים, השופטים ובתי המשפט. "מאידך", מדגיש רמון, " לא יכול להיות מצב שבו אין ענישה מתאימה. לא יכול להיות מצב שאנשים באים עם חמישה שישה תיקים לבית המשפט ומקבלים עונש מגוחך. זה פוגע בשלטון החוק זה פוגע בתחושת הביטחון של אזרחי ישראל. אנחנו נפעל לשנות זאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
רמון. גם העולם יאמין בסוף בהתכנסות
צילום: חיים צח
צילום: רויטרס
התקיפה ברצועה. "שלא ישגרו קסאם"
צילום: רויטרס
מומלצים