שתף קטע נבחר

תבוסה לישראל במועצת האו"ם לזכויות אדם

ברוב של 29 תומכות לעומת 12 מתנגדות העביר גוש המדינות הערביות החלטה לפיה פקחי המועצה יכינו דו"ח מיוחד על הפרת זכויות האדם מצד ישראל בשטחים והנושא יעלה לדיון בכל כינוס של המועצה. שגריר ישראל למוסדות האו"ם נאם בדיון: "אם הטרור היה במדינתכם, כיצד הייתם מגיבים?"

מכה דיפלומטית: "אני מצטער מאד שהקבוצה הערבית החזירה אותנו לימיה האפלים של הוועדה שהלכה לעולמה בגלל התנהגות שכזאת", כך הגיב הערב בשיחה עם ynet שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, יצחק לבנון, על ההחלטה שהתקבלה במועצת זכויות האדם של האו"ם לפיה הפרת זכויות אדם מצד ישראל בשטחים תידון באופן קבוע בדיוני המועצה.  

 

לבנון זעם בעקבות הכינוס המיוחד שזימנו גוש המדינות הערביות והמוסלמיות במועצה, שכזכור החלה את דרכה רק לפני כשבוע ימים והחליפה את הוועדה לזכויות אדם – הגוף הקודם שעסק בזכויות אדם מטעם האו"ם ופורק במטרה

להקים גוף בו לא יוכלו לכהן מדינות המפרות זכויות אדם.

 

עוד בטרם החלה המועצה לתפקד באופן סדיר הצליחו המדינות הערביות והמוסלמיות ללא כל קושי להשיג את חתימתן של שליש מ-47 המדינות החברות במועצה לצורך עריכת דיון מיוחד על "הפרות זכויות האדם על ידי ישראל בשטחים", במסגרת המושב הראשון של המועצה.

 

בדיון הסוער העלה גוש המדינות הערביות והמוסלמיות הצעת החלטה לפיה פקחי המועצה יכינו דו"ח על ההפרות הישראליות של זכויות האדם בשטחים לכינוס הבא של המועצה המתוכנן לחודש ספטמבר.

 

בנוסף, נושא ההפרות הישראליות יידון באופן קבוע בכל כינוס של המועצה. הכינוסים הבאים צפויים גם בדצמבר ובמרס, כשבתווך ניתן לכנס את המועצה בדרישה של שליש מהחברות – כפי שאירע היום.

 

במהלך הדיון נשא לבנון נאום חריף ותקף את התנהגות ממשלת החמאס בפרט והפלסטינים בכלל אשר "הורגים ילדים ונשים ויורים רקטות קסאם לעבר ישראל" וזאת בשעה שישראל עושה ככל יכולתה כדי לשמור על איפוק. "אם זה היה קורה במדינתכם כיצד אתם הייתם מגיבים?", שאל לבנון את הנוכחים.

 

בתום הדיון נחלה ישראל תבוסה דיפלומטית מרה אך צפויה – 29 מדינות תמכו בהצעת ההחלטה של גוש המדינות הערביות והמוסלמיות, בו חברות, בין היתר, אלג'יריה, ג'יבוטי, מרוקו, טוניסיה, בחריין, אינדונזיה, מרוקו, פקיסטן וסעודיה. עם זאת,  12 מדינות התנגדו להצעת ההחלטה ובהם גוש מדינות האיחוד האירופי, שוויץ ויפן, ויתר המדינות נמנעו.

 

"אני שמח שהגוש האירופי הפגין סולידריות והלך איתנו. עכשיו כל העולם יודע מי הגוף שמחבל בתיפקודה של המועצה החדשה", אמר השגריר לבנון ל-ynet בתום הדיון.

 

בנוסף, ביקשו מדינות ערב לקיים מושב מיוחד בהקדם האפשרי כדי לדון במתחולל בשטחים ובמדינות ערב. השגריר הסורי הזכיר בהקשר זה גם את טיסות חיל האוויר מעל ארמונו של נשיא סוריה, בשאר אסד. ההערכה היא כי הדיון המיוחד יתקיים בשבוע הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
מוסדות האו"ם בז'נבה. דיון סוער
צילום: איי אף פי
זכויות האדם בשטחים. ידונו מדי מושב
צילום: איי פי
מומלצים