שתף קטע נבחר

עימות בכנסת: "אתם משת"פים של חמאס"

במהלך דיון בהצעת אי-אמון בממשלה שהגישו הסיעות הערביות קרא ח"כ שרוני מהגימלאים לעבר חברי הכנסת הערבים: "אתם משתפי פעולה עם הטרור". ח"כ מילר מישראל ביתנו הצטרף: "מי שמתנגד למעצר חברי הפרלמנט הפלסטינים - שיחליף אותם". ח"כ ברכה בתגובה: "ישראל מחפשת את שלום השליט ולא את שלום גלעד". לעומתם קרא ח"כ א-סנע לפלסטינים לדחות את האולטימטום שהציבו חוטפי החייל

המצב הביטחוני הרעוע בעקבות חטיפת החייל גורם להסלמה גם בכנסת: היחסים בין חברי הכנסת הערבים לחברי הכנסת מהימין מתוחים מאז נחטף החייל גלעד שליט לרצועת עזה והיום (ב') הגיע המתח לכדי חילופי דברים קשים במהלך הדיון בהצעת אי אמון בממשלה של הסיעות הערביות על רקע מעצר חברי הפרלמנט הפלסטינים.  

 

חבר הכנסת משה שרוני ממפלגת הגימלאים קרא במהלך נאום בכנסת לעבר חברי הכנסת הערבים: "אתם משתפי פעולה עם הטרור. אתם מעודדים טרורסטים. תלכו לשם", אמר שרוני וקרא: "איפה הייתם כשרצחו נער בן 18?. זה עניין אתכם כמו שלג דאשתקד. צריך למחוק את השם עזה ולקרוא לה עיר הטרוריסטים".

 

גם חבר הכנסת אלכס מילר ישראל ביתנו הצטרף לדבריו של שרוני ורמז כי על חברי הכנסת הערבים לעבור לעזה: "אם למישהו מחברי הכנסת כאן מפריע שעצרנו את חברי פרלמנט הטרור הפלסטיני הוא מוזמן לנסוע לעזה ולהחליף אותם ואני בטוח שהוא יתקבל שם בברכה". 


ברכה וצרצור. "ישראל מחפשת את שלום השליט" (צילום: גיל יוחנן)

 

מנגד, יצא חבר הכנסת מוחמד ברכה נגד פעולת צה"ל ברצועת עזה במהלך נאום שנשא מעל בימת הכנסת. "הפעולה הצבאית בעזה מזכירה את פעולת שלום הגליל. אבל ממשלת ישראל אינה מחפשת את שלום גלעד אלא את שלום השליט".

 

ברכה טען שמדינת ישראל לא מחפשת פיתרון שאינו כוחני וכי הממשל האמריקני נותן לכך אישור. "המממשלה אינה מעוניינית בפתרון מדיני. הפעולה היא בחסות אמריקנית ברורה גם ברמת ההצהרה וגם ברמת אור ירוק לפגיעה באזרחים".

 

ח"כ עזמי בשארה אמר במהלך הדיון: "במדינה ריבונית היו מנהלים משא ומתן על הדבר הזה. ממשלת ישראל צריכה לתת תשובה - לאחר כשלון מודל ההתנתקות מה יהיה המודל בגדה? לא אם יש פרטנר או אין פרטנר אלא מה ההצעות של מדינת ישראל לגבי הגדה". הצעת האי-אמון נדחתה ברוב של 76 מתנגדים, מול 10 תומכים ושלושה נמנעים.

 

 

לעומתם קרא יו"ר סיעת רע"מ-תע"ל, ח"כ טאלב א-סנע לפלסטינים לדחות את האולטימטום שהציבו חוטפיו של החייל. גם הוא קרא לממשלת ישראל להפסיק את הפעילות הצבאית בעזה ולאפשר למשלחת חברי כנסת ערבים לתווך בניסיון להביא לסיום המשבר. 

 

ועדת הכנסת צפויה לדון מחר באישור הליך חקיקה להצעת חוק של יושב ראש סיעת המפד"ל, זבולון אורלב, לפיה יורחבו ההגבלות החלות על חברי כנסת בעניין איסור על תמיכה בארגון טרור, עידודו או הזדהות עימו, גם לתקופה שלאחר שחבר הכנסת נבחר לכנסת. הצעת החוק נולדה למעשה בעקבות שורה של הצהרות של חברי כנסת שהביעו תמיכה בחמאס ואף נפגשו עם חברי הפרלמנט הפלסטיני מטעם החמאס.

 

"ישראל לא מנסה לסיים את הפרשה האומללה"

 

יושב ראש סיעת רע"מ-תע"ל, חבר הכנסת איברהים צרצור, ביקר היום בצהריים יחד עם חברו לסיעה, ח"כ עבאס זקור,את בני משפחותיהם של בכירי החמאס ממזרח ירושלים שנעצרו בשבוע שעבר על ידי ישראל. השניים ביקרו את בני משפחתו של השר לענייני ירושלים ברשות הפלסטינית, חאלד אבו ערפה, של חבר הפרלמנט הפלסטיני מוחמד אבו טיר וכן של חבר הפרלמנט אחמד אטון – כולם תושבי מזרח ירושלים. "הבענו את הסולידריות שלנו עם המשפחות ואת הנכונות שלנו לעזור בנושא זה במידת האפשר – בין אם על ידי גיוס עורכי דין לעניין זה ובין אם ייצוגם בכל המסגרות האפשריות בכנסת ומחוץ לכנסת", אמר צרצור.

 

צרצור הסביר מדוע הגישו הסיעות הערביות הצעת אי אמון בממשלה:"האי-אמון הוגש בעקבות אי היענותה של ישראל לכל נוסחה שתוכל להביא לסיום הפרשה האומללה הזו וכן, למעצרם של חברי הפרלמנט והשרים הפלסטינים".

 

חבר הכנסת צרצור התייחס למעצרים שביצעה ישראל נגד הבכירים מטעם חמאס ואמר כי הם אינם מוצדקים. "הכי קל זה להאשים את האנשים הללו שמוכרים כל חייהם כמי שעוסקים בנושאים אזרחיים ולהאשימם במעורבות בטרור. הבענו את תמיכתנו המלאה במאבק שלהם והעברנו את המסר לפיו ישראל מחויבת להישמע לכל הצדק ולהביא לסיום הפרשה. על ישראל לנצל את חלון ההזדמנויות ולהשיג יותר ממטרה אחת במקביל – הפסקת אש, שחרור חברי הפרלמנט והשרים, ששהדעת אינה סובלת את מעצרם, וכן הכשרת הקרקע להחלפת שבויים".

 

צרצור סבור כי למשבר חטיפת החייל ישנו פתרון פשוט: "אם ישראל תאותת שהיא מוכנה לענות על דרישות השובים ולשחרר 1000 אסירים פלסטינים, נשים וצעירים מתחת לגיל 18, אין לי ספק ששוביו של החייל יהיו מוכנים להעבירו למשמורת בלשכתו של אבו מאזן. זו הנוסחה שאני שומע שמתגבשת כיום ואם ישראל חפצה בשחרורו של החייל היא צריכה לקחת בחשבון שישנם מאות ואלפי משפחות פלסטיניות שמחכות ליקיריהם גם כן וצריך לנצל את חלון ההזדמנויות הזה כדי לפתור כמה בעיות במקביל", אמר צרצור ל-ynet.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שרוני. "משתפי פעולה"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
ברכה. "כמו שלום הגליל"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
מילר. "יתקבלו בברכה"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
אורלב. יורחבו ההגבלות
צילום: גיל יוחנן
צילום: חיים הורנשטיין
צרצור. פתרון פשוט
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים