שתף קטע נבחר

איך הופכים אויבת לאוהבת ומכינים עוגת גבינה

"הרבה פעמים כשבן אדם כועס וצועק - זה בעיקר בגלל שהוא לא מאמין שישמעו אותו ואם ננסה פשוט להקשיב לו ולנסות להבין אותו, הוא ישנה את אופן דיבורו". אביגיל מייזליק מספרת על שכנה שלימדה אותה שיעור חשוב ונתנה לה מתכונים מצויינים

חייקה היתה שכנה שלי לפני המון שנים, כשגרתי בבנין קטן בגבעתיים. אשה קשת יום, זקנה ובודדה שתמיד הזעיפה פנים לכל הסובבים אותה, מעולם לא אמרה שלום ואף פעם לא חייכה.

 

עבדתי אז בקייטרינג פרטי של כל מיני אירועים יוקרתיים מסוגים שונים. לרוב מדובר היה באירועים קטנים, אבל יום אחד עשיתי אירוע קייטרינג גדול מאד וכתוצאה מכך התרכזו בפח שקיות רבות וגדולות מלאות בזבל מההכנות. חייקה לא יכלה לשאת זאת. היא דפקה על דלת ביתי זועמת כולה, והחלה לחרף ולגדף ולהצטער על היום שעברתי לגור לידה. היא לא הפסיקה לצעוק עלי וזה היה מצב ממש לא נעים. למזלי, בלילה הקודם בדיוק שמעתי הרצאה על הקשבה, עד כמה הקשבה יכולה לשנות מצבים, ועל כך שהרבה פעמים כשבן אדם כועס וצועק - זה בעיקר בגלל שהוא לא מאמין שישמעו אותו ואם ננסה פשוט להקשיב לו ולנסות להבין אותו, הוא ישנה את אופן דיבורו.

 

כשחייקה צעקה עלי בפתח הדלת, נזכרתי בהרצאה והחלטתי שאני לנסות ללכת בדרך זאת. במקום להתווכח איתה ולהיפגע מהמלים הקשות פשוט הקשבתי לה וניסיתי להבין את הכאב שלה. השינוי היה מדהים. תוך דקה ירד הטון שלה מצעקות לדיבור שקט יותר. אחר כך היא התחילה להצטדק ולהסביר שכואב לה הלכלוך והבלגן באזור הפחים ושלאף אחד לא אכפת. רק הקשבתי והזדהיתי איתה ולאט לאט היא הפסיקה לכעוס. פתאום היא אמרה שהיא לא מבינה מדוע היא צעקה עלי כי בעצם אני בחורה כל כך נחמדה וזה לא מגיע לי, אחר כך היא התחילה לבקש ממני סליחה. לבסוף היא סיפרה לי בדמעות כמה היא בודדה וכמה קשים החיים שלה, על כך ששני הבנים שלה בחו"ל ואין לה אף אחד בעולם. בתוך רבע שעה האישה הזו הפכה מאויבת מרה לאוהבת. היא רצה להביא לי צנצנת ריבה ופרוסת עוגת גבינה שהכינה ומאז בכל פעם שהייתי עוברת במסדרון היא היתה פותחת את הדלת, מדברת איתי, נותנת לי משהו טעים לאכול (וזה היה טעים, תאמינו לי) מספרת לי על הצרות שלה ולא מפסיקה לברך על השכנה הנהדרת שהיא זכתה בה.

 

מידי פעם הזמנתי אותה לביקור בדירתי אבל היא התביישה והסתפקה בשיחות המזדמנות בחדר המדרגות שכנראה היו חשובות לה מאוד - גם אני נהניתי ללמוד מניסיון החיים שלה, מהסיפורים על המשפחה הרחוקה, וגם מה"משהו" הטעים שבמקרה היא הכינה (ושתמיד האמנתי שהוכן במיוחד בשבילי). את המתכונים היא העבירה בשמחה ובגאווה על כך ש"שפית מקצועית מבקשת ממנה מתכונים". כך נמשכה בינינו השכנות היפה עד שיום אחד אחד הבנים שלה הצליח לשכנע אותה לעבור לגור איתו. הקשר בינינו ניתק אבל השיעור החשוב נשאר, וגם כמה מתכונים טובים.  

 

עוגת גבינה נפלאה עם רום וצימוקים

 

מלמעלה תלוליות קטנות של קצפת קלילה, מלמטה קרם גבינה עשיר עם צימוקים ורום והכל עומד על שתי שכבות של ביסקוויטים - עוגה קרה ונהדרת שקשה להפסיק לאכול.

 

זמן הכנה: 30 דקות.

 

המרכיבים (14 מנות):

1 חבילה ביסקוויטים "פתי בר"

750 גרם גבינה לבנה 9%

חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב+ עוד מעט להרטבת הביסקוויטים

1 כוס סוכר

4 חלבונים

75 גרם צימוקים בהירים

2-3 כפות רום

מכל שמנת מתוקה

2 שקיות סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הצימוקים ברום כמה שיותר זמן (עדיף כל הלילה).
  2. מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את הגבינה, הפודינג והחלב לבלילה אחידה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה, מעט בכל פעם, את הסוכר. מקציפים עוד דקה ומוסיפים בזהירות את הקצף לגבינה.
  3. מערבבים בתנועות עטיפה. מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הוניל לקצפת יציבה. מעבירים שליש מכמות הקצפת לקערת הגבינה ואת השאר שומרים במקרר.
  4. מסננים היטב את הצימוקים ומוסיפים לגבינה. מערבבים בתנועות עטיפה את הכל לקבלת בלילה אחידה.
  5. שמים מעט חלב בקערה וטובלים את הביסקוויטים בחלב. מסדרים שכבה כפולה של ביסקוויטים על קרקעית של תבנית בינונית או פיירקס. יוצקים מעליו את תערובת הגבינה ומעבירים להקפאה לשעה.
  6. בעזרת שק זילוף או שקית עם חור מזלפים גבעות קטנות של קצפת על העוגה ומפזרים מלמעלה מעט פירורי עוגיות. מעבירים שוב להקפאה.
  7. לפני ההגשה מוציאים את העוגה כשעה בחורף או חצי שעה בקיץ, חותכים ומגישים.

 

 

עוגיות פאי לימון

 

ריבועים נפלאים ונמסים בפה שעושים כבוד אמיתי ללימון.

 

זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 40-45 דקות.

 

המרכיבים (16 ריבועים):

לבצק:

1 כוס קמח לבן

5 כפות מרגרינה או חמאה מומסת

1/4 כוס סוכר

1 כפית גרידת קליפת לימון

2 חלמונים

2 כפות מים

לציפוי:

1 כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות קמח

1 ביצה

2 חלבונים

1/2  כפית אבקת אפיה

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית מלבנית בינונית. שמים בקערה, מעבד מזון או מיקסר את הקמח והמרגרינה המומסת. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים. מעבדים מעט ככל האפשר רק עד קבלת כדור בצק.
  2. משטחים את הבצק על התבנית ומעט גם על הדפנות לקבלת צורה של פאי נמוך. אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות או עד שהבצק זהוב. מוציאים ומצננים כחמש דקות.
  3. שמים את כל חומרי הציפוי פרט לאבקת הסוכר בקערה ומערבבים היטב. יוצקים על הבצק את התערובת ואופים עד שהציפוי מתייצב, 20-25 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי. חותכים לריבועים, זורים אבקת סוכר ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יסמין ואריה
עושים כבוד ללימון. עוגיות פאי לימון
צילום: יסמין ואריה
מומלצים