שתף קטע נבחר

המשנה ליועמ"ש: עוד 10 צווי הגבלה לפעילי ימין

עו"ד שי ניצן אמר בדיון בוועדת החוקה כי "חלק נכבד מ-11 פעילי הימין שכבר הוצאו נגדם צווים היו מעורבים בפעילות עויינת נגד כוחות הביטחון, לא רק נגד פלסטינים". ח"כ יצחק לוי מהאיחוד הלאומי: "כמו המעצרים המנהליים אצל הפלסטינים - זה מתחיל בעשרות ועלול להיגמר במאות"

עשרה צווי הגבלה נוספים, ואולי אף יותר, יחולקו לפעילי ימין ביהודה ובשומרון, כך אמר היום (ד') המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד שי ניצן, בדיון שנערך בוועדת החוקה של הכנסת בעקבות צווי ההגבלה שכבר חולקו.

 

"חלק נכבד מאלה שהוצא נגדם צו היו מעורבים בפעילות עויינת נגד כוחות הביטחון, ולא רק נגד פלסטינים. תכלית הצו היא מניעה ולא ענישה, ולכל אחד מהנמענים ניתנה הזדמנות להגיש הסתייגות אך הם העדיפו להתעלם", אמר ניצן.

 


הדיון בוועדת חוקה בנושא צווי ההגבלה (צילום: גיל יוחנן)

 

הצווים מחולקים לשני סוגים - צווי תיחום מגורים, וצווי איסור כניסה לשטחי יהודה ושומרון. מטרתם היא להרחיק את הפעילים מהמאחזים הבלתי חוקיים בניסיון להוריד את רמת המתיחות בהם. מנתונים שהוצגו בפני הוועדה עולה כי שמונה מבין 11 הפעילים שכבר קיבלו צווי הגבלה הם תושבי השומרון. שבעה קיבלו צו הגבלה לחצי שנה, שניים מהם לשנה ושניים נוספים לחודשיים.

 

ניצן סיפר כי אחד ממקבלי הצווים חשוד שנעל קרוואן בו שהה פלסטיני וניסה להצית אותו. "אין לנו מספיק ראיות כדי לפתוח משפט פלילי, ולכן ההגבלה", דבריו. כשהשיב לשאלות חברי כנסת מהימין גילה ניצן שחלק מההגבלות הוצבו בעקבות משתפי פעולה פלסטינים העובדים עם השב"כ, ובמידה ותהיה העמדה לדין הדבר עלול לחשוף את המקור, לבטל מידע מודיעיני ואף במקרים מסויימים לסכן את חייו.

 

"להגביל את תוקף הצווים בחקיקה"

 

בנייר עמדה שהציגו נציגי הימין בוועדה הם פירטו מיהם אותם "אנשים מסוכנים" שקיבלו את הצווים. במסמך נטען שמדובר באנשים מן היישוב, שחלקם התנגדו בעבר במאבקים כאלה ואחרים למהלכי הממשלה, אך באופן לגיטימי וגלוי. לדברי נציגי הימין, הפיכתם למסוכנים נועדה לשרת את התודעה הרצויה בעיני השלטון בדבר הצלחה בטיפול בימין הקיצוני.

 

בין מקבלי הצווים: אדם המתגורר ביצהר מזה 12 שנה והוא נשוי ואב לחמישה, תושב יצהר מזה שלוש שנים נשוי ואב לתינוקת בת שבוע, צעיר בן 18 מבית אל, שני צעירים בני 19 מאלון מורה ותושב חולון הלומד בישיבה ביצהר.

 

ח"כ יצחק לוי (האיחוד הלאומי) אמר ל-ynet כי הוא מודאג ממה שנאמר בישיבה שכן "אין הגבלת זמן לצו ההגבלה, בניגוד לצו מעצר שטווח הזמן שלו הוא חצי שנה. איננו יכולים גם לבחון את הנימוקים שהביאו להוצאת הצווים שכן רובם חסויים. יש צורך בהליך חקיקה שיגדיר באופן מדוייק את התוקף המותר של צווי ההגבלה".

 

לגבי משתפי הפעולה והמקורות המודיעיניים שהביאו את הפרקליטות להוצאת הצווים אמר לוי כי "הם מפעילים משת"פים וכדי לא לחשוף אותם הם מתנגדים להעמיד למשפט פלילי רגיל, אולם יש דרך במדינה דמוקרטית המאפשרת לנהל משפטים גם בדלתיים סגורות. התבשרנו על עוד עשרה צווי הגבלה בקנה. לצערי מפתחים כאן שיטה כמו שהייתה עם הפלסטינים, כשהתחילו במאות מעצרים מנהליים. אצל היהודים מתחילים בעשרות, ויש חשש שבסוף זה יגיע למאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פינוי מאחזים (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: זום 77
המשנה ליועמ"ש ניצן
צילום: זום 77
מומלצים