שתף קטע נבחר

שוב: מועצת הביטחון לא קראה להפסקת אש

מלבד ארה"ב, דחו יתר 14 המדינות את דרישת לבנון אליה הצטרפה בסוף השבוע גם קטר. גורם במשרד החוץ של לבנון: "ההרס עדיין נמשך, אנשים עדיין מתים ואנחנו חסרי אונים"

מועצת הביטחון של האו"ם דחתה אתמול (שבת) את הבקשות לקרוא להפסקת אש מיידית בין ישראל ללבנון. ארצות הברית הייתה היחידה מתוך 15 המדינות שהתנגדה לכל פעילות של המועצה בשלב זה בנוגע לעימות בצפון.

 

כבר ביום חמישי קראה ממשלת לבנון למועצת הביטחון לדרוש הפסקת אש. הבקשה חודשה ביום שבת על ידי קטאר, המדינה הערבית היחידה במועצה. "נצפה להרבה יותר ממועצת הביטחון", אמר נועד מחמוד ממשרד החוץ הלבנוני, לאחר פגישת מועצת הביטחון כשהוא מפנה אצבע מאשימה כלפי ארצות הברית.

 

"בעוד שארצות הברית תמכה מאוד בממשלת לבנון בעבר, כשזה נוגע לישראל נדמה שדברים השתנו", הוסיף מחמוד. "ההרס עדיין נמשך, אנשים עדיין מתים... והנה אנחנו חסרי אונים".

 

בשיחות סגורות בסוף השבוע טענה ארצות הברית כי המאמצים הדיפלומטיים בנוגע למזרח התיכון צריכים להיעשות לפי שעה בפסגת שמונה המדינות המתועשות (G-8) המתקיימת בימים אלו בבסנט-פטרסבורג. נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, חזר ואמר כי לישראל הזכות להגן על עצמה אך עם זאת, קרא לישראל להפעיל איפוק.

 

לא רק מועצת הביטחון דחתה את הקריאות להפסקת אש. בסוף השבוע הודיע ראש ממשלת ישראל, אהוד אולמרט, כי אינו נענה להצעתו של עמיתו הלבנוני, פואד סניורה, לפרוס את צבאו בגבולה הדרומי של לבנון בתמורה להפסקת הלחימה. סניורה הציע לפרוס את הכוחות לאורך הגבול הבינלאומי עם ישראל, על פי החלטת האו"ם 1559, אך בישראל דחו את ההצעה בטענה כי עד ששני החיילים החטופים לא ישוחררו, יימשכו הפעולות נגד החוטפים בלבנון.

 

המועצה מתכננת לקיים דיון נוסף בנושא העימות ביום שני וקיוותה להתחיל לעבוד על תגובה "מקיפה", כהגדרתו שלו נשיא המועצה התורן, השגריר הצרפתי באו"ם, ז'אן מארק דה לה סאבלייר. פגישה זו תהיה השלישית מאז שחיזבאללה חטף את שני חיילי צה"ל בשבוע שעבר, בעקבותיה החלה ישראל את פעולותיה הצבאיות.

 

מפקד

 כוחות שמירת השלום של האו"ם, ז'אן מרי גוהנו, אמר כי ישראל הודיעה שלא תפריע לכוחות אלו להעביר תושבי כפרים מדרום לבנון אל מחוץ לקו האש. לדבריו, ההבטחה התקבלה בשיחת טלפון בשבת בין ראש הממשלה אהוד אולמרט, למזכ"ל האו"ם קופי ענאן ויישומה יחל כבר היום, בתיאום של האו"ם עם חיזבאללה.

 

עוד אמר גוהנו כי לפני כן הורתה ישראל לכוחות האו"ם להישאר במרחק של כמה קילומטרים מצדו הלבנוני של הגבול. "בקשה כזאת הייתה בלתי אפשרית ליישום ובלתי מקובלת", ציין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צה"ל מפגיז בלבנון. מועצת הביטחון לא מתערבת
צילום: רויטרס
מומלצים