שתף קטע נבחר

הצעת חוק: לאסור פיטורי עובדים בצפון

רגע לפני שהכנסת יוצאת לפגרה מנסים חברי הכנסת איילון ושטרן לאשר חוק שיאסור לפטר עובדים שנעדרים מעבודתם בשל ההפגזות בצפון ולחייב את המדינה לפצות מעסיקים בצפון בגין הנזקים שנגרמו להם. האוצר מתנגד לחלק השני של ההצעה והעניין יוכרע הערב בפגישה בין הצדדים

הכנסת יוצאת מחר (יום ד') לפגרת קיץ של שלושה חודשים ובמירוץ נגד הזמן מנסים ארבעים חברי כנסת להעביר הצעת חוק שתגן על עובדים ומעסיקים במצב חירום בו מצויה ישראל.

 

חברי הכנסת עמי איילון (עבודה) ויורי שטרן (ישראל ביתנו) יזמו הצעת חוק המורכבת משלושה חלקים ומטרתה העיקרית היא לסייע לתושבי הצפון הנתונים תחת מטחי הקטיושות. הצעת החוק כוללת הוראת שעה לפיה אסור לפטר עובדים בתקופת הלחימה וחובה על המעסיקים לשלם לעובדים משכורת מלאה גם אם נעדרו מהעבודה בשל האירועים הביטחוניים. בנוסף קובעת הצעת החוק כי על המדינה לפצות את המעסיקים על נזק עקיף שנגרם להם כתוצאה מירי הרקטות על הצפון .

 

איילון ושטרן צירפו להצעת חוק את חתימותיהם של כ-40 חברי כנסת, רבים מהם חברי קואליציה. הצעת החוק נידונה היום בדיונים מקדימים לפני העברתה לוועדת הכנסת, כדי שזו תאשר הליכי חקיקה מהירים במיוחד שיאפשרו העברת החוק בשלוש קריאות כבר מחר. אולם הדבר לא התאפשר משום שהאוצר הביע התנגדות לסעיף השלישי ואינו מוכן להתחייב על פיצוי של נזק עקיף למעסיקים.

 

"יש להגן על העובדים בצפון מפגיעה בזכויות"

 

אם תעבור הצעת החוק היא תהווה קרש הצלה כלכלי עבור תושבי יישובי הצפון המופגזים. בדברי ההסבר לחוק נאמר כי "לאור המצב הביטחוני והכרזת שר הביטחון על מצב מיוחד בעורף התעורר הצורך להסדיר את סוגיית פיטורי עובדים, רציפות זכויות העבודה ותשלום שכר לעובדים עקב היעדרותם ממקום עבודתם לאור הנחיות פיקוד העורף.

 

"יש להגן על עובד שנבצר ממנו להתייצב לעבודתו או לבצעה ולאסור את פיטוריו בשל כך . עוד מוצע כי היעדרות העובד מהעבודה לא תיראה כהפסקה ברציפות עבודתו ולא תפגע בזכויותיו הסוציאליות. כמו כן מציע החוק כי המדינה תתחייב על פיצוי מלא של כל הנזקים הכספיים, ישירים ועקיפים, אשר יספגו בתי העסק בישובי העימות", נכתב בהסבר.

 

בעקבות סירובו של האוצר לתמוך בהצעת החוק הוחלט כי מאוחר יותר הערב תתקיים פגישה בין יושב ראש הקואליציה, אביגדור יצחקי, שתומך בחוק, חבר הכנסת עמי איילון ושרי האוצר והתמ"ת. את הפגישה יזם האוצר במטרה לבחון דרכים חלופיות להשיג את מטרות החוק ללא חקיקה ראשית. אך, חברי הכנסת לא מתכוונים לוותר. יושב ראש ועדת הכנסת, ח"כ רוחמה אברהם, הודיעה כי במידה שהאוצר לא יענה לדרישות חברי הכנסת היא תאפשר מחר להעלות את החוק בועדה ולהתחיל את הליך החקיקה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
איילון. לא לפגוע בזכויות עובדים
צילום: מיכאל קרמר
צילום: אלי אלגרט
שטרן. ברגע האחרון
צילום: אלי אלגרט
צילום: גיל יוחנן
אברהם. נמשיך בחקיקה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים