שתף קטע נבחר

בלייר: לא אדיש לסבל בלבנון, מחויב לביטחון ישראל

במסיבת העיתונאים החודשית שלו, שעמדה בסימן המשבר במזה"ת, דחה ראש ממשלת בריטניה את הקריאות כאילו הוא אינו מעוניין בהפסקת הלחימה בלבנון, ואמר כי הוא מקווה שבקרוב ייתאפשרו התנאים להשיג הפסקת אש מיידית

ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר אמר היום (ה') כי הוא "מלא תקווה" שבקרוב תושג הסכמה על נוסח החלטת או"ם שתאפשר להגיע להפסקת אש מיידית במזרח התיכון. לדבריו, התקופה הקרובה היא "קריטית", הפערים בין המעצמות אינם גדולים, והוא מקווה שבימים הקרובים יווצרו התנאים המתאימים להשיג הסכמה שכזו.

 

"אני מלא תקווה שנשיג נוסח החלטה מוסכם בקרוב. הנוסח ייאפשר לנו להביא הפסקת אש מיידית ואז נוכל לנסח את התנאים להצבת כוח רב לאומי שייחזק את הממשלה הלבנונית", אמר בלייר במסיבת העיתונאים החודשית שקיים היום בלונדון.

 

במסיבת העיתונאים הפנו נציגי כלי התקשורת שאלות לא פשוטות לבלייר בנוגע למדיניותו במזרח התיכון, בהן השאלה הקבועה: מדוע הוא תומך בעמדת ישראל, ונמנע בעקביות לקרוא להפסקת אש מיידית בין ישראל לחיזבאללה.

 

"איני אדיש לסבלם של הלבנונים", ענה בלייר לעיתונאים. "גם אני רוצה שהכל יפסיק. השאלה היא, איך אנחנו מפסיקים את זה? אי אפשר להפסיק את העימות בלי תוכנית, בלי שיושג הסכם בין הצדדים, הסכם שיחזיק מעמד, יבטיח את ריבונותה של ממשלת לבנון וגם את ביטחונה של ישראל לאורך זמן. אם לא נשיג הסכם שכזה - כאילו לא השגנו כלום".

 

ראש ממשלת בריטניה שב שלשום (ג') לבריטניה אחרי ביקור בארצות הברית, כדי לגלות שהקריאות שנשמעו לאחרונה נגדו על רקע תמיכתו בעמדה האמריקנית הפרו-ישראלית לא פסקו. כבר בשבוע שעבר התגלעו חיכוכים בין בלייר לבין חברי הקבינט שלו על רקע מה שנתפס בעיניהם כ"צעידתו העיוורת" של ראש הממשלה הבריטי בקו שמתווה נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש. את רוב הביקורת הגלויה נגד ראש הממשלה הבריטי השמיע לא אחר מאשר מי שכיהן כשר חוץ בממשלתו הקודמת של בלייר, ג'ק סטרו.

 

לפי כמה דיווחים, עמדתו הפרו-ישראלית של בלייר הצליחה לערער אף את מערכת היחסים בינו לבין לשרת החוץ הנוכחית מרגרט בקט, שהיתה מעוניינת לראות את בלייר משנה כיוון במזרח התיכון. ואולם, במסיבת העיתונאים דחה בלייר את השמועות כאילו היחסים בינו לבין בקט עלו על שרטון, וכאילו התבצע "מרד" בקרב שרי הקבינט שלו.

 

"זה לא מפתיע שישנם מתנגדים למדיניות שלי", אמר בלייר. "המצב הוא מאוד מורכב. מוות של אזרחים הוא דבר קשה". הוא אמר כי הוא מקווה שאחרי שתושג רגיעה בין ישראל לחיזבאללה, ניתן יהיה לחזור למה שכינה "הצורך הבסיסי" - השגת התקדמות בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.

 

בלייר הוסיף כי כדי למצוא פתרון למשבר במזרח התיכון יש צורך בעזרתן של סוריה ואיראן. הוא התיחס לדברים שהשמיע היום נשיא איראן מחמוד אחמדי-נג'אד, לפיהן הפתרון היחידי לבעיות במזרח התיכון הוא חיסולה של ישראל, וכינה אותם "לא מועילים".

 

למרות הביקורת שהושמעה נגדו על תמיכתו בישראל, שב בלייר והזכיר כי חיזבאללה, ולא ישראל, הוא האחראי לתחילת העימות, לאחר שהפר את החלטת מועצת הביטחון 1559, שקראה להפסקת פעולות חיזבאללה בלבנון.

 

מעטפת נפץ

 

במקביל המשיכה משטרת קיימברידג' לחקור את פרשת מטען החבלה המאולתר שנשלח אתמול למשרדי מפלגת הלייבור בעיר. המטען נשלח בדואר והגיע בתוך מעטפה מרופדת. החבילה עוררה את חשדו של אחד העובדים, והוא הזעיק את המשטרה שפירקה את המטען ללא פגע.

 

מהמשטרה נמסר כי למרות שמדובר במטען מאולתר שהוכן בצורה חובבנית, הוא יכול היה לגרום לפגיעה אילו התפוצץ. דובר המשטרה ציין כי לא נמצא קשר מיידי בין המטען לבין המשבר במזרח התיכון, וכי לפי שעה אין המשטרה יודעת מי היה אחראי למשלוח המטען. הוא הוסיף כי לעת עתה, האגף ללוחמה בטרור אינו מעורב בחקירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
רוצה שהאלימות תפסיק. בלייר
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
רוצה שינוי כיוון. בקט
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
דברים לא מועילים. אחמדי-נג'אד
צילום: רויטרס
מומלצים