שתף קטע נבחר

הפסקת אש? לא כל-כך מהר

"עדיין רב הנסתר על הגלוי", אומר ל-ynet מקור מדיני בכיר, ומצנן את הציפיות לשקט קרוב בגזרה. בירושלים שבעי רצון נוכח טיוטת ההחלטה הראשונית שגיבשו וושיגנטון ופריז. בליכוד קוראים לדחות אותה

חרף שביעות הרצון נוכח טיוטת ההחלטה המתגבשת במועצת הביטחון של האו"ם, בירושלים מניחים שהפסקת האש אינה קרובה. "כרגע מדובר בטיוטות בלבד, שטרם נדונו במועצת הביטחון, ושעדיין אינן יכולות להיות מיושמות", אמר ל-ynet מקור מדיני בכיר.

 

הבוקר (יום א') מתכנסת הממשלה על רקע ההצעה האמריקנית-צרפתית למתווה הפסקת האש. בשלב זה בישראל מרוצים מהטיוטה, אך ממתינים הן לתגובת בלבנון והן למיצוי הדיון במועצת הביטחון. הסוגיה המשמעותית ביותר מבחינת ירושלים, על-פי הטיוטה הראשונית, היא הרכב הכוח הרב-לאומי, אורך המנדט שלו ותנאי הפעלתו. לא בכדי, נקודה זו לא הופיעה באופן מפורט בטיוטת הפסקת האש, אשר הוגשה אמש למועצת הביטחון.

 

מסמך: טיוטת ההחלטה

 

על פי ההערכה בירושלים, הדיונים בטיוטה צפויים להתחיל מחר או ביום שלישי. רק לאחריהם, ולאחר שתקבל ישראל הבהרות בנוגע לסוגיית הרכב הכוח הרב-לאומי והשאלות האחרות, ורק כאשר תיוודע עמדת ממשלת לבנון ובתוכה חיזבאללה - יוחלט אם ישראל מאמצת את הרעיון.

 

בין השאלות העומדות על הפרק מבחינתה של ישראל הן הפעולות האופרטיביות הנדרשות מצה"ל, אשר התייצב על קו ה-6-7 ק"מ מהגבול הבינלאומי. כך, למשל, לא ברור האם יישאר בשטח עד להגעת הכוח הבינלאומי החלופי. גם לא ברור כיצד יכפה האו"ם הפסקת אש על חיזבאללה, כדי למנוע מצב של ירי רקטות ארוכות טווח לעבר ריכוזי אוכלוסיה בישראל.

 

באופוזיציה, שהתייצבה לצד הממשלה בזמן המלחמה, קוראים לדחות את ההצעה האמריקנית-צרפתית. "המשמעות האמיתית

 של ההחלטה היא יצירת תקדים היסטורי של ויתור על שטחים בתמורה להחזרת חיילים חטופים, והכרה משתמעת של האו"ם בזכותו של חיזבאללה להמשיך ולהחזיק מערך טילים ולאיים באמצעותו על אזרחי ישראל", טוען יובל שטייניץ. עמיתו לסיעת הליכוד, ח"כ דני נוה, אמר כי יש "לסתום חורים" בהחלטה במטרה להשיג את היעד המרכזי - והוא הסרת האיום של חיזבאללה. 

 

בירושלים הרשמית, כאמור, שוררת תחושה של סיפוק - לצד לא מעט סימני שאלה - מהמתווה הראשוני להפסקת אש, אשר גובש בין וושינגטון לפריז. "לא ברור לנו עדיין מתי תחול הפסקת האש הזאת, לא ברור לנו אם המתווה אכן יתקבל על כל המדינות המעורבות, לרבות המדינות האמורות לשגר כוח לדרום לבנון. רב הנסתר על הגלוי, ולכן בשלב זה איננו מתכוונים להביע את דעתנו הרשמית בעניין", הבהיר גורם מדיני בכיר.

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
משכה בחוטים: רייס
צילום: איי פי
צילום: אלי אלגרט
תקדים מסוכן: שטייניץ
צילום: אלי אלגרט
מומלצים