שתף קטע נבחר

נדחה הדיון על הפסקת האש במועצת הביטחון

הישיבה בה היו אמורות חברות מועצת הביטחון להצביע על הטיוטה האמריקנית-צרפתית להפסקת האלימות בלבנון נדחתה. במקומה תתקיים ישיבה מיוחדת בה יציגו הצדדים - ישראל ולבנון - את טענותיהם. שגריר צרפת עדיין סבור שהנוסח שגובש "טוב" ולא ישתנה באופן מהותי, אך נוטה "להתחשב בעמדות כל הצדדים" - קרי העמדות שהביעו שרי החוץ של מדינות הליגה הערבית בפגישתם בביירות

ישיבת מועצת הביטחון שנקבעה למחר (ג') במטרה להצביע על הטיוטה האמריקנית-צרפתית להפסקת האלימות בין ישראל ללבנון - נדחתה. במקומה נקבעה ליום שלישי בערב ישיבה מיוחדת של מועצת הביטחון שבה יציגו הצדדים - ישראל ולבנון - את עמדותיהם על הנוסח שגובש.

 

את העמדה הערבית, שסוכמה מוקדם יותר בביירות בין שרי החוץ של הליגה הערבית, ייצג מזכ"ל הליגה, עמרו מוסא. את ישראל ייצג בדיון השגריר באו"ם דן גילרמן. לא ברור בשלב זה אם יהיו נואמים נוספים אולם בכל מקרה, זו תהיה ישיבה פתוחה לנאומים - אך לא לקבלת החלטות.

 

בשלב זה נדחתה ישיבת מועצת הבטחון על הפסקת האלימת ביממה, אבל ספק אם חברי מועצת הבטחון יצליחו לגשר תוך זמן כה קצר על המחלוקת הרבות.

 

שגריר צרפת באו"ם, ז'אן מארק דה סבלייה, הגן על נוסח ההצעה שגובש בציינו כי "זהו נוסח טוב", אבל הוא הוסיף כי הוא יעבוד יחד הדיפלומטים של המדינות המעורבות "כדי להתחשב בדאגות של כולם". השגריר הצרפתי מבקש להפגין התחשבות בעמדת שרי החוץ של הליגה הערבית. הערבים דורשים שבנוסח ההחלטה המתוקן תידרש ישראל לסגת מייד לגבול הבינלאומי, ולא להמתין לבואו של כוח בינלאומי.

 

השגריר הצרפתי לא הביע נכונות לשנות את נוסח ההחלטה בצורה בסיסית, מה גם שהנוסח הזה מקובל על הרוסים ועל החברות הקבועות האחרות במועצת הבטחון, שמחזיקות בזכות וטו על כל החלטה.

 

בוש: קודם כוח רב-לאומי; אח"כ נסיגה ישראלית

 

יהיו התמרונים הדיפלומטים אשר יהיו, הנשיא בוש הבהיר שהוא רוצה החלטה מהירה, ומתנגד לדרישה הערבית של נסיגה ישראל משטח לבנון לפני התארגנות הכוח הבינלאומי, מחשש שיווצר ואקום שיאפשר לחיזבאללה לשוב ולהתחפר בשטח. במסיבת עיתונאים בחוותו בטקסס אמר בוש: "לא משנה מה יקרה באו"ם, אסור לנו ליצור ריק שיאפשר לחיזבאללה ולנותני החסות שלהם להביא עוד כלי נשק. לפעמים העולם אוהב לבחור בדרך הקלה כדי לפתור בעיות. עמדתנו היא שעכשיו הזמן לטפל בשורש הבעיות. יצירת ואקום אינו מקובל עלינו".

 

עתידו של הכוח הרב-לאומי עדיין לוט בערפל. במקביל לדיונים על הפסקת האלימות וההסכם ארוך הטווח, מתנהלים כל העת דיונים עם 15 מדינות שגילו עניין להשתתף בכוח המשימה המתוכנן. עד כה הביעו שלוש מדינות נכונות לקחת חלק בכוח; מלזיה ואינדונזיה - שתי מדינות מוסלמיות - וכן נורווגיה. מלזיה העמידה אלף חיילים בכוננות ליציאה לדרום לבנון. מדינות אחרות שהביעו נכונות עקרונית להשתתף בכוח הרב לאומי הן אוסטרליה, ברזיל, צ'ילה, צרפת, גאנה, איטליה, ספרד וטורקיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
יתחשב בעמדות הליגה הערבית? שגריר צרפת באו"ם
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
ייצג את העמדה הערבית. מוסא (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים