שתף קטע נבחר

הסטודנטים: המלחמה יוצרת פערים, תנו הקלות

ראשי אגודות הסטודנטים במכללות ובאוניברסיטאות בצפון משלבים כוחות ויוצאים למאבק בהנהלות מוסדות הלימוד. יו"ר התאגדות הסטודנטים: "ביצוע מבחנים כרגיל יגרום להגברת הפערים החברתיים באופן משמעותי ולירידה משמעותית בממוצעי הציונים של הסטודנטים בצפון, דבר שיפגע בסיכויי קבלתם למשרות ולתארים מתקדמים לעומת סטודנטים מאזורים אחרים בארץ"

סטודנטים מאוניברסיטת חיפה והמכללות בצפון יוצאים למאבק למען זכויותיהם, תחת הסיסמא: "מפסיקים לשתוק, מתחילים להאבק". הסטודנטים דורשים מהנהלות מוסדות הלימוד השונים לאפשר מתן הקלות כדי לא ליצור פערים בין הסטודנטים מהצפון, שנאלצו לסבול ממתח בלתי פוסק עקב מתקפת הרקטות של חיזבאללה, ובין סטודנטים משאר רחבי הארץ, שעליהם עברו ימים שקטים יחסית.

 

במכתב אזהרה ששלחו לראשי האוניברסיטאות והמכללות בצפון, הם כתבו: "כנציגי הסטודנטים באוניברסיטת חיפה ובמוסדות האקדמיים הנוספים בצפון, ניאבק על זכויותינו כסטודנטים, כחיילי מילואים וכאזרחי המדינה ולכן ננקוט בכל אמצעי הולם העומד לרשותנו למימוש עמדה זו".

 

ראשי אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה, מכללת אורט בראודה, מכללת גליל מערבי, מכללת תל חי, התאגדות סטודנטים עצמאית של האוניברסיטה הפתוחה על כל שלוחותיה בצפון, מכללת צפת, מכללת עמק הירדן ומכללת עמק יזרעאל, החליטו בישיבת חירום שהתכנסה השבוע להקים מטה מאבק כללי איזורי למען ציבור הסטודנטים הנפגעים מהמלחמה המתחוללת בצפון הארץ בארבעת השבועות האחרונים. מאז תחילת המלחמה התקבלו אלפי תלונות של סטודנטים בדבר פגיעה בזכויותיהם ובתנאי לימודיהם, מצד הנהלות מוסדות הלימוד.

 

כצעד ראשון דורשים הסטודנטים מההנהלות לבטל את חידוש מועד הבחינות ב-3 בספטמבר באותה מתכונת שהייתה אמורה להתקיים במקור, תוך התחשבות במקרים חריגים.

 

דורשים את נקודות הזכות לתואר גם ללא ציון

 

הם גיבשו מספר דרישות שנשלחו להנהלות השונות, ובהן מתן אפשרות בחירה לקבלת "השלים" (קבלת נקודות הזכות לתואר ללא ציון) בחלק מהקורסים או בכולם, לסטודנטים שמעוניינים בכך וכן מעוניינים הסטודנטים שתינתן אפשרות לאלו שנבחנו במועדי א', לבחור בין הציון שקיבלו לבין ציון "השלים".

 

כמו כן דורשים הסטודנטים לדחות את התשלום הראשון של שכר הלימוד והקטנתו על מנת לאפשר לכלל הסטודנטים ללמוד. דרישה נוספת: מתן מועדי ג' גורפים לכל הסטודנטים בכל המקצועות (ללא צורך במעמד ועדת חריגים), ומתן ציון "השלים" לסטודנטים הנדרשים לבצע קורסי קיץ לצורך מעבר שנה.

 

הסטודנטים דורשים לדחות את מועד הגשת העבודות והמטלות, לרבות עבודות סמינריוניות ועבודות גמר גם בתארים מתקדמים, ביחס למספר ימי הלחימה שנצברו עד מועד ההגשה המקורי.

 

כמו כן, הם דורשים הקמת וועדת חריגים מיוחדת בשיתוף עם אגודת הסטודנטים אשר בה תהיה נוכחות משפיעה לאגודת הסטודנטים, טיפול בבחינות הקבלה הארציות לתארים שניים וללשכות השונות, בהן לשעת רואי החשבון, עורכי הדין והפסיכולוגים.

 

עוד דרשו הסטודנטים לאפשר בחירת ציון ממוצע משוקלל של הסטודנט בחוג, לכל הקורסים שנותרו לו עבור חיילי מילואים ששירתו במהלך תקופת הלחימה ובתקופת הבחינות מעבר ל-21 יום. 

 

דרישה נוספת שמעלים הסטודנטים היא דחייה של מועד התשלום הראשון של שכר הלימוד או צמצומו באופו משמעותי. האגודה בטוחה כי האוניברסיטה בעזרת גורמים ממשלתיים שונים תוכל ליישם את הדרישה ותשמח לעזור לציבור הסטודנטים.

 

איתן טבריה, יו"ר אגודת הסטודנטים, הסביר: "בזמן המלחמה נמנעו הסטודנטים מלבוא בדרישות להנהלת האוניברסיטה, מתוך אמונה שכל עוד נהרגים חיילים בגבול לבנון ולמעלה ממיליון אזרחים נאלצים לשהות במקלטים ובמרחבים מוגנים, לא יהיה זה ראוי ונכון לדרוש פתרונות מהירים לסטודנטים".

 

אך לדבריו, חידוש מועדי הבחינות הצית את המאבק. "ביצוע המבחנים כרגיל על-פי החלטת האוניברסיטה, יגרום להגברת הפערים החברתיים באופן משמעותי. כמו כן ביצוע המבחנים בתקופה זו יגרום לירידה משמעותית בממוצעי הציונים של הסטודנטים בצפון, דבר שיפגע בסיכויי קבלתם של סטודנטים אלו למשרות שונות ולתארים מתקדמים מול סטודנטים מאזורים אחרים בארץ אשר תנאי הלימודים שלהם לא נפגעו מהמלחמה" הוסיף.

 

הדרישה המרכזית אותה מעלים הסטודנטים בפני הנהלות האוניברסיטה והמכללות היא מתן החלטה בידי כל סטודנט לגבי ביצוע המבחנים או קבלת ציון "השלים". רק פיתרון זה, לטענתם, יענה הן על צרכיהם של סטודנטים שזקוקים לשפר את ציוניהם והן לסטודנטים שאינם יכולים לעמוד כעת בבחינות ובמטלות האוניברסיטה בשל נזקים שנגרמו להם בתקופת המלחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רקטה בחיפה
צילום: דורון גולן
צילום: עידו בקר
הצפון בוער
צילום: עידו בקר
מומלצים