שתף קטע נבחר

נמשכת הפריסה: צבא לבנון הגיע עד לגבול ישראל

כ-4,500 חיילי הצבא הלבנוני כבר פרוסים בשטח והבוקר ערכו כמה מהם לראשונה סיור ממונע לאורך הגבול. סגן מזכ"ל האו"ם: "ישנן מספיק יחידות לכוח הרב-לאומי, השאלה עכשיו היא האם הן ערוכות מבצעית ואם יש להן את היכולות והציוד המתאים"

הצבא הלבנוני מגיע לגבול ישראל: ביום השני לפריסת צבא לבנון בדרום המדינה הגיעו הכוחות בפעם הראשונה עד גבול ישראל-לבנון, ושני חיילים בג'יפ אף ערכו סיור לאורך הגדר. החיילים עברו בכפר כילא הלבנוני וחלפו על פני שער פטמה שבאוזר מטולה, אם כי לא עצרו במקום. הכוחות הלבונים הגיעו היום גם לאזור חוות שבעא שבמובלעת הלבנונית, שם נערכו בעבר קרבות קשים בין ישראל לחיזבאללה.

 

במקביל, הוצבו הבוקר (יום ו') 12 משאיות צבאיות וכוחות מזוינים מיחידות הרגלים של הצבא בעיירה אל-חיאם, המרוחקת שבעה קילומטרים מהגבול בין לבנון לישראל. מקור צבאי בכיר בלבנון מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי מאז אתמול התבססו כ-4,500 חיילים לבנונים דרומית לנהר הליטאני, ויחידות נוספות צפויות להצטרף אליהן היום. בסך הכל אמור הכוח לכלול כ-15 אלף חיילים.

 

מי שחשב כי הכוחות שירדו דרומה יתעמתו עם כוחות החיזבאללה שנותרו בשטח, קיבל את התשובה היום בצהריים בדבריו של אחד ממפקדי צבא לבנון. אותו מפקד שיבח את חיזבאללה ובנאום שנשא בפני חייליו בעיירה מרג' עיון אמר: "היום אתם מתכוננים להתפרס בדרום הפצוע לצד עמכם וההתנגדות שלכם, אשר הדהימו את העולם בעמידתם ושברו את ההילה של הצבא הישראלי כצבא בלתי מנוצח".

 

"השאלה היא האם היחידות ערוכות מבחינה מבצעית"

מלבד צבא לבנון אמור להגיע לאזור גם הכוח הרב-לאומי. הלילה התכנסו נציגי 40 מדינות באו"ם כדי לגבש את הרכב הכוח שיגיע לדרום לבנון ולקבוע לוח זמנים להצבתו באזור. בשעות הצהריים אישרה בין היתר ממשלת איטליה באופן רשמי כי תשלח את חייליה אל השטח וסגן מזכ"ל האו"ם, מאלוך בראון, אמר: "המופע יצא לדרך. ישנן מספיק יחידות, השאלה עכשיו היא האם הן ערוכות מבצעית להישלח לשטח והאם יש להן את היכולות והציוד המתאים?".

 

למרות שביעות הרצון מהכוח המתגבש, הביעו באו"ם אכזבה מכך שצרפת סירבה לשמש כעמוד השדרה של הכוח הרב לאומי. הצרפתים, שבשבועות האחרונים מיהרו להציג את מועמדותם לעמוד בראש הכוח, הביעו אתמול היסוס בנוגע להיקף הכוחות שישלחו ללבנון ונשיא צרפת, ז'אק שיראק, הודיע שישגר רק 400 חיילים לאזור.


חיילי צבא לבנון עם תושבים מקומיים (צילום: איי פי)

 

"קיווינו, ואנחנו לא מסתירים זאת, שתהייה תרומה ממשית יותר מצד צרפת", אמר בראון. "אבל מדינות אחרות כבר הביעו נכונות לשלוח את חייליהן, ואין לנו ספק שיש בידנו כוח חזק".

 

שרת ההגנה הצרפתית, מישל אליוט-מרי, הגנה על החלטת ממשלתה והדגישה כי יש להתוות מנדט ברור לפעילות הכוח. בראיון לרדיו צרפתי אמרה השרה כי "איני מוכנה שייאמר שצרפת אינה עושה את חלקה בכל הקשור למשבר בלבנון. מאז תחילת המשבר, צרפת הייתה בראש התורמים".

 

אתמול, כאמור, קיבל האו"ם משורת מדינות התחייבות בדבר הסכמתן לקחת חלק בכוח הרב-לאומי שיתפרס בדרום לבנון. סגן המזכ"ל בראון סירב לפרט את הרכבו של הכוח שגובש, אולם ידוע כי הוא אמור למנות כ-3,500 חיילים.

 

ממשלת בנגלדש הסכימה לשלוח כוח גדול של עד 2,000 חיילים למשימה. גם איטליה, ספרד ובלגיה הודיעו שיסכימו לקחת חלק בכוח והן מסוגלות לשלוח חיילים לאזור במהירות יחסית. מדינות נוספות שעל פי הדיווחים ישלחו חיילים ללבנון הן מצרים, מרוקו, פולין, ניו זילנד, טורקיה, יוון, סין ופורטוגל.

 

במקביל, בריטניה התחייבה לשלוח ללבנון כוח סיוע אווירי, ואילו קפריסין הודיעה כי תסכים לשמש כבסיס העורף של הכוחות בשטח. ארצות הברית תספק לכוח האו"ם סיוע לוגיסטי ואף תשגר מומחים למטה האו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
כוחות או"ם בלבנון
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
חוגגים בדרום לבנון
צילום: איי אף פי
מומלצים