שתף קטע נבחר

פרץ: אין תנאים להידברות עם סוריה

בפגישה עם חברי משלחת האו"ם אמר שר הביטחון: "אין לנו עניין לחמם את החזית הסורית, אך נדע להגן על עצמנו אם צריך". שמעון פרס שנפגש עם אותה משלחת הצביע על חיזבאללה כעל המכשול לשלום

"כרגע התנאים להידברות עם סוריה אינם מתאימים, אך אני רואה אופציה לעתיד". כך אמר הערב (ב') שר הביטחון, עמיר פרץ, בפגישתו עם חברי משלחת האו"ם, בראשותו של טריה לארסן. השניים נועדו בסוגיית לבנון והכוח רב לאומי ועל נושאים בוערים אחרים. פרץ הוסיף שהוא אינו פוסל אפשרות להידברות ישירה עם לבנון.  

 

פרץ אמר שהמלחמה יצרה אפשרות להתפתחויות באזור. "חשוב שמועצת הביטחון תעמוד על כך שהחלטת ההסכם להפסקת אש תיושם בהקדם. אנו מקווים שהכוח הרב לאומי יגיע כדי שנוכל לפנות שטחים נוספים בדרום לבנון. אין לנו אינטרס להישאר על אדמה לבנונית".

 

במהלך הפגישה ביקש שר הביטחון מלארסן להמשיך במאמצים לשחרור החיילים החטופים. באשר לסוריה אמר "צריך לראות מה יקרה שם.  איננו נבהלים מקולות רמים המגיעים מסוריה. אין לנו עניין לחמם את החזית הסורית, אך נדע להגן על עצמנו אם צריך".

 

לארסן אמר שנמשכים המאמצים לכונן את הכוח הרב לאומי שאמור להגיע ללבנון. לדבריו, מדובר על כ-4,000 חיילים בשלב הראשון. שליח האו"ם דיווח על נכונות של מדינות נוספות להצטרף לכוח הזה.

 

פרס: חיזבאללה הוא המכשול לשלום

בערב נפגש גם המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, עם לארסן. בפגישה אמר פרס: "המכשול היחיד לשלום בין ישראל ללבנון הוא חיזבאללה שאינו מפלגה רגילה, אלא ארגון טרור חמוש ומצוייד במיטב הנשק".

 

במהלך הפגישה התייחס פרס להחלטת האו"ם 1701 של מועצת הביטחון, הקובעת שהקהילה הבינלאומית תסייע ללבנון. "האו"ם צריך לשאול מהיכן מגיע הכסף לרכישת 12 אלף טילים? אם יש להם כל כך הרבה כסף למה הם זקוקים לסיוע הבינלאומי? על המדינות התורמות לדרוש שקיפות מלאה של ההכנסות וההוצאות בתוך לבנון, כולל אלה של חיזבאללה. זאת כדי להבטיח שכספי הסיוע לא יועברו למימון הטרור".

 

מוקדם יותר נפגש פרס עם שר החוץ של הולנד, ברנרד רודולף בוט, שקרא לאפשר השתתפות מדינות איסלאמיות בכוח הרב לאומי. "יש להראות שאין המדובר בעניין אירופאי, אלא במאמץ רב לאומי אמיתי", אמר השר ההולנדי.

 

פרס, שהתייחס לנושא הסורי, אמר שעמדת דמשק ביחס למשא ומתן עם ישראל תמוהה. "קודם הם מציגים תנאים ונקבלם כפי שהם ואחר כך הם יחליטו אם להידבר עם ישראל. זה תהליך לא מתקבל על הדעת. שיפסיקו להיות ביישנים ויפגשו איתנו בגלוי לאור יום, בלי תנאים מוקדמים ועל כך ניתן להידבר על שלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
פרץ. לא נשאר בלבנון
צילום: אלי אלגרט
צילום: אוריאל הרשקו
פרס. מאיפה לחיזבאללה יש כסף?
צילום: אוריאל הרשקו
צילום: איי פי
לארסן. פגישות בישראל
צילום: איי פי
מומלצים