שתף קטע נבחר

האם איטליה תתווך בנושא החיילים החטופים?

לדברי חבר פרלמנט איטלקי, איראן מעוניינת שארצו תנהל את המשא ומתן לשחרור שני החיילים החטופים. "לאיטליה יש קשרים מצויינים עם ישראל ואיראן", הוא הסביר

חבר פרלמנט איטלקי, סרג'יו דה גרגוריו, אמר היום (ב') שאיראן מעוניינת שאיטליה תנהל את המשא ומתן לשחרורם של שני החיילים החטופים, אלדד רגב ואהוד גולדווסר. לדבריו, החטופים "לא נמצאים במצב מצויין, אלא במצב טוב".  

 

דה גרגוריו הוסיף כי שוחח עם הממונה האיראני על המשא ומתן בסוגיית הגרעין, עלי לריג'אני, וזה אמר לו כי יבקש מחיזבאללה לנהל משא ומתן עם איטליה. לדבריו, העדיפות הראשונה של איראן היא שאת המשא ומתן עם ישראל תנהל סוכנות המודיעין האיראנית, כאשר העדיפות השנייה היא שר החוץ האיטלקי, מאסימו ד'אלמה.

 

חבר הפרלמנט האיטלקי אמר כי "לאיטליה יש קשרים מצויינים עם ישראל ואיראן. לכן איטליה יכולה לתווך בין ישראל לאיראן ובין ישראל לחיזבאללה".

 

מוקדם יותר פורסם שראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, הודיע למזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, כי בכוונת ארצו לעמוד בראש הכוח הבינלאומי שיתפרס בלבנון. פרודי הוסיף כי אנאן צפוי להודיע על החלטתו הסופית בעניין בסוף השבוע הקרוב.

 

איטליה היתה המדינה הראשונה שהתנדבה לשלוח את חייליה לכוח הרב-לאומי שיוקם בדרום לבנון. במסמך ההבהרות שנשלח ממטה האו"ם למשרד ההגנה האיטלקי בנוגע לסמכויות הכוח בלבנון, והתפרסם בעיתון "קוריירה דלה סרה", נכתב כי משימתם העיקרית של החיילים לא תהיה פירוק מחבלי החיזבאללה מנשקם, אלא שיקום לבנון מנזקי המלחמה ושמירה על הסדר. החיילים גם לא יצויידו בטנקים, אך יהיו רשאים לפתוח באש "באופן ההולם את הצורך בתגובה במקרה חירום".

 

במקביל, קיבלה לבנון את הצעת איטליה לשלוח לשטחה 2,000 חיילים, במסגרת הכוח הבנלאומי שצפוי להתפרס בלבנון. כך מסרו גורמים רשמיים בביירות. אתמול אמר ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בשיחה עם ראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, כי ישראל רואה בשליחת כוחות צבא איטליה לכוח בלבנון כ"צעד חיוני למימושה של החלטת מועצת הביטחון 1701".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
אלדד רגב
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
צילום: רויטרס
אהוד גולדווסר
צילום: רויטרס
מומלצים