שתף קטע נבחר

טורקיה: המלחמה בלבנון יצרה הזדמנות לשלום

שר החוץ הטורקי אמר בביקור בדמשק כי "אחרי האסון הזה יש הזדמנות לשלום באזור". לדבריו, אסד שותף לדעתו. טורקיה הודיעה כי לא תסייע לפירוק חיזבאללה מנשקו

"המלחמה בלבנון יצרה תנאים שיכולים להוביל לשלום במזרח התיכון". כך אמר היום (ג') שר החוץ הטורקי, עבדאללה גול, בתום פגישה עם נשיא סוריה, בשאר אסד.

 

לדברי גול, "אחרי האסון הזה ישנה הזדמנות להשיג שלום. על כל אחד ללמוד מהאירועים האחרונים". הוא ציין כי אסד שותף לעמדתו. 

 

שר החוץ הטורקי התייחס גם לסוגיית הכוח הרב לאומי שיוצב בלבנון ואמר כי "טורקיה עדיין לא החליטה באופן סופי בנוגע לשליחת כוחותיה, אולם הצד הסורי מקבל בברכה צעד כזה אם ננקוט בו". גול נסע לדמשק לאחר ביקור בישראל ובלבנון בימים האחרונים.

 

טורקיה הבהירה כי לא תשלח כוחות קרביים ולא תיקח חלק בפעולות לפירוק חיזבאללה מנשקו. טורקיה, החברה בנאט"ו, היא בעלת קשרים טובים עם ישראל ועם סוריה ומקווה להפוך לשחקנית משמעותית יותר בזירת המזרח התיכון. לאחרונה אף נפגשו נציגים טורקים עם מנהיגי חמאס בדמשק.

 

בשבוע שעבר אמר נשיא סוריה כי על ישראל "להשיב את כל האדמות הערביות שכבשה ב-1967, או להיות נכונה לעוד שנאה מצד האוכלוסיות הערביות מסביבה". 

 

דיכטר: לסגת מהגולן תמורת שלום

השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, אמר אתמול כי "תמורת שלום אמת עם סוריה, יכולה ישראל לרדת מרמת הגולן". בראיון לתוכנית "מה בוער" בגלי צה"ל, הזכיר דיכטר: "מחירים טריטוריאליים דומים שילמנו גם בשלום עם ירדן ומצרים". הוא הוסיף עם זאת כי שאלת המים והכנרת היא "עניין שלא הייתי מוותר עליו בקלות".

 

"כל מהלך מדיני עדיף על מהלך לחימתי-צבאי, בין אם בסוריה ובין אם בלבנון", המשיך דיכטר. הוא העריך כי "לגבי לבנון, התנאים יהיו בשלים לשיחות מעין אלה אפילו לפני סוריה. לבנון מסוגלת היום להיכנס למהלך מול ישראל גם בלי שיקרה במקביל מול סוריה".

 

"סוריה היא מדינה מאוד משמעותית מבחינתנו בכל הקשור למרקם החיים באזור", אמר השר. "אני חושב שמהלך של שיחות מול סוריה הוא לגיטימי. והיה ויסתבר שיש עם מי לדבר ועל מה לדבר, אני חושב שהרעיון הזה נכון מאוד. ישראל יכולה ליזום את זה. בסופו של דבר, היוזמות בסוגיות הללו הן של צד שלישי - וצד שלישי בעולם יש במכביר. אם צד שלישי יפנה אלינו, צריך להשיב בחיוב".

 

בנקודה זו נדרש דיכטר לסוגיית המחיר. הוא השיב: "אנו מכירים את המחירים. אנחנו מנוסים במתן מחירים, הלכנו בשני מקרים מול שתי מדינות, מצרים וירדן, והסדרנו את הדברים. ניסינו מול הרשות הפלסטינית ולצערנו לא צלח הדבר, אבל זה לא אומר שמול מדינות אחרות כמו לבנון או סוריה זה לא יצלח, ואולי זה יבהיר גם לפלסטינים שאין סיכוי לאף מדינה להשיג הישגים בלחימה נגדנו". 

 

"לרמת הגולן יש משמעות אדירה", אמר דיכטר. "אני לא מציע להקל ראש גם בין אם יורדים או לא יורדים לקו המים, מפני שבמזרח התיכון, בלי מים הבעיות קשות מאוד". למרות כל זאת, הצהיר השר לביטחון פנים כי אם יובטחו הסידורים הרלוונטיים, הוא מוכן - תמורת שלום מלא - לחזור גם אל הגבול הבינלאומי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
גול. "אחרי האסון"
צילום: דודי ועקנין
צילום: רויטרס
אסד. "שותף לדעתי"
צילום: רויטרס
מומלצים