שתף קטע נבחר

תמיר דורשת ציון עובר לסטודנטים מילואימניקים

שרת החינוך שלחה מכתב למוסדות האקדמיים ובו היא מציעה לאפשר לסטודנטים שגויסו למילואים בלחימה בצפון לקבל ציון "עובר" במקום לגשת לבחינות שהפסידו

שרת החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה, פרופ' יולי תמיר, שיגרה היום (ג') בקשה לנשיאי האוניברסיטאות והמכללות בארץ לשקול מתן ציון עובר לסטודנטים ששירתו במילואים במהלך הלחימה בלבנון במקום שיגשו לבחינות אותן הפסידו בזמן שירות המילואים.  זאת על פי דרישתם, במקצועות שייבחרו על ידי המוסדות ולא באופן גורף. 

 

במקביל הודיעה השרה על הקמתן של שתי קרנות סיוע לסטודנטים - קרן לסטודנטים חיילי מילואים ששירתו במלחמה, שתמומן על ידי משרד הביטחון וקרן נוספת לסטודנטים מהצפון, שתמומן על ידי משרד החינוך, הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה והסוכנות היהודית. 

 

"האירועים הביטחוניים מנעו מסטודנטים רבים, אשר גויסו לשירות מילואים למלא את חובותיהם האקדמיות", כותבת תמיר. "אמנת הסטודנטים המשרתים במילואים עליה חתומים המוסדות להשכלה גבוהה אינה נותנת מענה מספק לסטודנטים אלה אשר גויסו בצו חירום בהתראה קצרה ולתקופה ממושכת.

 

"סטודנטים אלה מתקשים בחזרה לשגרה ובמילוי חובותיהם האקדמיות ועל כן נבקש להעניק להם את האפשרות לקבלת ציון עובר במקצועות מסוימים. עלינו לעשות ככל שניתן על מנת להקל על הסטודנטים ששירתו במילואים ולסייע להם בחזרה לשגרת החיים". יש לציין כי בקשתה של תמיר אינה מחייבת והיא בגדר המלצה בלבד.

 

עם זאת שאיפתם של הסטודנטים לקבל "פטור" גורף ככל הנראה נגוזה. "אנחנו לא רואים בעין יפה פטור גורף, זו למעשה תעודה לא אמיתית", מסביר יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה פרופ' שלמה גרוסמן.

 

לדבריו, אין אפשרות לכפות על מוסד אקדמי לתת פטור. "פטור גורף זה דבר שלא יכולים להתערב בו כי הוא נתון בידי כל מוסד ומוסד בבחינת חופש אקדמאי. למיטב הבנתי, יש גם מי מהסטודנטים שאינו מעוניין בציון עובר שמוריד ממוצע. לתת בצורה גורפת זה אינו רצון הסטודנטים, כי זה גורם לזילות התעודה. תחשבו על מצב שבו יתנו לסטודנט פטור במדעי המוח, תחום קריטי להמשך לימודיו, זה חבל מאד. צריך להתחשב גם בעניין איכות ההשכלה הגבוהה".

 

"ההקלות מגיעות גם לסטודנטים מהצפון"

עם זאת, גרוסמן מציע שורה של הקלות כפי שהן נגזרות מאמנת הסטודנטים עליה חתמו המוסדות האקדמאיים. הקלות אלה הוצעו על ידו לנשיאי האוניברסיטאות והמכללות מתוך כוונה שיישמו אותם בהקדם על פי שיקול דעתם. כך למשל, מציע גרוסמן, לאפשר לסטודנטים לקבל את הצין הגבוה מבין ציוניהם במועדי א', ב' ו-ג', לאפשר לסטודנטים מועדי בחינה מיוחדים. כמו כן, ישנם מוסדות שהנחו מרצים לתת ציונים לסטודנטים על סמך תרגילים עבודות וסמינריונים מבלי להתחשב בבחינת סוף השנה. בשבוע הבא תיערך ישיבה של המועצה להשכלה גבוהה עם נציגי האוניברסיטאות והמכללות בנושא ההקלות לסטודנטים.  "סך הכל מדינת ישראל ניצלה בזכותם. אנו מעריכים את זה ונלך לקראתם בכל מה שאפשר" הוסיף גרוסמן.  

 

יושב ראש ארגון הסטודנטים בישראל, גל דאי, המייצג תלמידי מכללות, הגיב בסיפוק על הדברים: "אנו שמחים על אישור דרישתנו לאפשר מתן פטורים ממבחנים לסטודנטים ממערך המילואים. זו חזרתה של המערכת לשפיותה". עם זאת הוסיף דאי כי הארגון ימשיך להאבק על זכויות הסטודנטים בצפון.

 

אבל לא כולם מרוצים. לדברי יו"ר התאחדות הסטודנטים, איתי שונשיין, מתן הקלות לחיילי המילואים הינו מצוין, אך לא מספיק: "יש לדרוש את אותה הקלה שניתנת לחיילי מילואים גם לסטודנטים ששהו במקלטים בצפון וטילים נפלו על ביתם", הוא אומר. "זו הקלה שצריכה להיות גורפת לכל הסטודנטים בצפון ולתת עוד הקלות למי ששירת במילואים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
תמיר. יינתנו הקלות
צילום: דודי ועקנין
צילום: אוהד אזולאי
הפגנת סטודנטים בחיפה. "גם ליושבי המקלטים"
צילום: אוהד אזולאי
מומלצים