שתף קטע נבחר

עו"ד אמיר: קצב לא הטריד מינית מעולם

צוות מיוחד של חוקרי משטרה הגיע הבוקר לבית הנשיא ובמשך כשבע שעות חקר אותו. פרקליטו, ציון אמיר, הדגיש בתום החקירה כי "החשדות בנוגע לחנינות הן לא סתם בלון נפוח - זה בלון שלא מחזיק דבר". עו"ד אמיר הוסיף כי הנשיא יוותר על התחייבויות אישיות וחופשות משפחתיות מתוכננות כדי לזרז את החקירה ולהביא אותה לסיום בהקדם האפשרי

במשך כשבע וחצי שעות נחקר היום (ד') באזהרה נשיא המדינה, משה קצב, במעונו שבירושלים על ידי צוות מיוחד של המשטרה. הנשיא נחקר בפרשת ההטרדה המינית בחשד לשורת עבירות מין - החל מהטרדה מינית ועד לאונס וכן בעניין החשדות להענקת חנינות תמורת תשלום.

 

צוות החקירה, ובראשו תת ניצב יואב סגלוביץ, ישוב ויחקור את הנשיא כבר מחר בבוקר. בתחילת השבוע הבא צפוי צוות החקירה להגיע למשרד המשפטים כדי לעדכן את היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ואת פרקליט המדינה ערן שנדר, בהתפתחויות האחרונות מחקירת קצב.

 

מקורבים לנשיא סיפרו כי בסביבות השעה 14:00 בצהריים הופסקה החקירה למשך כחצי שעה ולאחר מכן חודשה. בתחילת החקירה גבו החוקרים מן הנשיא עדות בנוגע לטענותיו על סחיטה. לאחר מכן נאמר לנשיא כי הוא נמצא בחקירה תחת אזהרה והוא החל להישאל בנוגע להטרדה המינית. מאשתו של הנשיא, גילה קצב, לא נגבתה עדות וייתכן כי בהמשך החקירה יחליט הצוות לעשות כן.

 

מלשכתו של קצב נמסר אחר הצהריים: "הנשיא ישב עם צוות החוקרים והשיב לכל שאלותיהם בפירוט מלא, הוא ציפה זמן רב למפגש עם צוות החקירה, זאת לאחר שבועות רבים של הדלפות וכתבות מרושעות ומגמתיות. הנשיא הודיע לצוות החוקרים כי הוא מעמיד לרשותם את בית הנשיא, את עצמו ואת צוות העובדים בכל עת, בכל נושא וללא הגבלת זמן וכל זאת על מנת לאפשר להם להגיע לחקר האמת בפרשה כואבת זו במהירות האפשרית. חשוב להזכיר כי המהלך כולו, במסגרתו מנוהלת החקירה, החל עקב פניית הנשיא ליועץ המשפטי לממשלה".

 

"לחוקרים יהיו שאלות נוספות"

פרקליטו של הנשיא, עורך הדין ציון אמיר, אמר בתום החקירה: "מטעמים מובנים כמובן שלא נוכל להתייחס לתוכן החקירה. הנשיא שיתף פעולה באופן מלא והשיב כמובן לשאלות החוקרים. החקירה הייתה ברוח טובה והתנהלה בצורה מקצועית. לנו אין טענות לגבי שום דבר. החקירה הייתה טובה במובן זה שנשיא המדינה העמיד עצמו כמו כל אזרח שמכבד חוק לרשות החוקרים ונהגו שם משני הצדדים בהגינות רבה ובאופן ענייני מבלי שום התחמקות.

 

"הנשיא התחייב לשתף פעולה לאורך כל הדרך ולהעמיד את עצמו (לרשות החוקרים) בכל עת ולוותר גם על התחייבויות אישיות וחופשות משפחתיות מתוכננות כדי לזרז את החקירה הזו ולהביא אותה לסיום מהר ככל האפשר. אני מניח שלחוקרים יהיו עוד שאלות בנושאים שונים ונוספים והם יקבלו תשובות לכל דבר".

 

עו"ד אמיר הדגיש כי "הנשיא מעולם לא עבר שום עבירה כלשהי ולא נהג באופן לא חוקי. הוא לא הטריד מינית איש או אישה. לא אכנס לפרטי הגרסה אך ברור מתשובותיי שמדובר בגרסה שלא מותירה ספק". 


צוות החקירה בצאתו מבית הנשיא מירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

בנוגע לחשדות בנוגע למתן חנינות תמורת תשלום אמר עו"ד אמיר: "אני לא אומר אם הוא נחקר בנושא הזה או לא. היו פרשנים שהתייחסו לנושא הזה ואני מודיע לכם שזה הרבה יותר מבלון נפוח - זה בלון שלא מחזיק שום דבר".

 

בנימה אישית יותר התייחס הפרקליט למצבו של קצב: "הנשיא נמצא במצב רוח טוב, מרומם אפילו, למרות שמדובר בפרשה מאוד כואבת מבחינתו. אני לא רוצה להיות מליצי או דרמטי מדי אך מדובר בפרשה שמאוד מכאיבה לו ומאוד קשה לו ויחד עם זאת הוא שומר על חזות מאוששת".

 

כזכור, עובדת לשעבר בלשכת הנשיא טענה כי קצב הטריד אותה מינית בעוד הוא עצמו מכחיש את החשדות וטוען כי העובדת ניסתה לסחוט אותו. לדבריו, העובדת דרשה ממנו כסף ואיימה כי אם לא ייענה לדרישתה היא תטען כי הנשיא נוהג להעניק חנינות לאסירים תמורת תשלום, המופקד בחשבונות בחו"ל. שלשום בלילה פשטו חוקרי המשטרה על מעון הנשיא והחרימו מחשבים ומסמכים הקשורים בחקירה.

 

"על הנשיא לצאת לחופשה"

היום, בשעה שהנשיא נחקר, קראה יושבת ראש ועדת הכנסת, חברת הכנסת רוחמה אברהם, להציל את כבוד מוסד הנשיאות ולכפות עליו יציאה לחופשה. לדבריה, "הנשיא, ככל אדם, זכאי להוכיח את חפותו. מאידך יש לשמור על כבוד מוסד הנשיאות. בתקופה הנוכחית עולות טענות לא קלות ביחס לנשיא ועליו לצאת לחופשה". גם התנועה לאיכות השלטון קוראת לנשיא המדינה, משה קצב, לצאת לחופש עד תום החקירה מ"פאת כבוד הבית".

 

עו"ד אמיר התייחס גם לקריאות שנשמעו בכנסת היום לפיהן קצב צריך לצאת לחופשה עד תום החקירה: "זה רעיון אבסורדי. הנשיא הוא כמו כל אדם שנהנה מחזקת חפות. החקירה בעיצומה מאוד סביר שהיא תנקה אותו לחלוטין. תחכו ותתאזרו בסבלנות. ובסוף היועץ המשפטי לממשלה יקבל החלטה".

 

בראש צוות החקירה, כאמור, עומד תת-ניצב יואב סגלוביץ', ראש היחידה למאבק בפשיעה הכלכלית. מדובר בצוות חקירה מיוחד בן חמישה חוקרים, המלווים גם על ידי נציגים מהפרקליטות.

 

במקביל לחקירה בבית הנשיא דחה היום בג"ץ עתירה של פקודה של סגלוביץ' בעבר, שטענה כי נקט באלימות כלפיה. עו"ד נגה ויזל קבלה על החלטת מח"ש שלא לחקור את התלונה ועתרה לבג"ץ. אך העתירה נדחתה בטענה כי לא הונחה תשתית שתצדיק את התערבות בג"ץ וכי אין עניין לציבור בפתיחת חקירה נגד סגלוביץ'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
הנשיא, משה קצב
צילום: עטא עוויסאת
צילום: חיים צח
עו"ד ציון אמיר
צילום: חיים צח
צילום: גיל יוחנן
החוקרים ליד בית הנשיא, הבוקר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים