שתף קטע נבחר

סקר: מי שותה הכי הרבה מים בישראל?

גברים שותים יותר מנשים, בעלי עודף משקל שותים יותר מהרזים ותושבי הדרום שותים יותר מתושבי שאר חלקי הארץ. סקר מים שערכה חברת "תמי 4"

שמנים ובעלי עודף משקל שותים יותר בהשוואה לרזים ותושבי הדרום הם "אלופי השתייה" - כך נמצא בסקר שנעשה בהזמנת חברת ''תמי 4'', המוכרת מתקנים לטיהור מים. עוד עולה מהסקר שגברים שותים יותר מנשים.

 

הסקר, שנערך על ידי מכון הגל החדש על הרגלי השתייה של 500 נשאלים מצא ששמנים ובעלי עודף משקל שותים 9.3 כוסות מים בממוצע ביום, לעומת רזים ששותים רק 5.9 כוסות מים ביום. בעלי משקל תקין שותים כ-7 כוסות מים ביום.

 

גברים דיווחו על שתייה של 8.9 כוסות מים ביום בממוצע, יותר מנשים ששותות רק 7.4 כוסות מים ביום. מהסקר עולה עוד ש-16.5 אחוז מהישראלים מרבים לשתות ושותים יותר מ-11 כוסות מים מדי יום.

 

הדרומיים מובילים בשתיית מים

בהשוואה בין הרגלי השתייה של תושבים מאזורי הארץ השונים נמצא כי תושבי הדרום החם הם אלופי ישראל בשתיית מים - הם שותים בממוצע 8.8 כוסות מים ביום.

 

במקום השני נמצאים תושבי אזור השרון, ששותים 8.5 כוסות מים בממוצע ביום. תושבי תל אביב וגוש דן שותים 8.14 כוסות מים בממוצע ביום, תושבי חיפה והצפון שותים 7.6 כוסות מים בממוצע ביום ובמקום האחרון נמצאים הירושלמים, ששותים הכי מעט: רק 7.3 כוסות מים ביום.

 

ההמלצה: 6-8 כוסות מים ביום

ממצאי הסקר קרובים מאד להמלצות הרווחות בנוגע לשתיית מים. "אין המלצות חד משמעיות ואין הסכמה בין המומחים באשר לכמות המומלצת לשתיית מים", אומרת מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן של שירותי בריאות כללית, "מקובל לומר שמומלץ לשתות בין 6 ל-8 כוסות מים לאדם ממוצע, כשהנתון הזה לא מתייחס למזג האוויר או לפעילות שאותו אדם מבצע".

 

אורבך מציינת שנוזלים נוספים נמצאים במשקאות שלא נבדקו בסקר (תה, קפה, מיצים) וגם במזונות כמו ירקות ופירות.

 

"שתייה עודפת לא יכולה להזיק לאנשים בריאים, ששותים נוזלים לא בבת אחת, משום שהגוף יודע לאזן את עצמו. רק במקרים של התייבשות או בסיום של צום מומלץ לשתות באופן הדרגתי כדי למנוע הרעלת מים ודילול של מרכיבי הדם שעלולה לגרום לסחרחורת או להתעלפות. במקרה של התייבשות קשה ניתן עירוי המכיל מלחים ומינרלים כדי למנוע תופעה של דילול הדם".

 

לדברי אורבך שתייה מועטה עלולה לגרום לעלייה בריכוז השתן ולפגיעה בכליות, במיוחד אם היא מלווה באכילת כמויות גדולות של חלבון או מלחים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מים. הדרומיים וכבדי המשקל מובילים
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מומלצים